ماهان

خلاقیت در محل کار

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    چگونه می‌توانید از خلاقیت در کار به نفع خود و کسب‌وکارتان استفاده کنید؟ می‌توانید خلاقیت خود یا دیگران را برای پیدا کردن راه‌حل‌های جدید، مشکلات قدیمی، پرورش کار گروهی، ایجاد فرآیندهای کارآمدتر و برای گردش‌های کاری شرکت خود به کار بگیرید.

    در این مقاله، نحوه تفکر افراد خلاق، ویژگی‌های مختلف استعداد خلاق و نقش حیاتی خلاقیت در محل کار را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

    ۵ مرحله فرایند خلاقیت

    خلاقیت عمل تبدیل ایده‌های جدید و نوآورانه به واقعیت است. زبان، هنر، نظریه‌های علمی و پیشرفت‌های فناوری همگی نتیجه تفکر خلاق هستند.

    افراد خلاق همیشه سوال می‌پرسند و روش‌های جدیدی برای نگاه کردن به اتفاق‌ها پیدا می‌کنند. آن‌ها به احتمال زیاد، ایده‌های مختلفی را در محل کار پیاده می‌کنند که می‌تواند منجر به فرآیندهای کسب‌وکار جدیدی شود که به نفع همه است.

    افراد با ذهن‌های خلاق معمولاً هنگام ارائه راه‌حل برای یک مشکل یا تولید چیزی از قوه تخیل خود، این فرآیند پنج مرحله‌ای را دنبال می‌کنند:

    ۱. تهیه و انجام تحقیق

    اولین گام فرآیند خلاق جمع‌آوری مطالب و درگیر شدن در مطالعه خاصی در کار یا مشکلی است که در دست دارید.

    همچنین این فرآیند شامل تحقیقات کلی‌تر در مورد موضوع و جمع‌آوری آیتم‌های ضروری، مانند ابزار یا لوازم و جمع‌آوری آن در فضایی است که برای نوآوری راحت هستند.

    ۲. تمرکز روی مشکل یا مسئله

    متفکران خلاق به جای تلاش برای ایجاد راه‌حلی واضح برای مشکل، عمیقاً در موضوع فرو می‌روند و با ایده‌های مختلف بازی می‌کنند.

    تعمق در مورد هر ایده و اجازه دادن به آن‌ها از یکدیگر می‌تواند در نهایت منجر به راه‌حل یا محصولی شود که به دنبال آن می‌گردند.

    ۳. از مشکل جدا شوید

    مبتکران تمایل دارند مدت زمان زیادی از درست کردن یا فکر کردن فاصله بگیرند. گویی تمام آماده‌سازی و مدیتیشن با هم ترکیب شده و باقی می‌ماند تا زمانی که ایده به عمل آید.

    ۴. اجازه دهید ایده ظاهر شود

    افراد خلاق اغلب پس از حذف کامل خود از یک مشکل برای مدتی، بینش جدیدی پیدا می‌کنند. کلمات یا تصاویر به‌درستی ترکیب می‌شوند، یک الگو برجسته می‌شود یا به نظر می‌رسد که یک راه‌حل خود را نشان می‌دهد.

    ۵. ایده را توسعه دهید و آن را عملی کنید

    در نهایت، سازندگان قادر خواهند بود ایده خود را بنا نهند و شروع به اعمال آن خلاقیت در کار خود کنند.

    در طی این مرحله، آن‌ها ممکن است ایده خود را با دیگران به اشتراک بگذارند تا بازخورد دریافت کنند تا قبل از عملی کردن آن به اصلاح بیشتر آن کمک کنند. حتی ممکن است این ایده‌ها به راه‌اندازی کسب و کار نوپا منجر شود.

     ۱۰ خصوصیتی که افراد خلاق اغلب دارند:

    خلاقیت محل کار

    1. ترکیبی از درون‌گرایی و برون‌گرایی

    بیشتر مردم تمایل دارند یا درونگرا یا برونگرا باشند یا به شدت دوست دارند با دیگران تعامل داشته باشند یا تنها بمانند؛ اما افراد خلاق گرایش به نمایش هر دوی این ویژگی‌های شخصیتی دارند.

    آن‌ها از موقعیت‌های اجتماعی انرژی دریافت می‌کنند و از دیگران الهام می‌گیرند؛ اما برای شارژ مجدد و پردازش این الهام نیز به زمان تنهایی نیاز دارند.

    ۲. تمایل به ریسک کردن

    بسیاری از متفکران خلاق یاد گرفته‌اند که چالش‌های محل کار را بپذیرند و از احتمال شکست نمی‌ترسند.

    نوآوران با ریسک کردن و آزمودن روش‌های جدید برای انجام اموری که خلاقیت در کار را افزایش می‌دهند، قادر به آزمایش این مساله هستند که آیا ایده‌های آن‌ها کار می‌کنند یا نه.

    همچنین این فرایند به آن‌ها اجازه می‌دهد تا ایده‌های خود را به گونه‌ای اصلاح کنند تا به‌راحتی بتوانند از آن‌ها به‌صورت روزانه در محل کار استفاده كنند و در استراتژی کسب‌وکار اثرگذار باشند.

    ۳. سطوح بالای تمرکز

    افراد خلاق هنگامی که درگیر فرآیند خلاقیت هستند، زمان را از دست می‌دهند. تمرکز آن‌ها به‌قدری روی کار متمرکز می‌شود که می‌توانند ساعت‌ها بدون اینکه متوجه باشند کار کنند.

    ۴. حل مسئله نوآورانه

    متفکران خلاق ممکن است راحت‌تر بتوانند تخیل خود را برای سناریوهای روزمره به کار گیرند. این اتفاق می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا برای چالش‌هایی که ممکن است در محل کار با آن روبرو شوند، راه‌حل‌های منحصربه‌فردی پیدا کنند.

    ذهن‌های خلاق به‌جای ذخیره کردن اطلاعات با آن‌ها بازی می‌کند. آن‌ها به جای اینکه به‌سادگی ایده‌ها را بپذیرند، آن‌ها را زیر سوال می‌برند، روی ایده‌ها کار می‌کنند و آن‌ها را در زندگی خود به کار می‌گیرند.

    ۵. سازگاری را به چالش بکشید

    افراد خلاق درک قوی از فرآیندها و هنجارهای معمول حاکم بر محل کار خود دارند؛ بنابراین به‌راحتی می‌توانند تشخیص دهند که چه زمانی رویه‌های ایجاد شده می‌تواند از بهبود منفعت ببرند.

    توانایی آن‌ها در عدم سازگاری بدون تفکر، می‌تواند دیدگاه جدیدی در مورد آنچه که معمولا به‌عنوان یک عمل یا رفتار نرمال در محیط کار پذیرفته می‌شود، فراهم کند و اجازه می‌دهد تا فرآیندهای جدیدی بوجود آید.

    ۶. استقلال

    در حالی که افراد خلاق ممکن است از همکاری با یک تیم الهام‌گرفته باشند، اغلب با کم‌ترین نظارت رشد می‌کنند.

    آن‌ها تمایل دارند مستقل باشند و مهارت‌هایی را بیاموزند که ممکن است آن‌ها را از همکارانشان متمایز کند؛ اما این کار به خلاقیت در محیط کار اضافه می‌کند.

    ۷. آسودگی همراه با ابهام

    افراد خلاق در پذیرش موقعیت‌های مبهم که در آن بیش از یک چیز درست است یا حقیقت نامشخص است، خوب هستند.

    وقتی آن‌ها با این نوع طرز فکر به موقعیت‌های اداری برخورد می‌کنند، می‌توانند جستجوی بیش از یک راه‌حل برای یک مشکل را آسان‌تر کنند.

    راحت بودن با ابهام می‌تواند فضایی را برای آزمایش‌های بیشتر فراهم کند که منجر به راه‌حل‌های ابتکاری برای چالش‌های محل کار می‌شود.

    ۸. دقت و توجه به جزئیات

    ذهن‌های خلاق تمایل دارند برای آماده‌سازی ارزش قائل شوند و در حال فکر کردن به راه‌حل‌های ممکن برای حل مشکلات از چند زاویه هستند. آن‌ها قبل از اینکه ایده‌های خود را عملی کنند، به مسائل احتمالی فکر می‌کنند که ممکن است نیاز به بهبود داشته باشند.

    ۹. گشودگی به انتقاد

    افراد خلاق از نظر احساسی روی کار خود سرمایه‌گذاری می کنند؛ اما باید هنگام بررسی کارهای همه، از جمله کار خودشان، شهودی باقی بمانند.

    این بدان معنی است که آن‌ها اغلب پذیرای انتقاد سازنده هستند و کار خود را منصفانه ارزیابی می‌کنند. آن‌ها از بازخورد برای بهبود ایده‌های خود استفاده می‌کنند و به یادگیریِ مداوم ادامه می‌دهند.

    ۱۰. اخلاق کاری قوی

    مقدار قابل‌توجهی از تلاش صرف خلاقیت و پرورش خلاقیت در کار می‌شود. به این معنی که متفکران و خالقان مبتکر کار خود را جدی می‌گیرند و در مورد میزان زمان و تلاشی که برای تکمیل یک پروژه نیاز است واقع‌گرا هستند.

    این یک ویژگی است که به شدت در طول زمان بهبود می‌یابد و به توسعه یک رویکرد و اخلاق مستحکم نسبت به کار کمک می‌کند.

    نتیجه‌گیری

    مواردی که در بالا اشاره شد، برگرفته از مقاله سایت indeed.com هستند. با به‌کار بستن این موارد می‌توانید خلاقیت در کار را بهبود ببخشید و خلاقیت را در خود و سازمان‌تان افزایش دهید.


    جهت دریافت مشاوره برای شرکت در دوره مدیرعامل حرفه ای کسب و کار ماهان کلیک کنید

    تفکر خلاق چیست؟

    تفکر خلاق شامل برخورد با موقعیت‌ها از دیدگاه خلاقانه و پرورش ذهنیت باز است. این کار افراد را قادر می‌سازد تا ایده‌های تازه داشته باشند، سناریوها را تفسیر کنند، الگوها را بشناسند و رویکردهای جایگزینی برای روش‌های تثبیت‌شده ابداع كنند.

    افراد چگونه می‌توانند خلاقیت در کار خود را افزایش دهند؟

    افراد می‌توانند با پرورش طرز فکر رشد، الهام گرفتن از منابع مختلف و شرکت در جلسات طوفان فکری با همکاران، خلاقیت در کار را افزایش دهند. پذیرش آزمون و خطا، ریسک‌های حساب‌شده و یادگیری مستمر نیز از عوامل کلیدی هستند که به پرورش خلاقیت در کار کمک می‌کنند.

    پرسش‌های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      جدیدترین های جعبه ابزار
      2
      بهترین تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده و عدم اطمینان
      IMG_0487
      استراتژی تیم‌سازی با عملکرد بالا برای مدیران
      5
      معرفی انواع دوره های مدیریتی
      ایجاد شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI)
      معرفی 10 کتاب برتر در حوزه مدیریت فروش
      HomePage (7)
      آیا رشته MBA سخت است؟
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.