ماهان

موفقیت در کسب و کار

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    راه‌اندازی و موفقیت کسب و کار به چیزی بیش از یک ایده‌ی عالی نیاز دارد. برای موفقیت در تجارت امروز، باید انعطاف‌پذیر بوده و از برنامه‌ریزی و مهارت‌های سازمانی خوبی برخوردار باشید. بسیاری از مردم در ابتدا، راه‌اندازی کسب‌و‌کار را ساده می‌پندارند اما همین که پا در عرصه‌ی تجارت و رقابت می‌گذارند به دشواری آن پی می‌برند. برای پیشگیری از این امر باید زمان صرف نمود و تمام مراحل لازم برای رسیدن به موفقیت را از قبل طراحی و بررسی نمود. در کل، برای راه‌اندازی هر نوع کسب‌و‌کاری و کسب موفقیت در آن باید با اصول موفقیت در کسب‌و‌کار آشنا بود. در این زمینه، استفاده از 9 نکته‌ی زیر می‌تواند حیاتی باشد:

    نکات و اصول کلیدی برای موفقیت یک کسب‌و‌کار

    • راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار نیازمند تفکر تحلیلی، سازماندهی و ثبت دقیق سوابق است.

    • مهم است که از رقابت خود آگاه باشید و تاکتیک‌های موفقیت‌آمیز مناسب را به‌کار ببرید.

    • مطمئناً شما برای کسب‌و‌کار خودتان سخت‌تر از دیگران تلاش خواهید کرد، بنابراین در هنگام ایجاد یک کسب‌وکار جدید، زمینه را برای فداکاری بیشتر در زندگی شخصی‌تان آماده کنید.

    • ارائه‌ی خدمات خوب به مشتریان جهت وفادارسازی و جلب رضایت آن‌ها در حفظ تجارت شما بسیار حائز اهمیت است.

    • اطمینان حاصل کنید که نه‌تنها کسب‌و‌کار آماده‌ی راه‌اندازی است، بلکه شما نیز آماده هستید.

    • رؤیاپردازانی جسور و ریسک‌پذیر ولی بامنطق و حسابگر باشید، از نوآوری غافل نشوید، از تغییرات ریشه‌ای و پیشرفت نهراسید، وقت خود را عاقلانه صرف کنید و از دید مشتریان خود به کسب‌و‌کارتان نگاه کنید. فراموش نکنید شما معمار سرنوشت خود هستید و باید در جایگاهی قرار بگیرید که به آن تعلق دارید. بنابراین، یک برنامه‌ی استراتژیک 3 تا 5 ساله برای خود ترتیب دهید؛ برای تحقق اهداف مالی خود، یک افق دید 3 ساله را تنظیم کنید؛ برای رسیدگی به جزئیات کار، اولویت‌ها و نقاط عطف استراتژیک، یک بازه‌ی زمانی 12 ماهه را در نظر بگیرید و سپس، لیستی از تمام کارهایی که باید انجام شوند و برنامه‌های تاکتیکی که باید پیاده‌سازی شوند را مشخص کرده و 90 روز برای تکمیل آن‌ها به خود وقت دهید.

    9 ترفند برای توسعه‌ی یک کسب‌و‌کار موفق

    1. سازماندهی کنید

    برای رسیدن به موفقیت در کسب‌و‌کار  باید سازماندهی کنید. سازماندهی به شما کمک می‌کند تا وظایف خود را به‌درستی تکمیل کنید و در رأس اموری قرار گیرید که باید انجام دهید. یک راه خوب برای سازماندهی این است که هر روز فهرستی از کارها را برای خود تهیه کنید. حتی در هنگام  تکمیل هر مورد نیز، لیست خود را مجدداً به‌صورت اجمالی بررسی کنید. این تضمین می‌کند که ‌چیزی از قلم نیفتاده و تمام وظایفی که برای بقای کسب‌و‌کارتان ضروری است، تکمیل شده‌اند.

    بسیاری از ابزارهای «نرم‌افزار به‌عنوان سرویس» (SaaS: software-as-a-service) برای افزایش سازماندهی وجود دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از: اسلک (Slack)، آسانا (Asana)، زوم (Zoom)، ماکروسافت تیمز (Microsoft Teams) و سایر موارد اضافه شده‌ی جدیدتر.

     همان‌طور که می‌دانید، یک صفحه‌ی گسترده‌ی اکسل ساده بسیاری از الزامات سازمانی یک کسب‌و‌کار  را برآورده می‌کند.

    2. سوابق دقیق را نگه‌داری کنید

    همه‌ی کسب‌و‌کارهای موفق سوابق دقیقی را حفظ می‌کنند. با انجام این کار می‌دانید که کسب‌وکار از نظر مالی در کدام نقطه قرار دارد و در آینده با چه چالش‌های بالقوه‌ای مواجه خواهید شد. دانستن این موضوع به شما فرصت می‌دهد تا استراتژی‌هایی برای غلبه بر آن چالش‌ها بیاندیشید و ایجاد کنید.

    بیشتر کسب‌وکارها دو مجموعه را برای ثبت سوابق انتخاب می‌کنند: یکی فیزیکی و دیگری در فضای ابری. با داشتن سوابقی که دائماً آپلود (Upload) و پشتیبان‌گیری (Backup) می‌شوند، یک کسب‌وکار دیگر نگران از دست دادن اطلاعات خود نیست. سوابق فیزیکی باید به‌عنوان یک پشتیبان وجود داشته باشند زیرا آن‌ها اغلب برای اطمینان از صحت سایر اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    3. جنبه‌های رقابتی و رقابت‌پذیری خود را تجزیه‌و‌تحلیل کنید

    رقابت بهترین نتایج را به‌همراه دارد. برای حصول موفقیت نباید از مطالعه و یادگیری درباره‌ی رقبای خود بترسید. به هر حال، آن‌ها ممکن است کاری را به‌درستی انجام دهند که شما بتوانید در کسب‌و‌کار خود پیاده‌سازی کرده و متعاقباً درآمد بیشتری کسب کنید.

    نحوه‌ی تحلیل رقابت در مشاغل مختلف متفاوت است. اگر صاحب رستوران هستید، ممکن است به‌سادگی بتوانید در رستوران‌های رقبای خود شام بخورید، نظر مشتریان را درباره‌ی آن‌ها بپرسید و از این طریق اطلاعات کسب کنید. با این حال ممکن است شما صاحب شرکتی مانند شرکت تولید مواد شیمیایی باشید که دسترسی بسیار محدودتری به رقبای خود دارید. در این صورت، شما باید با یک حسابدار و یک شخص مسلط به تجارت و بازار کار وارد همکاری شوید تا نه‌تنها آنچه که شرکت‌ رقیب به دنیا عرضه می‌کند، بلکه اطلاعات مالی که ممکن است از شرکت مورد نظر به‌دست آورید را نیز بررسی کنید.

    4. ریسک‌ها و پاداش‌ها را درک کنید

    کلید موفقیت، دست زدن به ریسک‌های حساب‌شده برای کمک به رشد کسب‌وکارتان است. یک سؤال خوب برای پرسیدن این است که «معایب آن چیست؟» اگر بتوانید به این سؤال پاسخ دهید، پس می‌دانید که بدترین سناریو چه خواهد بود. این دانش و هوشیاری به شما امکان می‌دهد تا انواع ریسک‌های محاسبه‌شده‌ای که می‌توانند پاداش‌های فوق‌العاده‌ای در پی داشته باشند را بپذیرید.

    درک ریسک و پاداش به‌معنی داشتن هوشمندی کافی در مورد زمان شروع کسب‌و‌کارتان است. به‌عنوان مثال، آیا نابسامانی شدید اقتصادی سال 2020 برای شما فرصتی (مثلاً تولید و فروش ماسک صورت) یا مانعی (باز کردن یک رستوران جدید در زمان اوج فاصله‌گذاری‌های اجتماعی) برای کسب‌و‌کار نبود؟

    5. خلاق باشید

    همیشه به‌دنبال راه‌هایی برای بهبود کسب‌و‌کار خود و متمایز کردن آن از رقبا باشید. قبول کنید که همه‌چیز را نمی‌دانید و پذیرای ایده‌های جدید و رویکردهای متفاوت برای کسب‌وکارتان باشید.

    بازارهای فروش بسیاری وجود دارند که ممکن است منجر به درآمد مازاد شوند. به‌عنوان مثال آمازون (Amazon) را در نظر بگیرید؛ این شرکت به‌عنوان یک کتابفروشی شروع به کار کرد ولی بعدها به یک غول تجارت الکترونیک تبدیل شد. بسیاری از مردم حتی فکرش را هم نمی‌کردند که یکی از راه‌های اصلی کسب درآمد آمازون از طریق بخش خدمات وب آن تأمین شود. این بخش به‌قدری خوب عمل کرد که وقتی جف بزوس (Jeff Bezos) از سمت مدیرعاملی کنار رفت، رئیس خدمات وب آمازون به‌عنوان مدیرعامل جدید معرفی شد.

    6. متمرکز بمانید

    ضرب‌المثل قدیمی «رم در یک‌روز ساخته نشده است» یا معادل فارسی آن «گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی» در اینجا صدق می‌کند. صرفاً راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار به‌معنی کسب درآمد آنی و بلافاصله نیست. زمان می‌برد تا به مردم بفهمانید شما چه کسی هستید، پس روی دستیابی به اهداف کوتاه‌مدت خود متمرکز بمانید.

    بسیاری از صاحبان مشاغل کوچک حتی برای چند سال سودی نمی‌کنند و تنها از درآمد حاصله برای جبران هزینه‌های سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند، به این در اصطلاح می‌گویند «بدهکار یا بی‌پول بودن» (In The Red). وقتی سودآور هستید و بیش از آنچه که برای پوشش بدهی‌ها، حقوق و دستمزد نیاز دارید درآمد کسب می‌کنید، شما در اصطلاح «سودآور هستید و حساب‌تان پرپول است» (In The Black).

    همان‌طور که گفته شد، اگر کسب‌و‌کار پس از مدت زمان قابل‌توجهی به سود نمی‌رسد، باید موارد زیر را مورد بررسی قرار داد: این که آیا مشکلاتی در مورد محصول یا خدمات وجود دارد؟، آیا اصلاً بازار مورد نظر هنوز وجود دارد یا خیر؟، همچنین، سایر مسائل احتمالی که ممکن است باعث کندی یا توقف کسب‌و‌کار شوند.

    7. آمادگی برای قربانی شدن و فداکاری

    راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار امری دشوار است، اما بعد از اینکه دری از درهای تجارت را به‌روی خود گشودید، کار شما تازه آغاز می‌شود. در بسیاری از موارد، شما باید بیشتر از زمانی که برای شخص دیگری کار می‌کردید، برای کسب‌و‌کار خود وقت بگذارید و این ممکن است به‌معنای صرف زمان کمتر با خانواده و دوستان برای کسب موفقیت باشد.

    این مَثَل که «هیچ آخر هفته و هیچ تعطیلاتی برای صاحبان مشاغل وجود ندارد» در مورد کسانی که متعهد به انجام کارهای خود هستند، صدق می‌کند. هیچ مشکلی وجود ندارد اگر خود را به‌صورت تمام‌وقت با شغل‌تان یا بهتر بگوییم هدف شغلیتان مشغول کنید. برخی از صاحبان مشاغل هزینه‌ی واقعی فداکاری‌هایی که برای شروع و حفظ یک تجارت سودآور لازم است را نادیده می‌گیرند.

    8. ارائه‌ی خدمات عالی

    بسیاری از مشاغل گرچه موفق هستند ولی فراموش می‌کنند که ارائه‌ی خدمات عالی به مشتریان مهم است. اگر خدمات بهتر و باکیفیت‌تری را به مشتریان خود ارائه دهید، آن‌ها تمایل بیشتری خواهند داشت تا دفعه‌ی بعد که به چیزی نیاز پیدا می‌کنند به‌جای رفتن به‌سمت رقیب شما، به‌سراغ شما بیایند.

    در محیط تجاری پررقابت امروزی، اغلب عامل متمایزکننده‌ی کسب‌و‌کارهای موفق از ناموفق، سطح خدماتی‌ست که آن کسب‌و‌کارها ارائه می‌دهند. اینجاست که ضرب‌المثل «ارزان‌فروشی و بیش‌تحویلی» (Undersell And Overdeliver) به‌کار می‌رود و صاحبان باهوش کسب‌و‌کار عاقلانه از آن پیروی می‌کنند.

    9. ثابت‌قدم باشید

    ثبات یک جزء کلیدی برای کسب درآمد در تجارت است. شما باید هر روز به انجام کارهایی که برای موفقیت ضروری هستند، بپردازید و آن‌ها را ادامه دهید. این باعث ایجاد عادات مثبت بلندمدت در شما می‌شود و کمک می‌کند تا شما در درازمدت درآمد کسب کنید.

    سریع‌‌ترین راه برای رشد یک کسب‌و‌کار چیست؟

    کسب‌و‌کارها با سرعت خاص خود رشد خواهند کرد و بسیاری از اوقات این امر خارج از کنترل صاحبان کسب‌و‌کار یا کارمندان است. با این حال، برخی جنبه‌ها وجود دارند که اجرای آن‌ها به رشد کسب‌وکار کمک می‌کنند، مانند تمرکز بر روی یک خط تولید کوچک، افزایش مقیاس به‌جای کاهش مقیاس و ایجاد نوعی مزیت آشکار نسبت به رقبا.

    چگونه فروش‌تان را افزایش دهید؟

    افزایش فروش می‌تواند از چندین مکان مختلف حاصل شود. می‌توانید هزینه‌های تبلیغاتی را در جایی که اثر مثبت‌تر و مطمئن‌تری دارد، افزایش دهید، با افرادی که از سوی مشتریان فعلی معرفی می‌شوند ارتباط تبلیغاتی برقرار کنید، لیستی از ایمیل‌هایی که از طریق آن‌ها می‌توانید مستقیماً با مصرف‌کننده در ارتباط باشید را تهیه کنید و موارد دیگر. شما همچنین می‌توانید خط تولیدتان را گسترش دهید، اما توجه داشته باشید که اگر عملکرد ضعیفی داشته باشد، روی قیمت نهایی شما تأثیر منفی خواهد گذاشت.

    چه‌چیزی یک استارت‌آپ را موفق می‌سازد؟

    موفقیت در کسب‌و‌کار مفهومی‌ست که نمی‌توان از آن به‌راحتی برای تعیین کمیت استفاده کرد، اما اگر به‌معنای ایجاد بازده برای ذینفعان باشد، استارت‌آپ‌ها می‌توانند پیشتازانی عالی در این زمینه باشند. بهترین استارت‌آپ‌ها محصول یا خدمات خوبی دارند که به‌راحتی مقیاس‌پذیر و قابل‌اندازه‌گیری هستند. استارت‌آپ‌ها می‌توانند از خود انعطاف نشان داده و به‌سرعت مسیری دیگر را در پیش بگیرند، بازار و وضعیت مالی آن را درک کنند و آماده استفاده از فرصت‌های پیش‌رو و جدید باشند.

    7 راه موفقیت در کارآفرینی

    بیشتر کارآفرینان برای رسیدن به موفقیتی که امروز دارند و پی بردن به این راز‌ها، ساعت‌های طولانی کار کرده و سال‌ها آزمون و خطا را تجربه کرده‌اند. اما بهتر است بدانید، تنها راز اصلی این موفقیت عمل است که در کنار دانش، موفقیت واقعی را رقم می‌زند. با اینحال، در اینجا 7 راز حیاتی موفقیت صاحبان مشاغل و کارآفرینان را با یکدیگر مرور می‌کنیم:

    1. افراد متخصص، مستعد و حرفه‌ای را به محض کسب توانایی مالی استخدام کنید تا علاوه بر جبران ضعف‌های شما و علیرغم وجود محدودیت‌ها و موانع موجود بتوانید موفق شوید. این کار به شما کمک می‌کند تا انگیزه‌ی خود را حفظ کنید و تصمیم‌های درستی بگیرید.

    2. بیش از آنچه فکر می‌کنید باید پول جمع‌آوری کنید. سام هاگ (Sam Hogg) سرمایه‌دار ریسک‌پذیر به هر بنیان‌گذاری پیشنهاد می‌کند دو برابر پولی که فکر می‌کنید به آن نیاز دارید را جمع‌آوری کنید و برای آن برنامه‌ریزی نمایید حتی اگر دو برابر زمانی که انتظار می‌رود، طول بکشد. نکته‌ی اساسی اینجاست که زمان صرف‌شده برای جمع آوری پول جدا از زمانی‌ست که برای رشد شرکت خود صرف می‌کنید.

    3. در مورد بازار به‌طور گسترده تحقیق کنید. دلیل شماره‌ی 1 شکست استارت‌آپ‌ها، تناسب ضعیف یا عدم‌وجود تطابق و هماهنگی درست آن‌ها با بازار است. با ارائه‌ی پیشنهادات (Offer) سنجیده‌، برای مشتریان خود ارزش قائل شوید تا آن‌ها را وادار به خرید کنید، نحوه‌ی دسترسی سریع و مؤثر به آن‌ها را شناسایی نمایید، ببینید که آیا پیشنهاد شما برای مشتریان قانع‌کننده است؟ آیا توانسته‌اید زمان‌بندی بازار / موقعیت زمانی بازار (Market Timing) را به‌خوبی تعیین و تنظیم کنید؟ آیا افرادی که مشکلشان را حل و یا راه‌هایی را به آن‌ها ارائه می‌کنید به اندازه‌ی کافی مهم و بزرگ هستند که موفقیت شما را حفظ و تضمین کنند؟

    4. از ابزارهای مناسب برای جذب مشتری استفاده کنید. در این راه، بر روی پیشنهادات صاحبان کسب‌و‌کارهای موفق متمرکز شوید. ابزارهایی مانند Wyzowl  برای ایجاد ویدیوهای آماده‌ی وب و MailChimp برای بازاریابی ایمیلی توصیه می‌شوند زیرا می‌توانند بازدهی قابل‌قبولی برای سرمایه‌گذاری شما فراهم ‌کنند.

    5. برای تغییر آماده باشید. هر کسب‌و‌کاری می‌تواند غیرقابل‌پیش‌بینی و چالش‌برانگیز باشد و بر روی بسیاری از برنامه‌های از پیش تعیین‌شده‌ی شما اثرات غیرمنتظره‌ای بگذارد. در هر صورت، آماده باشید تا بدون توجه به چالش‌هایی که با آن مواجه هستید، تغییرات را به‌سرعت تحت کنترل بگیرید و امور را دوباره در دست بگیرید.

    6. روی 20٪ تمرکز کنید. چه در مورد زندگی چه در مورد کسب‌و‌کار، 80٪ همه‌ی نتایج مثبت با 20٪ تلاش شما به‌دست می‌آید. در نتیجه، صاحبان کسب‌وکار موفق بر روی بیست درصدی تمرکز می‌کنند که بیشترین اهمیت را برای شغل‌شان دارد و بقیه را برون‌سپاری کرده و مسئولیت آن را به دیگران واگذار می‌کنند.

    7. در ارائه‌ی خدمات شگفت‌انگیز به مشتریان خود کوتاهی نکنید. بسیاری از شرکت‌ها پیش از رسیدن به پتانسیل واقعی خود شکست می‌خورند زیرا آنقدر بر فروش متمرکز هستند که از داشتن تجربه‌ی خارق‌العاده‌ی ارائه‌ی خدمات به مشتریان خود غافل می‌شوند. خدمات مشتری فقط رسیدگی به شکایات نیست بلکه مواردی چون جلب وفاداری مشتریان، مشوق‌هایی برای بازگشت مجدد آن‌ها و سایر فعالیت‌های مشتری‌مدارانه را نیز شامل می‌شود. به یاد داشته باشید «فروش بدون خدمات مانند گذاشتن پول در جیب سوراخ است».

    حرف آخر

    طبق داده‌های سال 2021 اداره‌ی آمار نیروی کار ایالات متحده (U.S. Bureau of Labor Statistics)، تقریباً 20٪ از مشاغل جدید طی 2 سال اول، 45٪ در 5 سال اول و 65٪ در طول 10 سال اول آغاز به کار خود با شکست مواجه شدند و کنار کشیدند. تنها 25٪ کسب‌و‌کارهای جدید توانستند 15 سال یا بیشتر دوام بیاورند. اگر شما هم می‌خواهید در زمره‌ی این 25٪ باشید، توجه جدی به تمام نکات این مقاله می‌تواند راهنمایی برای یک شروع خوب کاری باشد. به یاد داشته باشید که صاحب کسب‌و‌کار بودن به‌معنای قرار گرفتن در وضعیت‌های متفاوت یادگیری و سازگاری مداوم است. در انتها باید گفت مهم نیست که چه کسی هستید یا قصد انجام چه کاری را دارید، شما می‌توانید با تقلید از تکنیک‌های کارآفرینان و صاحبان موفق مشاغل قبل از خود و شخصی‌سازی آن‌ها برای کسب‌و‌کارتان به موفقیت دست یابید.

    پرسش‌های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      جدیدترین های جعبه ابزار
      2
      بهترین تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده و عدم اطمینان
      IMG_0487
      استراتژی تیم‌سازی با عملکرد بالا برای مدیران
      5
      معرفی انواع دوره های مدیریتی
      ایجاد شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI)
      معرفی 10 کتاب برتر در حوزه مدیریت فروش
      HomePage (7)
      آیا رشته MBA سخت است؟
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.