خلاقیت در محل کار: 10 ویژگی کارکنان نوآور
چگونه میتوانید از خلاقیت در محیط کار به نفع خود و کسب و کارتان استفاده کنید؟ میتوانید خلاقیت خود یا دیگران را برای پیدا کردن راهحلهای جدید، مشکلات قدیمی، پرورش کار گروهی، ایجاد فرآیندهای کارآمدتر و برای گردشهای کاری شرکت خود به کار بگیرید. در این مقاله، ما نحوه تفکر افراد خلاق، ویژگیهای مختلف استعداد خلاق و نقش حیاتی خلاقیت در محیط کار را مورد بررسی قرار میدهیم.
5 مرحله فرآیند خلاقیت
خلاقیت عمل تبدیل ایدههای جدید و نوآورانه به واقعیت است. زبان، هنر، نظریههای علمی و پیشرفتهای فناوری همگی نتیجه تفکر خلاق هستند. افراد خلاق همیشه سوال میپرسند و روشهای جدیدی برای نگاه کردن به چیزها پیدا میکنند. آنها به احتمال زیاد ایدههای مختلفی را در محل کار تجربه میکنند، که میتواند منجر به فرآیندهای جدیدی شود که به نفع همه است.
افراد با ذهنهای خلاق معمولاً هنگام ارائه راهحل برای یک مشکل یا تولید چیزی از قوه تخیل خود، این فرآیند پنج مرحلهای را دنبال میکنند:
1. تهیه و انجام تحقیق
اولین گام فرآیند خلاق جمعآوری مطالب و درگیر شدن در یک مطالعه خاص بر روی کار یا مشکلی است که در دست دارید. این فرآیند همچنین شامل تحقیقات کلیتر در مورد موضوع و جمعآوری آیتمهای ضروری، مانند ابزار یا لوازم، و جمعآوری آن در فضایی است که برای نوآوری راحت هستند.
2. خواب بر روی مشکل یا مسئله
متفکران خلاق به جای تلاش برای ایجاد یک راهحل واضح برای مشکل، عمیقاً در موضوع فرو میروند و با ایدههای مختلف بازی میکنند. تعمق در مورد هر ایده و اجازه دادن به آنها از یکدیگر میتواند در نهایت منجر به راهحل یا محصولی شود که به دنبال آن میگردند.
3. از مشکل جدا شوید
مبتکران تمایل دارند مدت زمان زیادی از درست کردن یا فکر کردن فاصله بگیرند. گویی تمام آمادهسازی و مدیتیشن با هم ترکیب شده و باقی میماند تا زمانی که ایده به به عمل آید.
4. اجازه دهید ایده ظاهر شود
پس از حذف کامل خود از یک مشکل برای مدتی، افراد خلاق اغلب بینش جدیدی پیدا میکنند. کلمات یا تصاویر به درستی ترکیب میشوند، یک الگو برجسته میشود یا به نظر میرسد یک راهحل خود را نشان میدهد.
5. ایده را توسعه دهید و آن را عملی کنید
در نهایت، سازندگان قادر خواهند بود بر اساس ایده خود را بنا و شروع به اعمال آن در کار خود کنند. در طی این مرحله، آنها ممکن است ایده خود را با دیگران به اشتراک بگذارند تا بازخورد دریافت کنند تا قبل از عملی کردن آن به اصلاح بیشتر آن کمک کنند.
10 خصوصیتی که افراد خلاق اغلب دارند:
1. ترکیبی از درونگرایی و برونگرایی
بیشتر مردم تمایل دارند یا درونگرا یا برونگرا باشند، یا به شدت دوست دارند با دیگران شرکت کنند یا تنها بمانند، اما افراد خلاق گرایش به نمایش هر دوی این ویژگیهای شخصیتی دارند. آنها از موقعیتهای اجتماعی انرژی میگیرند و از دیگران الهام میگیرند، اما برای شارژ مجدد و پردازش این الهام نیز به زمان تنهایی نیاز دارند.
2. تمایل به ریسک کردن
بسیاری از متفکران خلاق یاد گرفتهاند که چالشهای محل کار را بپذیرند و از احتمال شکست نمیترسند. نوآوران با ریسک کردن و آزمودن روشهای جدید برای انجام کارهایی که خلاقیت را در محل کار افزایش میدهند، قادر به آزمایش این مساله هستند که آیا ایدههای آنها کار میکنند یا نه. این فرآیند همچنین به آنها اجازه میدهد تا ایدههای خود را به گونهای اصلاح کنند که به راحتی میتوانند از آنها به صورت روزانه در محل کار استفاده کنند.
3. سطوح بالای تمرکز
افراد خلاق هنگامی که درگیر در فرآیند خلاقیت هستند، زمان را از دست میدهند. تمرکز آنها به قدری روی کار متمرکز میشود که میتوانند ساعتها بدون اینکه متوجه باشند کار کنند.
4. حل مسئله نوآورانه
متفکران خلاق ممکن است راحتتر بتوانند تخیل خود را برای سناریوهای روزمره به کار گیرند. این میتواند به آنها کمک کند تا برای چالشهایی که ممکن است در محل کار با آن روبرو شوند، راهحلهای منحصر به فردی پیدا کنند. ذهنهای خلاق به جای ذخیره کردن اطلاعات با آنها بازی میکند. آنها به جای اینکه به سادگی ایدهها را بپذیرند، آنها را زیر سؤال میبرند، بر روی آنها کار میکنند و آنها را در زندگی خود به کار میگیرند.
5. سازگاری را به چالش بکشید
افراد خلاق درک قوی از فرآیندها و هنجارهای معمول حاکم بر محل کار خود دارند، بنابراین آنها به راحتی میتوانند تشخیص دهند که چه زمانی رویههای ایجاد شده میتواند از بهبود منفعت ببرند. توانایی آنها در عدم سازگاری بدون تفکر، میتواند دیدگاه جدیدی در مورد آنچه که معمولا به عنوان یک عمل یا رفتار نرمال در محیط کار پذیرفته میشود، فراهم کند، و به اتاق اجازه میدهد تا فرآیندهای جدیدی بوجود آید.
6. استقلال
در حالی که افراد خلاق ممکن است از همکاری با یک تیم الهامگرفته باشند، اغلب با کمترین نظارت رشد میکنند. آنها تمایل دارند مستقل باشند و مهارتهایی را در آغوش بگیرند که ممکن است آنها را از همکارانشان متمایز کند اما این کار به خلاقیت در محیط کار اضافه میشود.
7. آسودگی همراه با ابهام
افراد خلاق در پذیرش موقعیتهای مبهم که در آن بیش از یک چیز درست است یا حقیقت نامشخص است، خوب هستند. وقتی آنها با این نوع طرز فکر به موقعیتهای اداری برخورد میکنند، میتوانند جستجوی بیش از یک راهحل برای یک مشکل را آسانتر کنند. راحت بودن با ابهام میتواند فضایی را برای آزمایشهای بیشتر فراهم کند، که میتواند منجر به راهحلهای ابتکاری برای چالشهای در محل کار شود.
8. دقت و توجه به جزئیات
ذهنهای خلاق تمایل دارند برای آمادهسازی ارزش قائل شوند و در فکر کردن به راهحلهای ممکن برای حل مشکلات از چند زاویه هستند. آنها قبل از اینکه ایدههای خود را عملی کنند، به مسائل احتمالی فکر میکنند که ممکن است نیاز به بهبود داشته باشند.
9. گشودگی به انتقاد
افراد خلاق از نظر احساسی روی کار خود سرمایهگذاری می کنند، اما باید هنگام بررسی کارهای همه، از جمله کار خودشان، عینی باقی بمانند. این بدان معنی است که آنها اغلب پذیرای انتقاد سازنده هستند و کار خود را منصفانه ارزیابی میکنند. آنها از بازخورد برای بهبود ایدههای خود استفاده میکنند و به یادگیری ادامه میدهند.
10. اخلاق کاری قوی
مقدار قابلتوجهی از تلاش صرف خلاقیت و پرورش خلاقیت در محل کار میشود. که به این معنی است که متفکران و خالقان مبتکر کار خود را جدی میگیرند و در مورد میزان زمان و تلاشی که برای تکمیل یک پروژه نیاز است واقعگرا هستند. این یک ویژگی است که به شدت در طول زمان بهبود مییابد و به توسعه یک رویکرد و اخلاق مستحکم نسبت به کار کمک میکند.
منبع: indeed.com
جهت دریافت مشاوره برای شرکت در دوره مدیرعامل حرفه ای کسب و کار ماهان کلیک کنید