در روز دوشنبه ۲۶ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ ، رویداد یک فنجان چای با حضور کارآفرین ملی و استراتژیست حوزه کسب و کار، خالق برند نیروانا، مدیر مرکز نمایشگاه های ایران مال، مدیر پروژه جابار (اسمارت لاکر ها) در هولدینگ فاخر، سر دبیر مجله دکومان، عضو هیت مدیره و دبیر انجمن مبلمان و دکوراسیون، جناب آقای دکتر رامین سمیع زاده برگزار شد.
ایشان تجربیات ارزنده ی خود را که به واسطه حضور و فعالیت در صنعت خودرو ، صنعت غذایی ، حوزه F&D، صنعت تهویه و IT اندوخته بودند را با میهمانان به اشتراک گذاشتند.
ایشان که بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی در رشته مهندس صنایع از دانشگاه صنعتی شریف وارد بازار کار شده بودند، بیان کردند:
من معتقد هستم بعد از پایان دوران تحصیل باید بلافاصله وارد بازار کار شد چرا که هر روز فاصله از محیط کار به قیمت قطع شدن ارتباط یک فرد با بحث های روز دنیاست!
در سراسر دنیا دانشگاه ها پاسخگوی نیازهای بخش صنعت هستند و خروجی دانشگاه ها مستقیم وارد بازار کار می شوند این امر به واسطه یک نیاز سنجی اتفاق می افتد. متاسفانه در ایران رشته های دانشگاهی برآمده از نیازهای جامعه نیستند و این پارادایمی است که به جامعه لطمه وارد کرده و منجر به بلاتکلیفی در کسب و کارها میشود.
اگر امروز بتوانم به گذشته بازگردم هیچ یک از مباحث درسی را از دست نمیدادم چرا که در پاسخ به نیازهای امروز من بودند.
مشکل ما در طرح یک صورت مسیله اشتباه است. اگر صورت مسیله به درستی تدوین نشده باشد اما با افراد درست و مناسب مشورت کنیم، بودجه مناسب اختصاص دهیم، افراد شایسته را به کار بگیریم کماکان به یک سوال غلط، پاسخ درست داده ایم. همواره باید آگاه بود که برای خودمان، برای شرکتمان، برای کشورمان یک سوال درست مطرح کنیم.
قبل از برداشتن هر قدم باید جایگاه خود را تعیین کنیم سپس منابع را به درستی در راستای اهداف و ماموریت خود هزینه کنیم و در نهایت برای رسیدن به آن ها برنامه ریزی کنیم.
نکته ی دوم آن است که همواره باید همه ی ذینفعانمان را در نظر داشته باشیم و یک نگاه صرف به مشتری یا به منابع انسانی نداشته باشیم چرا که هیچ یک از این ها به تنهایی عوامل پیرزوی نیستند.
سازمان ها زمانی شکست می خورند که نیازهای ذی¬نفعانشان را باهم در نظر نگرفته اند.
هر سازمانی باید یک گروه را مامور نیاز سنجی ذی نفعان کند و هر روز این اطلاعلات را به روز کند.
نکته بعدی که ایشان خاطر نشان کردند آن بود که اگر در مسیر زندگی شخصیمان معنا تعریف نشود حال خوب نیز ایجاد نخواهد شد و یک فرد احساس مفید بودن و اثر گذاری در هستی را نخواهد داشت.
هر فردی باید در شناخت خود و نیازهای خود کوشا باشد و اصالت را به درون بدهد. اصالت دادن به بیرون گمراه کننده است و مانع آن می شود که در راستای اهداف خود منابعی را که محدود نیز هستند را هزینه کنیم.
هر فعالیتی که در راستای خلق ارزش نباشد به راحتی باید حذف شود چرا که هر فرد زمان محدودی دارد.
رویداد یک فنجان چای با طعم تجربه مدرسه عالی کسب و کار ماهان با پاسخگوی سوالات مهمانان و اهدای یک قالیچه طراحی چهره ایشان به پایان رسید.