نگاهی بر زندگی حرفه ای چارلز بابیج

نگاهی بر زندگی حرفه ای چارلز بابیج

فهرست مطالب

مخترعی که بیماری سد راهش نشد

یکی از مشاهیر شناخته‌شده و از پیشگامان علم مدیریت چارلز بابیج «Charles Babbage» است. بابیج به خاطر صرفه‌جویی‌هایی که در زمینه تخصص گرایی به وجود آورد، مشهور شده است. چارلز بابیج در 24 دسامبر سال 1792 در حومه لندن به دنیا آمد. پدرش یک بانکدار ثروتمند انگلیسی بود و در سدسازی هم اشتغال داشت. چارلز بابیج قسمت عمده‌ای از عمرش را بیمار بود و فردی بدخلق و بی حوصله شده بود، او با وجود بیماری علاقه‌مند به آگاهی و دانستن بود و نهایتاً برای مطالعه ریاضیات راهی کمبریج شد.

بابیج در طول سال‌ها فعالیت علمی در کمبریج در سال 1820 به ‌اتفاق همکارانش موفق به راه‌اندازی انجمن اخترشناسی شد و در سال 1828 به درجه استادی در رشته ریاضیات دانشگاه کمبریج نائل گشت و برای هفت سال در این سمت فعالیت کرد. توانایی‌ها و استعدادهای او در ریاضی به او کمک کرد تا ماشین‌حسابی را به وجود بیاورد که این ماشین‌حساب پیشروی کامپیوترهای دیجیتالی امروزی شد. بابیج علاوه بر کتاب «اقتصاد ماشین‌آلات و تولیدکنندگان»، بیش از 80 کتاب و جزوه تألیف کرده است، بیشتر آنها راجع به علوم و موضوعات فنی هستند

بابیج قلمرو وسیعی از موضوعات را در کتاب اقتصاد ماشین‌آلات و تولیدکنندگان مورد بحث و بررسی قرار داده در یکی از فصل‌های این کتاب به اهمیت ابزارها، مکان کارخانه و واحدها و استفاده از ماشین‌های حساب پرداخته است. یکی از ویژگی‌های ارائه شده توسط بابیج تقسیم فیزیکی و فکری کار است. بابیج در این مورد از خودش سؤال می‌کند که اگر تخصص گرایی برای کارگران کارخانه به‌خوبی جواب داده چرا این کار را برای ریاضی‌دانان انجام ندهیم؟

بابیج در 18 اکتبر سال 1871 در لندن چشم از جهان فرو بست. بعد از فوت بابیج کارهای او خصوصاً در مورد ماشین‌حساب تا سال‌های 1940 مورد توجه کمی قرار گرفت تا اینکه دانشمند دیگر انگلیسی به نام آلن تورینگ (Alan Mathison Turing) که به ‌اتفاق همکارانش بر روی پروژه‌ی رمزگشایی کامپیوترها در طول جنگ جهانی دوم کار می‌کردند، به کار قابل‌توجه بابیج در مورد اختراع کامپیوتر قابل برنامه‌نویسی پی بردند. نیمه دوم قرن بیستم نقطه عطفی در توجه به کارهای بابیج بود. تمرکز بابیج در حوزه مدیریت، تخصص گرایی و تقسیم کار بود، جایی که معتقد بود با تجارت باید طبق اصول علمی رفتار کرد. او معتقد بود منطق گرایی نه تنها در سطح کلان اقتصادی بلکه در سطح تجارت خرد نیز باعث نظم و کامیابی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه ماهان

شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.