مخترعی که بیماری سد راهش نشد
یکی از مشاهیر شناختهشده و از پیشگامان علم مدیریت چارلز بابیج «Charles Babbage» است. بابیج به خاطر صرفهجوییهایی که در زمینه تخصص گرایی به وجود آورد، مشهور شده است. چارلز بابیج در 24 دسامبر سال 1792 در حومه لندن به دنیا آمد. پدرش یک بانکدار ثروتمند انگلیسی بود و در سدسازی هم اشتغال داشت. چارلز بابیج قسمت عمدهای از عمرش را بیمار بود و فردی بدخلق و بی حوصله شده بود، او با وجود بیماری علاقهمند به آگاهی و دانستن بود و نهایتاً برای مطالعه ریاضیات راهی کمبریج شد.
بابیج در طول سالها فعالیت علمی در کمبریج در سال 1820 به اتفاق همکارانش موفق به راهاندازی انجمن اخترشناسی شد و در سال 1828 به درجه استادی در رشته ریاضیات دانشگاه کمبریج نائل گشت و برای هفت سال در این سمت فعالیت کرد. تواناییها و استعدادهای او در ریاضی به او کمک کرد تا ماشینحسابی را به وجود بیاورد که این ماشینحساب پیشروی کامپیوترهای دیجیتالی امروزی شد. بابیج علاوه بر کتاب «اقتصاد ماشینآلات و تولیدکنندگان»، بیش از 80 کتاب و جزوه تألیف کرده است، بیشتر آنها راجع به علوم و موضوعات فنی هستند
بابیج قلمرو وسیعی از موضوعات را در کتاب اقتصاد ماشینآلات و تولیدکنندگان مورد بحث و بررسی قرار داده در یکی از فصلهای این کتاب به اهمیت ابزارها، مکان کارخانه و واحدها و استفاده از ماشینهای حساب پرداخته است. یکی از ویژگیهای ارائه شده توسط بابیج تقسیم فیزیکی و فکری کار است. بابیج در این مورد از خودش سؤال میکند که اگر تخصص گرایی برای کارگران کارخانه بهخوبی جواب داده چرا این کار را برای ریاضیدانان انجام ندهیم؟
بابیج در 18 اکتبر سال 1871 در لندن چشم از جهان فرو بست. بعد از فوت بابیج کارهای او خصوصاً در مورد ماشینحساب تا سالهای 1940 مورد توجه کمی قرار گرفت تا اینکه دانشمند دیگر انگلیسی به نام آلن تورینگ (Alan Mathison Turing) که به اتفاق همکارانش بر روی پروژهی رمزگشایی کامپیوترها در طول جنگ جهانی دوم کار میکردند، به کار قابلتوجه بابیج در مورد اختراع کامپیوتر قابل برنامهنویسی پی بردند. نیمه دوم قرن بیستم نقطه عطفی در توجه به کارهای بابیج بود. تمرکز بابیج در حوزه مدیریت، تخصص گرایی و تقسیم کار بود، جایی که معتقد بود با تجارت باید طبق اصول علمی رفتار کرد. او معتقد بود منطق گرایی نه تنها در سطح کلان اقتصادی بلکه در سطح تجارت خرد نیز باعث نظم و کامیابی میشود.
- چرا افراد دست به دامان توجیه میشوند
- چگونه در سایه شکست میتوان رشد کرد؟
- قانون 80/20 پارتو چه کاربردی دارد؟
- نگاهی بر مهمترین ویژگیهای تفکر سیستمی
- استراتژی کالباسی چیست؟
- مروری بر تقسیم بندی برندها
- ویژگی برندهای قدرتمند چیست؟
- داستانی آموزنده از دوراندیشی و نگاه سیستماتیک در حل مسائل
- نگاهی بر زندگی حرفه ای فیلیپ کاتلر
- تکنیک ساندویچ به چه معناست؟
- نگاهی بر زندگی حرفه ای چارلز بابیج
- آدام اسمیت که بود؟
- رمز جاودانگی تبلیغات بازرگانی
- هنر کینتسوگی چگونه شکل گرفت؟
- پیتر دراکر که بود؟
- مروری بر شش گام مهم فروشندگی
- برای موفقیت در مذاکره چگونه باید سوال پرسید؟
- شبکه های خلق ثروت چگونه کار می کنند؟
- تفاوت های مدیر با رئیس چیست ؟
- کاربرد تفکر دلفینی در روابط بین انسان ها
- جایزه دمینگ چگونه خلق شد؟
- مزیت رقابتی چگونه شکل می گیرد؟
- راهی برای افزایش اثرگذاری یک تبلیغ
- جایگاه تستیمونیال در روش های بازاریابی
- رازهای پولدار شدن از زبان رابرت کیوساکی
- مدیران خوب از نگاه بیل گیتس
- نگاهی بر جایگاه رفتار سازمانی
- نظریه X و Y در مدیریت از چه چیزی صحبت میکند؟