لوگو ماهان

گزارشی از سمینار هوش ارتباطی با سخنرانی استاد علی محمد بیدار مغز

فهرست مطالب

گزارشی اجمالی از سخنرانی استاد علی محمد بیدارمغز در سمینار مهارت های مردمی، مهارت های نرم و هوش ارتباطی

گزارشی از سمینار هوش ارتباطی با سخنرانی استاد علی محمد بیدار مغز

روز یکشنبه 9 تیرماه 1392، سمینار مهارت های مردمی، مهارت های نرم و هوش ارتباطی با سخنرانی استاد علي محمد بيدارمغز در سالن همایش های مدرسه کسب وکار ماهان برگزار گردید که خلاصه مباحث مطرح شده در این سمینار به شرح ذیل است:

بعضی از حرفه ها به خصوص آنها که چهره به چهره با مردم در ارتباط است، به مهارت های نرم بیشتر نیاز دارد. وکالت، مشاوره های تجاری و سرمایه گذاری، امور بانکی، فروش و بازاریابی. در دنیای رقابتی امروز، کارکنان مؤسسه ها و شرکت ها باید مهارت های نرم بدانند.

 آمار جديد از دنیای حرفه ای ها و تحصیل کرده ها

 84%اصحاب رسانه گفته اند که لازم است کارفرمایان برای آنها دوره های آموزشی مهارت مردمی برگزار کنند.

 % 93 گفته اند در صورت سلطه بر مهارت های مردمی، کار آنها ارز شمند تر خواهد شد.

  75% استخدام ها در فیسبوک صورت می گیرد. – آمار استخدام در ماه اخیر رسانه ها، به دلیل نداشتن مهارت های مردمی، 15% کاهش یافته است.

اکنون بیش از هر زمان دیگر، مهارت های نرم، در صدر امتیازات و اولویت های استخدامی است.

 مهارت های سخت شما را تا پشت در اتاق مصاحبه می برد، اما برای استخدام، نیازمند مهارت های نرم هستید!

 هنوز هم برای استخدام ”نرخ“ لازم است اما حرف آخر را مهارت های نرم می زند.

 مدیران مؤسسات و شرکت ها علاوه بر کارکنانی با مهارت‌های سخت، مجدانه به دنبال استخدام کسانی هستند که مهارت های نرم هم بدانند.

 مشاوران سرمایه گذاری و وکلای حقوقی با سلطه بر مهـارت های نرم بهتر می توانـنـد از طرح ها و موکلان خود دفاع نمایند.

 مسئولان ارتباط با ارباب رجوع و مراجعان، با تسلط بر مهارت ها مردمی، تصویر بهتری از اداره و شرکت خود به نمایش می گذارند.

 بازاریابان و فروشندگان آگاه از مهارت های نرم، فروش بیشتری خواهند داشت و مشتریان راضی تری. اصحاب رسانه با تسلط بر مهارتهاي مردمی پل مستحکمی بین مردم و صاحبان قدرت برقرار می کنند.

کارمندان سازمان ها و مؤسسات با نمایش مهارت های نرم، حاشیه رقابت نهاد خود با رقبا را افزایش می دهند. مهارت های نرم را در مدرسه و دانشگاه یاد نمی دهند. عده ای هم مهارت های خود را در کوچه و خیابان فرا می گیرند. برخی بکار می آید و بعضی دردسر می آفریند! تعدادی از مهارت های نرم خانه و کوچه و خیابان چندان در نهاد بعضی ها، جا خوش می کند که هیچ آموزشی آنها را تکان نمی دهد.

مهارت از دانش مهم تر شده است. اقتصاد اطلاعاتی جای خود را به اقتصاد اجتماعی داده است. با یک مرور در گوگل کلی اطلاعات کسب می شود. برخی از اهم مهارت‌های ذاتی: خوشبینی، حواس جمعی، احساس مسئولیت، خوش ذوقی، امانت داری، راستی، سلامت و تعدادی از مهارت های اکتسابی: انتقال فکر، کار گروهی، رهبری، ارتباط، رفتار پسندیده، قدرت گفتگو، معاشرت،توان یادگیری.

10 ویژگی برای استخدام:

1. اخلاق قوی کاری(حرفه ای کارکردن)،

2. نگرش مثبت،

3. مهارت های ارتباطی،

4. مدیریت زمان،

5. مهارت حل مشکل،

6. ایفای نقش عضو مؤثر در گروه،

7. اعتماد به نفس،

8. قبول و درک انتقاد،

9. انعطاف/ تطابق،

10. قدرت ادامه کار تحت فشار. مهارت های نرم به خودی خود قابل اندازه گیری، کمیت گذاری و مشاهده نیست. مگر در جریان کارها: گوش دادن، ارتباط برقرار کردن، درگیر شدن در گفتگوها، نظر متقابل دادن، به عنوان عضو گروه همکاری کردن، مشارکت در حل مسئله، شرکت در مذاکرات و حل مناقشات.

رؤ سا و رهبران هم می توانند مهارت های نرم خود را بکار برند: نمونه بودن، تیم سازی، تسهیل مذاکرات، تـشویـق نـوآوری ها، تصمیم گیـری، برنامـه ریزی، نـظارت، صـدور دستـور، مربی گری، تهییج، و برانگیختن. یک مهارت باید چندان تکرار شود که ملکه ذهن گردد. یعنی انجام آن به صورت طبیعی و راحت و بدون زحمت صورت پذیرد.

 بهره ارتباطی یا هوش ارتباطی CQ: فرضیه ای جدید که در سال 2005 رابرت سرویس مطرح کرد: هوش ارتباطی، مهارت قابل اندازه گیری و آموزش توانایی ارتباط مؤثر با دیگران برای کارکنان علم اطلاعات است. (Communication Quotient, Communication Intelligence, or CQ)

مهارت های مردمی در مطالعات غربی دهه 1920 ارتباطات اجتماعی مطرح شد و اوج گرفت- انگیزه شرکت ها: مهارت های نرم برای کارکنان بود (در ارتباط با مشتریان داخلی و بیرونی)، دهه 1930: دیل کارنگی- ”آیین دوست یابی و تأثیر گذاری بر مردم“ و ”چگونه نگرانی ها را برطرف و راحت زندگی کنیم“ ، دهه 1960، مکاتب آمریکایی عناوین و روش های مهارت های نرم را معرفی کردند.

مهارت های مردمی به قدمت تاریخ انسان است! پیامبران الهی والاترین دارندگان مهارت های نرم بودند. با فرعون نرم سخن بگویید! و انک لعلی خلق عظیم! مهارت مردمی: توانایی ارتباط با دیگران به طور مؤثر و در فضایی دوستانه. شامل مهارت روانی و مهارت اجتماعی است. مهارت های نرم را شایستگی های رفتاری، مهارت های ارتباطی میان فردی و مهارت های مردمی نیز می گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه ماهان

شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.