مدرسه عالی کسب‌وکار ماهان
3 نکته برای ایجاد تغییر شغل در دهه ی 40 سالگی

3 نکته برای ایجاد تغییر شغل در دهه ی 40 سالگی

فهرست مطالب

ایجاد یک تغییر شغلی در دهه ی 40 سالگی (سن 40 تا 50 سال) می تواند تبدیل به یک جنگ درونی شود. شما در حال ترک شغلی هستید که احتمالا در آن به یک جایگاهی و یا سطح بالایی از تخصص رسیدید و درآمدی دارید که بازگوی سالهای سپری شده شماست.
اما برای افراد بسیاری، رها کردن شغلی در صورت نداشتن مهارت در کار دیگری، یک ریسک خطرناک است. همچنین برای بسیاری از زنانی که در دهه ی 40 سالگی قرار دارند و به دنبال شغلی هستند، امید بستند که بعد از ترک کار به علت بچه دار شدن بتوانند مجددا کار کنند، جای شکی نیست که آنها می خواهند به کارشان برگردند.
ویکی سالمی بیش از 15 سال در شرکتهای استخدامی و منابع انسانی کار می کرد، که تصمیم گرفت به عنوان یک مربی و مشاور کسب و کار خودش را داشته باشد. امروزه، او حرفه ای ترین افراد را در زمینه شغل یابی و معرفی برندهای شخصی آموزش می دهد، و علاوه بر این به عنوان یک مشاور حرفه ای در وب سایت Monster.com مشغول به کار است.
در ادامه به سه قدمی که از نگاه ویکی سالمی باید بردارید تا بتوانید در دهه ی 40 سالگی شغل خود را عوض کنید، خواهیم پرداخت.

3 نکته برای ایجاد تغییر شغل در دهه ی 40 سالگی

  1. تمامی نگرانی هایی که در مورد افزایش سن خود دارید را فراموش کنید.
    خبرهاب خوب در راهند. سالمی می گوید هیچ گاه حس نکرده که سن اش تاثیری در فرآیند کار پیدا کردن دارد. « من تخصص مهارت بیشتری را در بین افرادی که در دهه ی سنی 60 سالگی قرار داشته اند نسبت به دهه ی 40 ساله ها دیده ام.»
    او می گوید: «از لحاظ فنی نیز، 40 بعد از 30 است»
    اگر از تغییر شغل در یک بازه از زندگیتان ناراحت هستید، سالمی توصیه می کند که با زنانی که به تازگی یک تغییر شغل بزرگ داشته اند صحبت کنید. وی بر این باور است: «یقینا استدلالی برای تغییر شغل شما وجود دارد، شما تنها کسی نیستید که مجبور به تغییر شغل می باشید، افراد بسیاری نیز مانند شما هستند، بنابراین به افرادی که در این مجموعه قرار دارند و شرایط شما را دارند، بپیوندید»
    درخواست سالمی از شما این است که از خود بپرسید: چه موانعی بر سر راه این افراد وجود داشته است؟ چگونه توانسته اند بر این موانع غلبه کنند؟ چه اهدافی را دنبال می کنند؟ وی معتقد است: «شاید این کار خیلی راحتتر و سریعتر از آنچه که تصور می کرده اند بوده است و تنها افسوس این که چرا زودتر اقدام به این نکردند برایشان باقی مانده است»
    در یک مصاحبه شغلی، سالمی به مشتریانش پیشنهاد می دهد که از سن شان به عنوان یک نقطه قوت و با ارزش بهره ببرند. او می گوید که افزایش سن برای شما تجربه و مهارت به ارمغان می آورد و شما می توانید تجربه و مهارت خود را به دیگران بفروشید. سالمی بر این باور است که: « هیچ کس نمی تواند جایگزینی برای ارتباطاتی که شما با مردم برقرار کرده اید، پیدا کند و هیچ کس نمی تواند تجربه و مهارتی که با افزایش سن بوجود می آید را برای شما به تصویر بکشاند»
  2. حضورتان را در شبکه های اجتماعی و رسانه های آنلاین تجدید کنید
    سالمی در این خصوص می گوید: « هرشخصی باید در شبکه های اجتماعی حضور فعال داشته باشد زیرا این حضور هم جنبه شخصی و هم جنبه حرفه ای دارد». «می تواند بیانگر تصویری شفاف، هوشمندانه و مهم از شما باشد.» استخدام مدیران و تجدید نیرو که از کاندیدای گوگل می باشد بر اساس نگاهی به پروفایل شبکه های اجتماعی می باشد.
    سالمی به ما خاطرنشان می کند که در بسیاری از موارد، پروفایل شبکه های اجتماعی شما ممکن است اولین تاثیرگذاری را داشته باشد: « مسئولین استخدام در شبکه های اجتماعی می چرخند تا شخص استخدامی بعدی را انتخاب کنند» . «علاوه بر این، وقتی که برای یک مصاحبه کاری به جایی می روید، آنها پروفایل شما را چک می کنند تا ببینند ایا نقاط مثبت و یا منفی وجود دارد که در رزومه شما قید نشده باشد.» پروفایل شبکه های اجتماعی خود را متناسب با شغلی که در جستجوی آن هستید و یا متناسب با آن حرفه ای که در ذهنتان تصور دارید، بسازید. حساب های کاربری تان را آنگونه که می خواهید مهارتها و تجربیات شغل سابقتان که در راستای اهداف شغل آینده تان موثر است را توصیف کنید، به روز رسانی نمایید.
    تصور کنید که وبسایت شخصی خودتان را نیز دارید. سایت هایی مانند Squarespace، branded.me و wix.com همگی با پلتفرم های رایگان سایت سازی ایجاد شده اند که به راحتی نیز در اختیار عموم قرار دارند. وب سایت خود را به صورت یک رزومه در بیاورید به نوعی که پیچیده نباشد و در عین حال از ظاهری حرفه ایی برخوردار باشد.
  3. از مهارت های ساده خود بیشترین بهره را ببرید( این مهارتها خیلی بیشتر از آنچه که تصور می کنید با ارزش هستند).
    این مهارتها به راحتی قابل انتقال هستند و از نگاه سالمی در هر صنعتی نیز کاربردی می باشند. در بیشتر موارد، کارفرمایان برای این گونه مهارتهایی که فراتر از مهارتهای تکنیکی هستند ارزش بسیاری قائل هستند زیرا مهارتهای تکنیکی را می توان آموزش داد. آنها می خواهند که درباره ی توانایی شما در برقراری یک ارتباط خوب، خوب کار کردن با دیگران، دوست خوب بودن، قابل اعتماد بودن و همچنین محترم بودن که همگی از ویژگی های یک کارمند خوب است، مطمئن باشند.
    سالمی مراحل آماده شدن محور کاری خود را یادآوری می کند: «من به ندای قلبم گوش دادم- می دانستم که زمان آن رسیده است که یک کاری انجام دهم تا در جامعه یک شخص تاثیرگذار باشم. کار غیر معمولی نیست که چند قدم به عقب برگردید و نگاهی به عملکردتان بیاندازید- به این فکر می کردم که چگونه می توانم به مردم کمک کنم؟ چگونه در پایان سال 2016، 2017 و .. از خودم راضی خواهم بود؟
    در حالی که این سوالات از سن 20 تا 30 سالگی بیشتر ذهن اشخاص را با خود درگیر می کند اما به نظر سالمی این سوالات به صورت خیلی بحرانی تر در دهه ی چهل سالگی (سن 40 تا 50 سالگی) خود را نشان می دهد که یا امید بستن به کار فعلی و یا تغییر شغل را با خود به همراه خواهد داشت. که معمولا گفته می شود، یک تغییر شغلی در دهه ی چهل سالگی کاملا موفقیت آمیز است در صورتی که با بررسی و استراتژی باشد. به طور خلاصه، شما به آنچه می خواستید، رسیدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *