مهارتآموزی برای تشخیص اولویتهای کسبوکار
مراسم معارفه اولین دوره آنلاین مدیرعامل حرفهای ماهان روز چهارشنبه 24 اردیبهشت با حضور آقای دکتر مجید سیاری مدیرعامل موسسه آموزش عالی آزاد ماهان و دبیر کانون کارآفرینان استان تهران، آقای دکتر فرشید گلزاده کرمانی کارآفرین و مدیرعامل سابق فروشگاههای زنجیرهای رفاه به عنوان منتور دوره، خانم دکتر شهنواز معاونت آموزش، آقای راد مدیر توسعه کسبوکار و آقای تقی پور مدیر دپارتمان آموزشهای مجازی ماهان برگزار شد. لازم به ذکر است که 18 دوره مدیرعامل حرفهای ماهان بهصورت حضوری برگزار شده اما حال با توجه به شرایط به وجود آمده دوره آنلاین آن نیز طراحی و اجرا شده است.
دانشپذیران دوره مدیرعامل حرفهای
دانشپذیران این دوره از مدیران و مدیران عامل موفق کشور در صنایعی از جمله مواد شیمیایی، خودرو، ساختمان، بازرگانی، پزشکی، آی تی، غذایی، پوشاک، آرایشی بهداشتی و فروشگاهی از اقصی نقاط کشور بودند که در بستری آنلاین حاضر شدند تا در اولین دوره آنلاین مدیرعامل حرفهای ماهان شرکت کنند.
آنچه در معارفه مدیرعامل حرفهای گذشت
آقای دکتر سیاری ضمن خوشامدگویی به دانشپذیران دوره آنلاین مدیرعامل حرفهای ابراز امیدواری کردند که این دوره نیز مثل 18 دوره قبلی مدیرعامل حرفهای برای دانشپذیران در مسیر کمک به توسعه مهارتهای فردی و سازمانی مفید واقع گردد. ایشان با اشاره به این موضوع که دنیای امروز دنیای اولویتها و انتخابهای درست است تأکید کردند که برای مدیران عامل نیز بسیار اهمیت دارد که اولویتهای سازمانی را بهخوبی تشخیص و در مسیر آن بهخوبی حرکت کنند. ایشان در ادامه خاطرنشان کردند که در این دوره نیز با تأکید بر اصل اولویت تلاش شده تا مهمترین مباحث و مهارتهایی که مدیران عامل به آن نیاز دارند بهخوبی پوشش داده شود و دانشپذیران با ابزارهای مدیریتی آشنا شوند. هر کدام از سرفصلهایی که در این دوره مورد بحث و بررسی قرار میگیرد هر کدام جزئیات و مباحث گستردهای را شامل میشوند که خود در قالب یک دوره جامع در ماهان آموزش داده میشوند. این دوره بهصورتی طراحی شده تا مدیران عامل قادر باشند بهترین راهبرد را برای رهبری سازمان و منابع انسانی انتخاب کنند.
خانم دکتر شهنواز نیز در مراسم معارفه با ارائه توضیحات مختصری از فلسفه شکلگیری مدرسه عالی کسبوکار ماهان تاریخچهای از مهمترین فعالیتهای ماهان را تشریح کردند. ایشان در ادامه سرفصلهای دوره مدیرعامل حرفهای که شامل 120 ساعت محتوای آموزشی میشود را برای دانشپذیران تشریح کردند. در پایان نیز با معرفی برنامههای باشگاه کسبوکار ماهان تأکید کردند که این برنامهها به منظور بهرهگیری بهتر دانشپذیران از فضای آموزشی ماهان طراحی شده که دانشپذیران میتوانند در آنها شرکت کرده و تجارب خود را به اشتراک بگذارند؛ بیتردید حضور در این برنامهها فرصتهای مناسبی را برای دانشپذیران فراهم خواهد کرد.
توسعه کسبوکارها و شرایط در حال تغییر
در پایان آقای دکتر گلزاده کرمانی مهمترین موضوعات پیشرو دانشپذیران را در قالب سه موضوع کلان تشریح کرد: چارچوب تصمیمگیری (Decision Making Framework)، تحول استراتژیک (Strategic Transformation) و چارچوب استراتژیک(Strategic Framework).
ایشان خاطرنشان کردند که با توجه به تغییراتی که بهسرعت در دنیا و فضای کسبوکارها در حال رخ دادن است؛ مهمترین مسئله برای مدیران توانایی اخذ تصمیمات سریع و استراتژیک و بهموقع برای سازمان است که میتواند مسیر آینده آن را تعیین کند.
دکتر گلزاده کرمانی با تأکید بر تغییرات تحمیلشده بر فضای کسبوکارها عنوان کردند فضای امروز کسبوکارها با فضای چند سال اخیر به کلی متفاوت شده است؛ نحوه مدیریت تغییر کرده و این تغییرات در فکر مدیران موفق رسوخ پیدا کرده است. مدیران لازم دارند تا محیط پیرامون کسبوکارشان را بهخوبی درک کنند تا بتوانند بهرهوری و کارایی بیشتر را برای سازمان رقم بزنند.
توسعه چارچوبهای جدید تصمیمگیری
آقای دکتر گلزاده کرمانی در ادامه مهمترین چارچوبهای جدید تصمیمگیری در شرایط مختلف را بررسی و آنها را در چهار دسته تقسیمبندی کردند؛ مدل ساده (Simple)، مدل غامض(Complicated)، مدل پیچیده (Complex) و مدل بحرانی (Chaotic).
در مدل ساده مدیر با کمک دادههایی که به دست میآورد آنها را طبقهبندی کرده و مناسب با آن تصمیم گرفته و پاسخ میدهد؛ جنس پاسخ نیز از نوع بهترین تجربه و تحلیل یا Best Practice است که بر تصمیم اخیری که موفق بوده اتکا دارد.
در مدل غامض و دشوار اطلاعات و دادههای به دست آمده جمعآوریشده، مورد تجزیهوتحلیل قرار میگیرند و اگر به دانش تخصصی نیاز باشد به کارشناس مربوط ارجاع داده شده، تجزیهوتحلیل نهایی صورت گرفته و تصمیم گرفته میشود. در این بخش تصمیمات بر اساس تجارب و عملکرد موفق و یا Good Practices اخذ میشوند.
مدل پیچیده اما مهمترین بخش حال حاضر به شمار میرود؛ مدلی که در حال حاضر بیشتر تصمیمات لازم است در بستر آن اخذ شود. مسئلهای شکل گرفته، دادهها از منابع متنوع و متخصصینی از بخشهای مختلف جمعآوری و تجزیهوتحلیل شده و در نهایت بر پایه تمام فاکتورها تصمیم اتخاذ میشود.
در نهایت اما مدل بحرانی قرار دارد؛ مدلی که در شرایط بحرانی باید با توجه به اصول آن تصمیم گرفت. ابتدا لازم است وارد عمل شد؛ سپس دادهها و اطلاعات لازم تجزیهوتحلیل شده و دست آخر تصمیم نهایی اتخاذ گردد؛ تصمیماتی که تجربهای از قبل برای آن وجود نداشته و از نوع Novel Practices هستند.
هر کدام از این مدلها فضای خاص و منحصربهفرد خود را دارد که انتظار میرود یک مدیر موفق بتواند بهخوبی درک کند که مسئله پیش آمده مرتبط با کدام بخش است و برای حل آن چه مقدار انرژی و منابع لازم است تخصیص داده شود.