استاد مدرسه عالی کسب و کار ماهان و کارشناس توسعه صنعتی درسازمان بین المللی یونیدو گفت: بايد از فرهنگ مديريتي برد يا باخت به فرهنگ برد برد برد برسيم و توسعه را هدايت و رهبري كنيم.
پرفسور بيژن خرم اظهار كرد: ما معمولا از نصيحت استفاده مي كنيم در صورتي كه نبايد اين كار را انجام دهيم و بايد به مديران به طرز معتبري نشان دهيم كه بايد اين نگاه تغيير كند.
وي يادآور شد: باید نشان دهیم که نظام اجتماعی را می توان به نحوي متحول کرد كه روابط بین عوامل به گونه اي مدیریت شود که به تدریج بتوانیم«توسعه» را هدایت و رهبری کنیم.
طراح و از اساتید کارگاه “برنامهریزی آموزشهای فنی و حرفهای در سطح ملی” در دانشگاه لندن تاكيد كرد: می توانیم از یک فرهنگ «برد یا باخت» که تضاد و تناظع و فرهنگ تسامح و مصالحه (compromise) است به سمت فرهنگ متعالی تری که برد برد برد است حرکت کنیم.
پرفسور خرم ادامه داد: فرهنگ برد برد برد نشان می دهد روابط به جای تصامح و تضاد می تواند به «تضارب» منتهی شده و هم افزایی (Cinergy) به وجود بیاید و پارادایم (چارچوب) به افراد و مدیران ارائه شود تا با چشم خود ببینند که با اتحاد به منافعی دست پیدا می کنند که به تنهایی نمی توانستند از پس آن بر بیایند.
وي تصريح كرد: این کار شدنی است؛ قطعا اين روند نه تنها شدنی و اخلاقی است بلکه مفید هم هست.
مشاور ارشد در موسسه مشاوره مدیریت INTERACT در امریکا گفت: چنانچه مديران بتوانند این موضوع را در یابند، انگیزه لازم را برای تغيير تدريجي عادات و خلقیات و روحیات خودشان را بدست مي آورند و زمينه براي اين اتفاق فراهم مي شود.
پرفسور خرم در پاسخ به اين پرسش كه تاثیر برپايي دوره های کاربردی مدیریت با حضور اساتيد برجسته تا چه حد به پر شدن خلع های بین محیط واقعی کسب و کار و دانشگاها که خروجی علمی دارند کمک کند عنوان كرد: این درس ها و دوره ها اگر بخواهد به نتایج ملموس عملی منجر شود باید توسط اساتیدی تدریس شود که تجربه عملی داشته باشند. به عبارتي اساتيد مشاور (consultant) بوده باشند.
وي تصريح كرد: اساتيد اين دوره هاي آموزشي نبايد از ميان كساني باشند كه سابقه مديريتي دارند بلكه اين اساتيد بايد بارها از سوي مديران به امداد و استمداد دعوت شده باشند. اساتيد بايد مسائل موثر حقیقی و واقعی را آسیب شناسی و مشکلات را واکاوی و نظام های موازی را طراحی کنند و به مدیریت نشان دهند که این نظم از آن نظم دیگر ثمر بخش تر و موثر تر است.
پدر علم تفکر سیستمی ادامه داد: مدرسان این دوره ها اگر چنین ذخیره ای از تجارب عملی داشته باشند و اين تجربيات در کلاس ها براي متقاضيان تدريس شود علاوه بر پشتيباني تئوري و علمي، تجربيات عملي نيز در اختيار علاقه قرار داده مي شود.
پرفسور خرم تاكيد كرد: اين دوره ها مي تواند پل قطع شده بین علم، تئوری وعمل واقعیت را متصل کند. این مسیری است که به شکل های مختلف در آموزش های حرفه ای اتفاق می افتد و بايد از اين مدل آموزشي استفاده كرد.
وي ادامه داد: برای مثال درآموزش علم پزشکی به دانشجوها فقط در کلاس، درس سلامت و پزشکی نمی دهند، بلکه کنار آموزش تئوري علم پزشکی، بیمارستان های تحقیقاتی وابسته به دانشگاه طراحی و ساخته می شود، تا دانشجو ضمن آموختن تئوری، بتواند بر سر بالین بیمار حضور یابد و علم خود را در عرصه عمل تجربه کند و زمان فارغ التحصیلی عملا پزشک پخته ای باشد .
مشاور ارشد در موسسه مشاوره مدیریت INTERACT در امریکا گفت: با برگزاری چنین دوره هایی، حداقل کسانی که فارغ التحصیل شده اند و بعد مسئولیت های اجرایی پیدا کردند،می توانند گونه ای از آموزش عملی را تجربه و از تجارب کسانی که در زمینه مدیریت تجربه های عملی اجرایی داشته اند استفاده کنند و فضاي معاوضه و تبادل تجربه عملی در دنیای واقعی در عرصه مديريت از اين طريق فراهم مي شود.