ماهان

کارشناس دیجیتال مارکتینگ | جامع‌ترین راهنما (وظایف، مهارت‌ها و حقوق)

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    در گذشته نه‌چندان دور، تمامی تبلیغات باید از طریق رسانه‌های محلی و فیزیکی انجام می‌شد. با تغییرات دنیا، صنعت بازاریابی نیز دچار تغییرات زیادی شد. یکی از این تغییرات، تبدیل شدن نام کارشناس بازاریابی به کارشناس دیجیتال مارکتینگ بود. این تنها بخشی از تغییرات دنیای بازاریابی است، این تغییرات لایه‌های عمیق‌تری دارد که در این مطلب می‌خواهیم به آن‌ها بپردازیم.

    کارشناس دیجیتال مارکتینگ

    یک مطلب کامل و دقیق از وظایف کارشناس مارکتینگ می‌خوانید.

    اگر می‌خواهید درباره وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ بدانید یا می‌خواهید بیشتر با این موقعیت شغلی آشنا شوید تا وارد این حوزه شوید، تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید. البته دانستن این تغییرات و آشنایی با شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ برای تمامی کسانی که در کسب‌وکار هستند، اجباری است.

    دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال)؛ تغییرات سریع‌السیر دنیا!

    دنیای مدرن با سرعتی در حال پیشرفت است که خیلی از کسانی که در بیزینس‌های مختلف هستند، ترس عقب ماندن از این سرعت تمام وجودشان را گرفته است. منطقی هم است، این همه تغییرات در دنیای تجارت و کسب‌وکار، نکند روزی به خاطر عقب ماندن از این سرعت، دیگر نتوانیم در دنیا ارزش آفرینی کنیم؟!

    نمی‌خواهیم بگوییم با مطالعه کردن این مطلب می‌توانید به پای سرعت تغییرات دنیای مدرن برسید، اما می‌توانیم این اطمینان را دهیم که بخشی از این تغییرات را به خوبی فرا می‌گیرید. پیش از تشریح شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ، بهتر است به مفاهیم بزرگ‌تر مانند بازاریابی دیجیتال بپردازیم.

    تعریف دقیقی از بازاریابی دیجیتالی؛ پایه‌گذار شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ!

    تعریف بازاریابی دیجیتال را در ابتدا به صورت داستانی بازگو می‌کنیم، سپس به صورت تعریف دقیق کلمات.

    تصور کنید که شما یک شیرینی‌فروشی دارید و می‌خواهید با مشتریان خود ارتباط بگیرید، چگونه این کار را انجام می‌دهید تا هم نرخ فروش‌تان را بالا برید و هم آگاهی‌برندتان را بیشتر کنید؟ به خیابان می‌روید و تراکت پخش می‌کنید؟ به دوستان و آشنایان می‌گویید که مشتری بیاورند؟ این راه‌ها برای شما نان و آب نمی‌شود.

    برای این که بتوانید در بهترین بستر، فروش‌تان را بالا ببرید، باید از رسانه‌های آنلاین استفاده کنید. همان ابزارهایی که باعث به‌وجود آمدن شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ شده است. یعنی باید از طریق سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی با مشتریان‌تان ارتباط بگیرید.

    رسانه‌ها و ابزارهای آنلاین این امکان را در اختیار شما قرار داده‌اند تا بتوانید در انواع مختلفی از محتوا، مانند صوت تصویر و مقاله با مشتریان در ارتباط باشید و آن‌ها را تبدیل به خریداران وفادار کنید.

    صبر کنید، بهترین نکته‌ها هنوز گفته نشده است!

    دیجیتال مارکتینگ

    پس می‌توان گفت که دیجیتال مارکتینگ یعنی:

    “استفاده کردن از ابزارهای و رسانه‌های برخط (آنلاین) برای برقراری و نگه‌داری ارتباط با مشتریان بالقوه و فعلی. این کار با هدف افزایش مشتریان و فروش، بالا بردن آگاهی از برند و وفادارسازی مشتریان انجام می‌شود.”

    بازاریابی دیجیتال چه موقعیت‌های شغلی را ایجاد کرده است؟

    یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ می‌تواند در حوزه‌های مختلفی مشغول به کار شود. اگر علاقه‌مند هستید که با عناوین شغل‌‌های ایجاد شده توسط بازاریابی دیجیتال آشنا شوید، موارد زیر را مطالعه کنید:

    • کارشناس بازاریابی محتوایی:

    یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ در حوزه بازاریابی محتوایی، باید با تکنیک‌های تولید محتوای با کیفیت آشنا باشد، تا بتواند از همین طریق مخاطبین سایت را افزایش دهد و مشتریان بالقوه را به سمت بیزینس بکشاند. این نکته را هم باید بدانید که برای مشغول به کار شدن در این حوزه باید نحوه طراحی استراتژی محتوا را نیز بلد باشید.

    • کارشناس شبکه‌های اجتماعی:

    کارشناس شبکه‌های اجتماعی نسبت به تقویم انتشار محتوا، فرآیند تولید محتوا و بازخورد وظایف مشخصی دارد.

    • مدیر سئو سایت:

    مدیر سئو سایت باید بتواند با مهارتی که در انواع سئو مانند سئو داخلی، سئو خارجی و سئو متنی دارد، سعی کند تا رتبه صفحات را در گوگل بالاتر ببرد.

    • کارشناس اتوماسیون بازاریابی:

    کارشناس اتوماسیون بازاریابی یکی دیگر از مشاغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ است که باید در این موقعیت نسبت به تحلیل رفتار مشتریان با استفاده از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی اقدام کند.

    • مدیر دیجیتال مارکتینگ:

    مهم‌ترین وظایف یک مدیر دیجیتال مارکتینگ شامل طراحی و آنالیز کمپین‌های تبلیغاتی، هدایت ترافیک مشتریان و همچنین افزایش آگاهی برند است.

    • کارشناس داده‌کاوی:

    کارشناس داده‌کاوی، داده‌های ترافیکی را از سوی مشتریان دریافت می‌کند و آن‌ها برای رسیدن به اهداف پیش‌بینی شده تحلیل می‌کند.

    • کارشناس CRO:

    کارشناس CRO باید اقداماتی را با هدف نرخ تبدیل سایت و اپلیکیشن و شناسایی کردن عوامل موثر بر نرخ فروش انجام دهد.

    • کارشناس تبلیغات آنلاین:

    مدیریت، طراحی کردن و اجرا و بررسی تبلیغات آنلاین به عهده کارشناس تبلیغات آنلاین است.

    همانطور که مطالعه کردید، موقعیت‌های شغلی فراوانی برای یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ است که باید متناسب با علاقه‌اش وارد آن‌ها شود.

    کارشناس دیجیتال مارکتینگ

    کارشناس دیجیتال مارکتینگ کیست؟ وظایف بازاریابی در دنیای مدرن

    کارشناس دیجیتال مارکتینگ وظیفه دارد تا از طریق رسانه‌های آنلاین و ابزارهای رایگان و پولی موجود، برند مورد نظر را به مشتریان بالقوه معرفی کند. پس این شغل در دنیای امروزی اهمیت خاصی دارد. یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید برای ارزیابی کردن عملکرد یک بیزینس، روی شاخص کلیدی یا همان KPI تمرکز کند.

    تصور کنید که می‌خواهید به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ تبدیل شوید که مسئولیت سئو یک سایت را برعهده دارید. برای این که متوجه شوید چه اقداماتی برای بهبود سئو سایت نیاز است، در ابتدا باید جایگاه صفحات سایت را در گوگل بررسی کنید و همچنین ترافیک ارگانیک آن وب‌سایت را مورد بررسی قرار دهید.

    دیجیتال مارکتینگ

    کارشناس دیجیتال مارکتینگ، مشتریان را به بیزینس ارجاع می‌دهد. اما با فوت کوزه‌گری!

    لازم به گفتن نیست که یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید مهارت‌های نرمی مانند ارتباط‌گیری با مشتریان را از بر باشد تا بتواند برند را به مشتریان بسیاری معرفی کند. یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ ماهر می‌تواند از طریق روش‌های مختلف بازاریابی مانند بازاریابی درونگرا، مشتریان را حتی به شیوه غیر مستقیم به سمت بیزینس بکشاند.

    مهارت و وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ؛ ترکیب سافت و هارد!

    پس از این که به طور مفصل به سوال کارشناس دیجیتال مارکتینگ کیست پاسخ دادیم، اکنون می‌خواهیم به سراغ نکته‌های مهم این شغل برویم. یعنی چه مهارت‌هایی نیاز است تا بتوانید یک به کارشناس دیجیتال مارکتینگ ماهر تبدیل شوید؟

    برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ موفق، باید مهارت‌های مهمی را فرا بگیرید. این مهارت‌ها تنها شامل مهارت‌های تخصصی یا همان مهارت‌های سخت (Hard skills) نمی‌شود. برای درخشیدن در این موقعیت شغلی، باید بتوانید مهارت‌های نرم (Soft skills) متناسب با شغل‌تان را نیز کسب کنید.

    مهارت سخت و نرم دقیقا چیست؟

    برای این که بیشتر با پاراگراف بالا آشنا شوید، باید دو مهارت نرم و سخت را کمی توضیح دهیم. مهارت‌های نرم، جزو مهارت‌های طبیعی انسان هستند که برخی از اشخاص در زندگی‌شان یاد گرفتند، مانند نحوه ارتباط‌گیری درست با مشتریان!

    مهارت سخت و نرم

    اما مهارت‌های سخت به مهارت‌هایی گفته می‌شود که نمی‌توانید در زندگی روزمره یاد بگیرید. برای یادگیری این مهارت‌ها باید به کلاس‌های آموزشی بروید یا از تمرینات کتاب‌ها و ویدئوهای آموزشی استفاده کنید. یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی مانند Python از دسته مهارت‌های سخت است. در نظر داشته باشید که ترکیب این دو نوع مهارت می‌‌تواند کلید شما به برای ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ باشد.

    شرح شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ

    حالا که با مهارت‌های نرم و سخت آشنا شدید، بهتر است با مهارت‌های نرم و سخت مورد نیاز برای تبدیل شدن به کارشناس دیجیتال مارکتینگ نیز آشنا شوید. از مهارت‌های نرم شروع می‌کنیم و در ادامه آن‌ها را لیست می‌کنیم:

    • فن بیان قوی: یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید با فن بیان قوی و مهارت‌های ارتباطی قدرتمند خود، ایده‌ها و نظرات‌اش را با مشتریان و همکاران به اشتراک بگذارد
    • جزئی‌نگری: یکی از مهم‌ترین مهارت‌های نرم یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید جزئی‌نگری باشد. تنها با دقت به جزئیات است که شما می‌توانید کارهای‌تان را که اهمیت زیادی دارند، با موفقیت انجام دهید
    • انعطاف‌پذیری: اگر شما می‌خواهید وارد حوزه دیجیتال مارکتینگ شوید، باید این ظرفیت را داشته باشید که در زمان‌های مختلف، پروژه‌های متنوعی را دریافت کنید و به انجام برسونید
    • علاقه‌مند بودن به کارهای تیمی: از آنجایی که یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید طی تعامل‌های مختلف با اعضای تیم، کار خود را به انجام برساند، باید به کارهای تیمی علاقه‌مند باشد
    • توانایی اولویت‌بندی کردن کارها: در شرح وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید گفته شود که اولویت‌بندی کردن کارهای از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز است
    • خلاقیت: برای کار کردن در حوزه تبلیغات نیاز دارید تا خلاقیت‌تان را افزایش دهید. حتما باید بدانید که این مهارت را می‌توانید با استفاده از تمرین‌های مختلف بالا ببرید، پس مانند خیلی از افرادی دیگه سریع نگویید: “خب من که خلاق نیستم پس برم سراغ یک شغل دیگه!”
    • توانایی بالا در نوشتن: همچنین باید توانایی خود را در نوشتن متن‌های جذاب بالا ببرید تا بتوانید توجه مشتریان بالقوه را در این دنیای شلوغ جلب کنید

    تیم دیجیتال مارکتینگ

    مهارت‌های سخت مورد نیاز برای کارشناس دیجیتال مارکتینگ

    مهارت‌های سختی که برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید، با توجه به حوزه‌ای که می‌خواهید به آن وارد شوید، متغیر است. یعنی برای تبدیل شدن به مدیر سئو سایت، حتما باید SEO بلد باشید و برای تبدیل شدن به یک کارشناس داده‌کاوی درجه یک، باید آنالیز داده‌ها را یاد گرفته باشید.

    برخی از مهم‌ترین مهارت‌های سخت برای موفقیت در شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ به شرح زیر هستند:

    • مهارت آنالیز داده‌ها:

    آنالیز داده‌ها در شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ اهمیت زیادی دارد. باید بتوانید با استفاده از نرم‌افزارهای امروزی، اطلاعات مورد نیاز برای بالا بردن فروش را بررسی کنید. این اطلاعات شامل سرچ‌های مخاطبین یا اطلاعاتی می‌شوند، که نظر جامعه هدف شما را جلب می‌کند. 

    • مهارت تولید محتوا:

    قلب دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوای با کیفیت است. اگر بتوانید در این زمینه موفق عمل کنید، به راحتی توجه مخاطبین‌تان را جلب می‌کنید. البته در نظر داشته باشید که هدف تنها تولید محتوای سئو شده و با کیفیت نیست. بلکه باید بدانید چه نوع محتوایی، به بیشترین حالت ممکن، مخاطبین‌تان را درگیر می‌کند.

    • سئو و SEM:

    SEO – Search Engine Optimization – یا SEM – Search Engine Marketing – دو مهارت مهم در دنیای مدرن هستند که هر کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید به آن‌ها مسلط باشد. در شرح وظایف کارشناس مارکتینگ این آمده است که بالا بردن سایت در رتبه‌بندی گوگل و افزایش ترافیک، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های این کارشناس است.

    • CRM:

    CRM – Customer Relationship Management یا مدیریت ارتباط با مشتریان، از دیگر مهارت‌های سخت برای وارد شدن به حوزه بازاریابی دیجیتال است. با این مهارت شما می‌توانید متوجه شوید که نیاز مشتریان‌تان چیست.

    • مهارت ابتدایی در طراحی:

    در سالیان اخیر به تمامی متخصصان بازاریابی دیجیتال ثابت شده است که محتوای تصویری می‌تواند نرخ تبدیل بالاتری برای‌شان داشته باشد. پس داشتن این مهارت در سطح پایه واجب است.

    کارشناس مارکتینگ

    پاسخ به سوالات متداول درباره شرح وظایف کارشناس مارکتینگ

    در این بخش از مطلب می‌خواهیم به برخی از سوالات پرتکرار درباره شرح شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ پاسخ دهیم.

    کارشناس مارکتینگ چه کاری انجام می‌دهد؟

    کارشناس دیجیتال مارکتینگ شخصی است که از تمامی ابزارها و رسانه‌های آنلاین برای افزایش نرخ مشتریان، بالا بردن نرخ آگاهی بردن و در نهایت بیشتر کردن میزان فروش استفاده می‌کند.

    مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ چیست؟

    مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز برای یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ شامل: مهارت ارتباطی قوی، حل مساله، خلاقیت، جزئی‌نگری و اولویت‌بندی کارها است. همچنین از مهارت‌های سخت باید به مهارت آنالیز داده‌ها و طراحی بصری در حد ابتدایی اشاره کرد.

    برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید چه کاری انجام داد؟

    برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ موفق، بهتر است مفاهیمی مانند مبانی بازاریابی دیجیتال، سئو و تحلیل داده را یاد بگیرید. همچنین حواس‌تان به یادگیری مهارت‌های نرم مانند ارتباط قوی با مشتریان و مدیریت تیم باشد.

    میانگین میزان درآمد کارشناس دیجیتال مارکتینگ چقدر است؟

    میانگین درآمد کارشناس مارکتینگ در شغل ثابت، بین 5 تا 10 میلیون تومان است.

    آیا یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید با تیم در تعامل باشد؟

    بله؛ یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید با تیم خود مدام در تعامل باشد بنابراین این شغل نیاز دارد تا شما علاقه‌مند به کار کردن با تیم باشید.

    جمع‌بندی

    وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ شامل تحلیل کردن داده‌های مهم مانند نیاز مشتریان یا پیدا کردن محتوای جذاب برای مخاطبین هدف است، که بتوانند از این اطلاعات برای بیشتر کردن نرخ مشتریان استفاده کنند. این حوزه که شامل شغل‌های زیادی مانند، مدیر سئو سایت، کارشناس داده‌کاوی و مدیر دیج

    پرسش‌های متداول

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      جدیدترین های جعبه ابزار
      بررسی ویژگی یک مدیر بازاریابی موفق
      ویژگی‌های یک مدیر بازاریابی موفق
      How-work-foreign-freelance-sites
      چگونه در سایت های فریلنسری خارجی کار کنیم؟
      مدیریت فرایند BMP چیست ؟
      مدیریت فرآیندهای کسب و کار چیست؟ 5 نقش BPM کسب و کار
      بازی دسته جمعی دوره رهبری
      بهترین تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده و عدم اطمینان با 10تکنیک موثر
      IMG_0487
      استراتژی تیم‌سازی با عملکرد بالا برای مدیران
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.