بیزینس کوچینگ (business coaching) به یک مدیر عامل یا صاحب کسبوکار کمک میکند تا برای رسیدن به اهداف خود تصمیمات بهتری بگیرد. همانطور که ورزشکاران برای موفق شدن نیازمند به مربیان با تجربه هستند، یک مدیر نیز برای کسب نتایج عالی به بیزینس کوچ نیاز دارد.
عناصری مانند اشتیاق، تصمیمات مدیریتی خوب و سرمایهگذاری هوشمند بهعنوان قطعات یک پازل برای موفقیت کسبوکار شما حیاتی هستند. اما، قطعهای وجود دارد که همیشه نادیده گرفته میشود و آن هم داشتن یک مربی کسب و کار است. در ادامه این مقاله در مورد کوچینگ کسب و کار و مزایای آن با شما صحبت میکنیم.
کوچینگ کسب و کار چیست؟
کوچینگ کسب و کار ذهنیت و مهارتهای یک مدیر را به گونهای توسعه میدهد که با نیازهای سازمان هماهنگ باشد. این یک روش رایج و مهم برای مدیران عامل و صاحبان مشاغلی است که قصد ارتقای خود و شرکت هایشان را دارند.
شما بهعنوان یک رهبر تجاری، طبیعی است که با سوالات زیادی مواجه شوید. گاهی ممکن است بیش از حد فکر کنید. اما، نتوانید پاسخ مناسبی برای سوالات خود پیدا کنید. اینجا جایی است که به خدمات بیزینس کوچنیگ نیاز پیدا میکنید.
برای اینکه از خدمات کوچینگ به درستی استفاده کنید، باید به طور کامل با آن آشنا شوید. نهتنها باید بدانید که بیزینس کوچینگ چیست، بلکه لازم است بدانید که چه چیزی شامل آن نمیشود. یک فرد بیزینس کوچ حسابدار یا وکیل نیست که به شما مشاوره حقوقی یا مالی بدهد. یک مربی کسب وکار باید بهدرستی آموزش دیده باشد تا بتواند در درک پیچیدگیهای کسبوکار به شما کمک کند.
بیزینس کوچ فردی است که به شما کمک میکند تا به درک درستی از اهداف تجاری خود برسید
بیزینس کوچ کیست؟
اداره یک کسبوکار بهتنهایی راحت نیست؛ زیرا تمام تصمیمگیریهای مهم بر دوش شما است. در این شرایط نمیتوانید از زیردستان خود درخواست مشاوره یا حمایت کنید. بنابراین، زمانیکه به راهنمایی نیاز دارید باید به چه کسی مراجعه کنید؟
یک بیزینس کوچ باتجربه میتواند در تصمیمگیریهای دشوار به مدیران عامل کمک کرده و آنها را در ایجاد یک شرکت موفق راهنمایی کند. در واقع مربی کسب وکار به مدیران کمک میکند تا به درک درستی از اهداف تجاری خود برسند. سپس این اهداف را با اهداف شخصی خود منطبق سازند. چراکه اگر اهداف تجاری کارآفرین با اهداف شخصی وی مرتبط نباشند، اشتیاقی برای دنبال کردن آنها نخواهد داشت.
پس از مشخص شدن اهداف صاحب کسبوکار، بیزینس کوچ به وی در پیادهسازی یک برنامه عملی برای رسیدن به نتایج دلخواه کمک میکند. مربی کسب و کار همچنین به مدیر در ایجاد شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) کمک میکند. KPI به معیارهایی گفته میشود که به کمک آن میتوانید میزان موفقیت خود را اندازهگیری و ردیابی کنید.
در واقع بیزینس کوچها بهعنوان یک ناظر خارجی میتوانند دید واضحتری نسبت به مسائل کسبوکار داشته باشند. آنها به شما انگیزه میدهند تا به تعهدات خود عمل کنید و مانند یک آینه نقاط کور را نمایان میسازند.
یک مربی کسب و کار خوب باید به شما کمک کند تا کسبوکار خود را به دستگاهی روان و روغن کاری شده تبدیل کنید. به کمک این فرد میتوانید کارهای درست را در زمان مناسب انجام دهید و کارهای غیرضروری را از لیست خود حذف کنید. بنابراین، این امر به طور خودکار اعتماد به نفس شما افزایش میدهد و کمک میکند تا کارایی شرکت خود را بهبود ببخشید.
یکی از مزایای بیزینس کوچینگ یادگیری از تجربیات دیگران است
7 مورد از مزایای بیزینس کوچینگ
شاید ندانید که بسیاری از صاحبان مشاغل از خدمات business coaching استفاده میکنند. اما، هیچوقت درباره بزرگترین سلاح مخفی خود یعنی مربی کسب و کار صحبت نمیکنند. واقعیت این است که حدود 20 درصد از مشتریان کوچینگ کسب و کار، بازگشت سرمایه 50 برابری را گزارش میکنند. این نتایج به ما نشان میدهد که خدمات کوچینگ چقدر میتواند تاثیرگذار باشد. بااینحال، بیایید به مزایای بیزینس کوچینگ برای رشد کسبوکار نگاهی بیندازیم.
1. به شما کمک میکند تا دیدگاه بهتری داشته باشید
زمانیکه با نگاهی متفاوت به مسائل بنگرید میتوانید به بینشهایی برسید که هیچگاه به آن فکر نمیکردید. یک بیزینس کوچ با تجربه به شما کمک میکند تا با داشتن یک دیدگاه بیطرفانه، با سناریوهای مختلف مقابله کنید.
از آنجاییکه یک مربی کسب و کار در شرکت شما کار نمی کند، از بیشتر فرصتها و چالشهای شما دور میشود. این بدان معناست که میتواند با ایدهها، استراتژیها و رویکردهای جدید یک دیدگاه بیرونی را به شما ارائه دهد.
یک مربی آموزشدیده توانایی دیدن راهحلهایی را دارد که ممکن است برخی از کارآفرینان هرگز متوجه آن نشوند. بنابراین، هرگاه که احساس میکنید فکرتان به جایی نمیرسد، دریافت یک دیدگاه بیرونی میتواند بسیار کمککننده باشد.
2. مهارت های خود را به عنوان یک صاحب کسب و کار توسعه دهید
همانطور که قبلا اشاره کردیم، هر کسی میتواند فارغ از اعتبار یا تجربه یک مربی باشد. اما، مربیگری کسبوکار کمی جدیتر است. این مربیان آموزشهای خاصی میبینند تا به شما در درک مفاهیم پیشرفته تجارت کمک کنند.
برای مثال، ممکن است شما اهل بازاریابی باشید. اما، با مسائل مالی دستوپنجه نرم کنید. مربی کسب و کار میتواند موضوعات پیچیده را به گونهای تجزیهوتحلیل کند که درک و اجرا کردن آن برای شما آسان باشد. یک بیزینس کوچ به شما کمک میکند تا مهارتهای خاص خود را شناسایی کنید. بنابراین، با توسعه و بهبود این مهارتها، علاوهبر تجارت فعلی میتوانید در سرمایهگذاریهای آینده نیز به موفقیت برسید.
3. اعتماد به نفس خود را تقویت کنید
هر قدر هم که شما یک فرد تجاری یا کارآفرین عالی باشید، باز هم ممکن است هر از گاهی نسبت به خود شک داشته باشید. از دست دادن اعتماد به نفس امری اجتنابناپذیر و دلسردکننده است؛ زیرا شما همیشه برای مشکلات خود راهحل فوری ندارید. بنابراین، وجود کسی که در هر شرایطی به شما ایمان دارد و در مقابل موانع به شما انگیزه میدهد، بسیار ضروری است.
4. توانایی تصمیمگیری خود را بهبود ببخشید
مهمترین چیزی که بین شکست و موفقیت تفاوت ایجاد میکند، تصمیمگیری درست و به موقع است. تا زمانیکه مشکلی برای شما پیش نیاید، متوجه اشتباهات خود در تصمیمگیری نمیشوید. بنابراین، همیشه بهتر است در کنار تصمیمات خود از نظر دیگران نیز استفاده کنید.
یک مربی کوچ به شما کمک میکند تا در هنگام تصمیمگیری، گزینههای مختلف را بسنجید. انجام این کار در در دراز مدت مهارت تصمیمگیری را تقویت میکند و به شما در گرفتن تصمیمات بهتر یاری میرساند. بنابراین، دیگر بخاطر انتخابهای اشتباه دچار اضطراب نخواهید شد.
5. به شما کمک میکند تا فردی پاسخگو باشید
یکی دیگر از مزایای بیزینس کوچینگ مسئولیت پذیری است. شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت کار آسانی است. اما، شما به عنوان یک مدیر باید همیشه در قبال کسبوکار خود پاسخگو باشید. بیزینس کوچ کسی است که با به چالش کشیدن کارآفرین، سعی در حفظ انگیزه وی دارد. بنابراین، با سوق دادن فرد به ادامه مسیر به وی اجازه تسلیم شدن در برابر موانع را نمیدهد.
6. یادگیری از تجربیات دیگران
اغلب، مربیان کسبوکار افرادی هستند که خود صاحب شرکتهای بزرگ بودهاند و دارای تجارب زیادی در تجارت هستند. این افراد در طول سالها، بسیاری از مسائل تجاری رایج و منحصربهفرد را تجربه کردهاند. بنابراین، وقتی با مشکلی برخورد میکنید، آنها به احتمال زیاد تجربهای مشابه برای راهنمایی شما دارند. این موضوع فقط در مورد مربیان کسبوکار صدق نمیکند. بلکه چیزهای زیادی وجود دارد که صاحبان مشاغل میتوانند از یکدیگر بیاموزند.
7. افزایش مشارکت و رضایت کارکنان
یکی دیگر از مزایای مهمی که کوچینگ کسب و کار برای شرکتها به همراه دارد، بهبود بهرهوری کارکنان است. به کمک بیزینس کوچینگ، کارمندان ابزارها و استراتژیهای لازم برای بهرهوری بیشتر را در اختیار دارند.
business coaching به کارکنان کمک میکند که نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند. همچنین با توسعه مهارتهای غلبه بر موانع، میزان بهرهوری خود را افزایش دهند و به احساس ارزشمندی در سازمان برسند. علاوهبر این، کوچینگ کسب و کار با بهبود ارتباطات میان اعضای تیم میتواند روحیه کارکنان و رضایت شغلی آنان را افزایش دهد.
ازطرفدیگر صاحبان کسبوکار، با درک نیازها و انگیزههای کارکنان خود، علاوه بر افزایش رضایت آنان میتوانند مشارکت و حمایت بیشتری را بدست بیاورند. در واقع کوچینگ به ایجاد اعتماد بین کارفرمایان و کارکنان کمک میکند. بنابراین، کوچینگ نقشی حیاتی در تضمین سلامت و موفقیت یک سازمان دارد.
کوچینگ کسب و کار ذهنیت و مهارتهای یک مدیر را توسعه میدهد
خلاصه کلام
کوچینگ کسب و کار میتواند بهترین راه برای افزایش درآمد سازمانها باشد و به آنها کمک کند تا سریعتر به اهداف خود دست یابند. بیزینس کوچینگ با ساده کردن فرآیندها و افزایش سود آوری در رشد کسبوکار شما بسیار موثر است. بنابراین، یکی از مهارتهای مورد نیاز صاحبان کسبوکار، مدیریت کوچینگ است.
با شرکت در دوره MBA و دوره DBA میتوانید دانش مدیریت را متناسب با فضای کسبوکار امروز یاد بگیرید. این دورهها به شما کمک میکنند تا رفتار سازمانی و رهبری را بیاموزید و توانایی برقراری ارتباطات موثر در حوزه کسبوکار را به دست آورید.