ماهان

آشنایی با کاربردهای نمودار گانت در مدیریت پروژه

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    نمودار گانت چگونه به وجود آمد؟

    در دوره‌ای که مدیریت علمی شکل گرفته بود، هنری گانت (Henry Laurence Gantt) ابزاری برای نمایش میزان پیشرفت و مدیریت پروژه در قالب یک جدول به‌خصوص به وجود آورد. درواقع نمودار گانت مهم‌ترین میراث هنری گانت به شمار می‌رود.

    زندگی حرفه‌ای هنری گانت


    هنری گانت در سال 1861 در خانواده‌ای از کشاورزان مرفه در مریلند به دنیا آمد. بااین‌حال، در اوایل زندگی با برخی از محرومیت‌های ناشی از جنگ داخلی آمریکا که تغییراتی در طبقه‌بندی و ثروت خانواده‌ها به وجود آورده بود، روبرو شد. وی در سال 1880 از کالج جانز هاپکینز (Johns Hopkins College) فارغ‌التحصیل شد و پیش از آنکه در سال 1884 طراح شود و پس از آن صلاحیت مهندسی مکانیک را به دست آورد، معلم بود. از سال 1887 تا 1893 در شرکت فولاد Midvale در فیلادلفیا مشغول به کار شد و در آنجا دستیار مهندس ارشد (فردریک دبلیو تیلور) و سپس سرپرست گروه ریخته‌گری شد.
    گانت و تیلور در سال‌های ابتدایی همکاری خوبی داشتند؛ گانت بعدها همراه تیلور به شرکت Simonds Rolling و شرکت فولاد Bethlehem رفت. از سال 1900 گانت با اتکا به شایستگی‌های خود به‌عنوان یک مشاور موفق شناخته شد. علاقه‌مندان برای آشنایی بیشتر با تیلور می‌توانند به پادکست «مروری بر نظریه مدیریت علمی تیلور» گوش دهند.

    HG main min

    نمودار گانت


    کاربرد اولیه این جدول‌ها پیگیری زمان پیشرفت پروژه‌های ساخت کشتی بود، اما امروز برنامه‌ریزی گانت یا نمودار گانت (Gantt chart) به‌صورت نمودارهای افقی میله‌ای یکی از پرکاربردترین نمودارها در مدیریت پروژه است. محور افقی نمودار گانت نمایانگر زمان است که می‌تواند زمان را به‌صورت مطلق مثلا ژانویه 2020 و یا به‌صورت نسبی و به نسبت زمان آغاز پروژه مثلا هفته دوم پروژه نمایش دهد.

    رزولوشن نمودار به نوع پروژه و ماهیت آن بستگی دارد. در پروژه‌ای ممکن است تقسیم‌بندی به‌صورت هفتگی و در پروژه‌ای دیگر به‌صورت ماهانه باشد. ستون‌های مشکی رنگ هم که معمولا در داخل نمودار گانت نشان داده می‌شود طول زمان هر کدام از فعالیت‌هاست. باید توجه داشته باشیم که شکلی که توصیف کردیم یکی از شکل‌های اولیه نمودار گانت بوده، ممکن است المان‌ها و عناصر دیگری هم به نمودار گانت اضافه شود، مثلا یک خط عمودی که نمایانگر زمان فعلی پروژه باشد یا اینکه خطوطی که نمایانگر پیشرفت پروژه باشد یا برخی رنگ‌ها که وابستگی فعالیت‌ها به همدیگر را نمایش دهد. به‌هرحال مشخص نمودن مقاطع حساس در پروژه یا همان Milestone یکی از اهداف مهمی است که در نمودارهای گانت وجود دارد.

    پرسش‌های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      جدیدترین های جعبه ابزار
      بررسی ویژگی یک مدیر بازاریابی موفق
      ویژگی‌های یک مدیر بازاریابی موفق
      How-work-foreign-freelance-sites
      چگونه در سایت های فریلنسری خارجی کار کنیم؟
      مدیریت فرایند BMP چیست ؟
      مدیریت فرآیندهای کسب و کار چیست؟ 5 نقش BPM کسب و کار
      بازی دسته جمعی دوره رهبری
      بهترین تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده و عدم اطمینان با 10تکنیک موثر
      IMG_0487
      استراتژی تیم‌سازی با عملکرد بالا برای مدیران
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.