ماهان
مدرسه عالی کسب‌وکار ماهان
فرآیند نوآورانه

فرآیند نوآورانه چیست؟

فهرست مطالب

برای کسب یک کسب‌وکار موفق، باید منتقدانه و خلاقانه درباره ایده‌ها و روش‌های جدید برای بهبود آن فکر کنید. طوفان فکری، آزمایش و تحقیق ایده‌های جدید بخش‌های کلیدی فرآیند نوآوری است که همه کارکنان می‌توانند در آن شرکت کنند. در این مقاله ما توضیح می‌دهیم که فرآیند نوآورانه چیست، چرا اهمیت دارد و چگونه می‌توان یک فرآیند خلاقانه در کار توسعه داد تا به نفع شرکت شما باشد.

فرآیند نوآورانه ترجمه یک ایده به کالا یا خدماتی است که ارزش ایجاد می کند. در تجارت، فرآیندهای نوآورانه می‌توانند به محصولات یا خدمات کمک کنند تا برای مشتریان جذاب‌تر به نظر برسند و ممکن است مزیت رقابتی سازمان را افزایش دهند. این فرآیند معمولاً شامل سه مرحله است: اکتشاف، توسعه و تجاری سازی. شرکت‌های بزرگ اغلب فرآیند نوآوری را توسعه می‌دهند و چندین مرحله دیگر را برای اطمینان از دقت و کارایی در تحولات جدید اضافه می‌کنند.

هر فرآیند نوآورانه شامل به دست آوردن شناخت، شناسایی مشکلات بالقوه و آزمایش راه حل‌های مختلف برای آن مشکلات است. این می‌تواند برای شرکت‌های بزرگ در مقیاس بزرگ اعمال شود که به دنبال تولید یک محصول جدید هستند به کار برد، اما می‌تواند یک راه بسیار سودمند برای ایجاد راه‌حل‌های خلاقانه برای مشکلات پیچیده در همه اندازه‌ها باشد. این فرآیند همچنین می‌تواند برای توسعه استراتژی‌های بازاریابی جدید، طراحی مجدد یک محصول یا خدمات، کشف روش‌های جایگزین تولید یا بازسازی جنبه‌های سازمانی یک شرکت استفاده کرد.

فرآیند نوآورانه مهم است زیرا می‌تواند:

• به کسب و کار خود کمک کنید تا با تغییرات سازگار شود.

• سود شرکت خود را با گسترش در بازارهای مختلف، افزایش دهید.

• مزیت رقابتی کلی خود را در یک بازار خاص افزایش دهید.

• به شما کمک می‌کند تا تغییرات در ترجیحات و سلایق مشتری را برطرف کنید.

• به رشد و تکامل پویایی محل کار شرکت خود کمک کنیدچگونه یک فرآیند نوآورانه توسعه دهیم.

فرآیند نوآورانه بسته به اندازه و اهداف یک شرکت می تواند متفاوت به نظر برسد. در اینجا چندین مرحله وجود دارد که می‌توانید یک فرآیند خلاقانه در محل کار خود ایجاد کنید:

1. اکتشاف کنید

مرحله اول فرآیند نوآورانه عمدتاً بر اکتشافات متمرکز است. در طول این مرحله، کارکنان ایده‌ها را طوفان فکری می‌کنند و تعیین می‌کنند که آیا آنها ارزش دنبال کردن در آینده را دارند یا خیر. ایده پردازی، یا فرآیند خلاقانه پیشنهاد ایده های جدید، بخش مهمی از مرحله اکتشاف است. به عنوان مثال، تکنیک‌های ایده‌پردازی مانند طوفان فکری و نمونه‌سازی می‌تواند کارکنان را تشویق کند تا راه‌حل‌های جایگزین برای مشکلات را کشف کنند، ایده‌ها را آزمایش کنند و در مورد آنها با همکاران بحث کنند.

همچنین، مرحله اکتشاف به شما و تیمتان فرصتی می‌دهد تا آزادانه در مورد دیدگاه‌ها، نظرات و پیشینه‌های مختلف صحبت کنید و به شما این امکان را می‌دهد تا نمونه‌های اولیه فیزیکی ایجاد کنید تا به تجسم ایده‌ها و مفاهیم کمک کنید. برای تشویق تیم خود برای شروع طوفان فکری، زمانی را برای گفتگوهای مهم در یک فضای جلسه راحت اختصاص دهید.

در اینجا چند مثال از تکنیک‌های طوفان فکری برای در نظر گرفتن مرحله اکتشاف فرآیند ابتکاری وجود دارد:

برگه نویسی: فرآیند نوشتن برگه ها مستلزم طوفان فکری شرکت کنندگان است تا ایده ها را به صورت ناشناس روی کارت‌های یادداشت یا تکه های کاغذ کوچک بنویسند تا برای کل گروه با صدای بلند خوانده شوند.

شبکه مغزی: شبکه مغزی یک فرآیند طوفان فکری مشترک است که به صورت آنلاین انجام می شود. شرکت کنندگان معمولاً افکار و ایده های خود را به صورت ناشناس به صورت آنلاین ارسال می کنند تا بعداً توسط کل گروه بررسی شود.

نقشه برداری ذهنی: نقشه برداری ذهنی فرآیند ایجاد یک کمک بصری برای نشان دادن چگونگی شکل‌گیری ایده‌ها است. معمولا یک تمرین مشارکتی، نقشه‌های ذهنی مستندات مکتوب چگونگی پیدایش افکار را ارائه می‌دهند.

طوفان فکری معکوس: تکنیک طوفان فکری معکوس از شرکت کنندگان می‌خواهد قبل از فکر کردن در مورد راه حل‌ها، علل یک مشکل خاص را بررسی کنند تا بینشی در مورد چگونگی ظهور یک مشکل در وهله اول بدست آورند.

2. ایده‌ها را توسعه دهید

پس از اینکه تیم شما ایده‌ای تولید کرد و نمونه اولیه را ایجاد کرد، می توانید به سمت مرحله توسعه فرآیند نوآوری حرکت کنید. این مرحله باید شامل فعالیت‌هایی باشد که ایده شما را به سطح بعدی سوق می‌دهد، مانند انجام تحقیقات گسترده، آزمایش نمونه‌های اولیه و جمع آوری بازخورد از مشتریان. در طول مرحله توسعه نیز می‌توانید بر روی آن کار کنید:

• مشاهده فرآیند تولید برای تشخیص اینکه چه چیزی خوب کار می کند و چه چیزی باید بهبود یابد.

• آزمایش ابزارها و مدل‌های مختلف در طول فرآیند تولید

• شناسایی و انتخاب تامین‌کنندگان جدید در صورت نیاز

• تجزیه و تحلیل داده‌ها و بازخورد مشتریان برای افزایش رضایت کاربران

• توسعه استراتژی‌های بازاریابی برای محصول یا خدمات جدید

• ایجاد بودجه برای مدیریت هزینه‌های جدید مرتبط با پروژه

• رسیدگی به هرگونه خطر احتمالی مربوط به محصول یا خدمات جدید

3. محصولات یا خدمات را تجاری کنید:سومین و آخرین مرحله در فرآیند نوآوری تجاری سازی است.

در این مرحله، باید روی ارائه محصول یا خدمات جدید به بازار تمرکز کنید. ابتدا یک برنامه بازاریابی ایجاد کنید و از ایده جدید خود در سراسر شرکت استقبال کنید. سپس، محصول یا خدمات جدید را به طور عمومی معرفی کنید و فرآیندهای ساخت و تولید را نهایی کنید تا اطمینان حاصل کنید که اقلام به طور موثر و دقیق تولید می شوند.

مزایای استفاده از فرآیند نوآورانه در محل کار

با استفاده از فرآیند نوآورانه در محل کار خود، می توانید یک سیستم گام به گام برای تولید، اولویت بندی و ارزیابی ایده‌ها ایجاد کنید تا بتوان آنها را عملی کرد. استفاده مداوم از این فرآیند می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری بهتر، افزایش کارایی، کاهش خطرات احتمالی و ساده سازی توسعه و ترکیب ایده‌های جدید کمک کند.

سایر مزایای استفاده از فرآیند خلاق در کار عبارتند از:

کسب تجربه: زمانی که یک کسب و کار فرآیند نوآوری را به طور مکرر انجام می‌دهد، در موقعیت کاری قرار می‌گیرد که در صورت بروز نیازهای آینده، بهره‌وری و کارایی را افزایش دهد.

جذب کارمندان جدید: هر چه شرکت شما نوآورتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که افراد خلاق بخواهند با شما کار کنند.

تبدیل شدن به یک رهبر در صنعت: توسعه ایده‌های جدید و ارائه آنها به بازار می‌تواند مزیت رقابتی شرکت شما را در صنعت افزایش دهد و به طور کلی در آینده بلند مدت سودآوری را افزایش دهد.

افزایش قابلیت دید و تشخیص نام: نوآوری به شرکت‌ها کمک می‌کند تا مرتبط و آگاه از خواسته‌های مشتری باقی بمانند، که اغلب منجر به افزایش آگاهی از نام شرکت شما و محصولات یا خدماتی می‌شود که می‌فروشد.

چند نکته برای ایجاد فرآیند نوآورانه در محل کار شما وجود دارد:

ایجاد فضایی برای فرآیند

اطمینان حاصل کنید که سیستم‌ها و ساختارهایی برای حمایت از نوآوری وجود دارد. ممکن است لازم باشد زمان و منابعی را برای نوآوری کنار بگذارید. اگر شرکت شما بزرگ است، می توانید یک بخش جداگانه برای تمرکز بر ایده‌ها، محصولات یا خدمات جدید را در نظر بگیرید.

انتشار کلمه

رهبری باید یک فرهنگ نوآورانه را در سراسر شرکت ترویج دهد. فرآیند نوآورانه زمانی بهتر عمل می‌کند که همه از فرصت‌هایی برای ارائه ایده‌های جدید به مدیریت آگاه باشند. مهم است که خطوط ارتباطی بین همه افراد باز باشد.

موانع را حذف کنید

اگر سیاست‌های شرکت شما مانع نوآوری و پیشرفت می‌شود، باید برای به روز رسانی آنها تلاش کنید تا انگیزه خود را حفظ کنید. هر مانعی که جریان بازخورد بین مدیران و کارکنان را محدود می‌کند باید با سیاست‌های درهای باز جایگزین شود.

پتانسیل را تشخیص دهید

چه از طریق کار تیمی و چه از طریق تلاش فردی، شما می‌خواهید که کارکنان اهدافی را برای پیشبرد شرکت به اشتراک بگذارند.  این امر ممکن است نیازمند این باشد که نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهند تا پتانسیل خود برای منافع شرکت را درک کنند. شرکت شما می‌تواند از مهارت‌های مختلف با مهارت‌های خاص تیمی و شخصیت‌های خاص و یا حتی تیم‌هایی که در آوردن ایده‌های جدید رقابت می‌کنند، استفاده کند.

پیشتاز باشید

رهبر شرکت باید الگوی کارمندان خود باشد. اگر مدیران خلاقانه کار کنند و مبتکر باشند، به دیگران نیز انگیزه خواهد داد تا همین کار را انجام دهند. و هنگامی که آنها نوآوری نشان می‌دهند، مطمئن شوید که موفقیت‌های آنها را تشخیص دهید.‌

منبع: سایت indeed.com

جهت شرکت در دوره DBA تحول سازمانی ماهان کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *