مدرسه عالی کسب‌وکار ماهان
مهمترین علل رد شدن در مصاحبه های استخدامی کدامند؟

مهمترین علل رد شدن در مصاحبه های استخدامی کدامند؟

فهرست مطالب

هشت نکته اصلی برای موفقیت در مصاحبه‌های شغلی

فرض کنید پس از جستجوی فراوان و ارسال چندین روزمه، پس از مدتی از طرف یک شرکت برای مصاحبه دعوت می‌شوید. در مدت‌زمان اندکی که تا مصاحبه وقت دارید تمام توان خود را به کار می‌گیرید تا با رعایت جوانب و جزئیات مختلف به بهترین نحو توانایی‌های خود را معرفی کنید. به نظر مصاحبه موفقی داشته‌اید و از ارائه خودتان راضی هستید اما پس از چندی متوجه می‌شوید که در مصاحبه رد شده‌اید. علت این امر چه می‌تواند باشد؟ در این پادکست قصد داریم مهم‌ترین دلایل رد شدن در مصاحبه‌های شغلی را بررسی کنیم.

مطالعات نشان می‌دهد که میانگین زمان یک مصاحبه استخدامی تقریباً 40 دقیقه است. 33 درصد از دو هزار مدیر شرکت‌کننده در یک نظرسنجی اظهار کردند که آنها در 90 ثانیه اول مصاحبه تصمیم می‌گیرند که آیا داوطلب را استخدام می‌کنند یا خیر. در همان نظرسنجی مدیران اشتباهات زیر را به‌عنوان دلایل اصلی رد داوطلب برشمرده‌اند.

1) ظاهر و پوشش غیررسمی
70 درصد مدیران اعتقاد داشتند داوطلبان استخدام از نظر ظاهر و پوشش، بیش‌ازحد غیررسمی در جلسه مصاحبه ظاهر شدند. بسیاری از افرادی که مصاحبه می‌شوند چندان اهمیت ظاهر و پوشش خود را در نظر نمی‌گیرند اما واقعیت آن است که برداشت اولیه به‌سرعت و در سه تا پنج دقیقه اول شکل می‌گیرد.

2) ضعف در برقراری تماس چشمی
67 درصد از این مدیران گفته اند متقاضیان استخدام قادر نبودند تماس چشمی برقرار کنند. برقراری درست تماس چشمی در مصاحبه می‌تواند نتیجه کاملاً متفاوتی را به دنبال داشته باشد. بخش عمده‌ای از پیام‌های پردازش شده ذهن افراد با کمک زبان بدن و به‌خصوص تماس چشمی منتقل می‌شود.

3) نحوه ورود به اتاق مصاحبه
55 درصد به خاطر نحوه از در وارد شدن مصاحبه‌شونده به اتاق مصاحبه رد شدند. هنگام مصاحبه بهتر آن است تا پرانرژی و با اشتیاق وارد اتاق مصاحبه شوید چراکه با کمک این دو می‌توانید استرس اولیه خود را پنهان کنید.

4) نداشتن اطلاعات در مورد شرکت
47 درصد مدیران ابراز کردند که داوطلبان استخدام هیچ اطلاعاتی درباره شرکتی که برای مصاحبه آمدند، نداشتند. مشخص است که اگر افراد قبل از مصاحبه در مورد شغل، شرکت و یا صنعت اطلاعاتی کسب نکرده باشند با چالش روبرو می‌شوند.

5) کمبود اعتمادبه‌نفس
38 درصد مدیران به خاطر کیفیت صدا و میزان اعتمادبه‌نفس و همچنین نداشتن لبخند، متقاضی را رد کردند. هنگام ورود به اتاق مصاحبه لبخند بزنید، تماس چشمی برقرار کنید و با اعتمادبه‌نفس با تمام افراد حاضر معاشرت کنید.

6) نوع نشستن
33 درصد دلیل رد کردن را نوع نشستن متقاضی هنگام مصاحبه بیان کردند. هنگامی‌که مصاحبه‌کننده از شما می‌خواهد بنشینید، به‌صورت صاف و راست و نه خیلی خشک روی صندلی بنشینید. این کار نشان می‌دهد که شما راحت هستید و احساس اطمینان دارید. هرگز به حالت قوز کرده و خمیده روی صندلی ننشینید چراکه پیام استرس داشتن و اعتمادبه‌نفس پایین را به مصاحبه‌کننده انتقال می‌دهد.

7) بد دست دادن
26 درصد مدیران بد دست دادن متقاضی را دلیل رد شدن دانستند. دست دادن بر روی اولین و آخرین برداشتی که از شما می‌شود، تأثیر می‌گذارد. دست دادن می‌تواند از شما چهره‌ای حرفه‌ای به مصاحبه‌کننده نشان دهد و یا کاملاً شخصیت حرفه‌ای شما را زیر سؤال ببرد.

8) دست به سینه نشستن
21 درصد مدیرانی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند یکی از دلایل رد شدن متقاضی را دست به سینه نشستن او هنگام مصاحبه ‌عنوان کردند. دست به سینه نشستن یک «نه» بزرگ است. این کار نوعی بی‌احترامی را نشان می‌دهد و تأثیراتی منفی بر مصاحبه‌کننده برجای می‌گذارد.

به‌کارگیری این اصول ساده در مصاحبه‌های شغلی تا حد زیادی می‌تواند به شما کمک کند پس توصیه می‌کنیم در مصاحبه‌ها به رعایت مواردی که اشاره شد، توجه بیشتری داشته باشید.

مهمترین عاملی که باعث رد شدن کارجو در مصاحبه شغلی می‌شود، چیست؟

طبق آمار پوشش غیررسمی و نامناسب بیشترین نقش را در رد شدن کارجو در مصاحبه‌های شغلی ایفا کرده است.

توجه به چه نکاتی شانس قبولی در مصاحبه شغلی را افزایش می‌دهد؟

برقراری تماس چشمی با مصاحبه‌کننده، کسب اطلاعات دربارۀ سازمان مذکور (قبل از مصاحبه)، ورود صحیح و مشتاقانه به اتاق مصاحبه و برخورد محترمانه و حرفه‌ای.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *