حالا این سوالات در ذهن شما شکل میگیرند که علل رد شدن در گزینش چیست یا اصلا چه کسانی درگزینش رد میشوند؟ در مطلب پیشرو به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
علل رد شدن در گزینش
مطالعات نشان میدهند که میانگین زمان یک مصاحبه استخدامی تقریباً ۴۰ دقیقه است. ۳۳% از 2000 مدیر منابع انسانی شرکتکننده در یک نظرسنجی اظهار کردند که در ۹۰ ثانیهٔ اول مصاحبه تصمیم میگیرند که آیا داوطلب را استخدام میکنند یا خیر.
در همان نظرسنجی مدیران و مدیریت منابع انسانی اشتباهات زیر را بهعنوان دلایل رد شدن در گزینش برشمردهاند.
ظاهر و پوشش غیررسمی
٪۷۰ از مدیران اعتقاد داشتند که داوطلبان در جلسهٔ مصاحبه استخدام از نظر ظاهر و پوشش، بیشازحد غیررسمی ظاهر شدهاند. در واقع، بسیاری از افرادی که مصاحبه میشوند، به ظاهر و پوشش خود چندان اهمیتی نمیدهند؛ اما واقعیت این است که برداشت اولیه، بهسرعت و در ۳ تا ۵ دقیقه اول شکل میگیرد.
ضعف در برقراری تماس چشمی
٪۶۷ از این مدیران گفتهاند که متقاضیان استخدام قادر نبودند تماس چشمی برقرار کنند. برقراری درست تماس چشمی در مصاحبه میتواند نتیجه کاملاً متفاوتی را بهدنبال داشته باشد.
بخش عمدهای از پیامهای پردازششدهٔ ذهن افراد با کمک زبان بدن و بهخصوص تماس چشمی منتقل میشوند.
نحوه ورود به اتاق مصاحبه
٪۵۵ بهخاطر نحوه از در وارد شدنِ مصاحبهشونده به اتاق مصاحبه رد شدند.
هنگام مصاحبه بهتر است پرانرژی و با اشتیاق وارد اتاق مصاحبه شوید؛ زیرا با کمک این ۲ کار میتوانید استرس اولیهٔ خود را پنهان کنید یا آن را کاهش دهید.
نداشتن اطلاعات در مورد شرکت
٪۴۷ از مدیران اعلام کردند داوطلبان استخدام هیچ اطلاعاتی درباره شرکتی که برای مصاحبه آمدهاند، نداشتند و این مسئله را از علل رد شدن در گزینش در نظر گرفتهاند.
مشخص است که اگر افراد قبل از مصاحبه در مورد شغل، شرکت یا صنعت مذکور اطلاعاتی کسب نکرده باشند، با چالش روبهرو خواهند شد.
کمبود اعتمادبهنفس
٪۳۸ مدیران به خاطر کیفیت صدا، میزان اعتمادبهنفس و همچنین نداشتن لبخند، متقاضی را رد کردند.
هنگام ورود به اتاق مصاحبه لبخند بزنید، تماس چشمی برقرار کنید و با اعتمادبهنفس با تمام افراد حاضر معاشرت کنید. برای این منظور، بهتر است به زندگی خود عادتهای خوب را اضافه کنید.
نوع نشستن
٪۳۲ دلیل رد کردن متقاضی استخدام را نوع نشستن فرد هنگام مصاحبه بیان کردهاند.
هنگامیکه مصاحبهکننده از شما میخواهد بنشینید، بهصورت صاف و راست (نه خیلی خشک) روی صندلی بنشینید. این کار نشان میدهد که شما راحت هستید و احساس اطمینان دارید.
هرگز به حالت قوز کرده و خمیده روی صندلی ننشینید؛ زیرا این کار پیامِ داشتن استرس و اعتمادبهنفس پایین را به مصاحبهکننده انتقال میدهد. در واقع شما باید به زبان بدن در مصاحبه شغلی توجه ویژهای داشته باشید.
بد دست دادن
٪۲۶ مدیران بد دست دادن متقاضی را از دلایل رد شدن در گزینش دانستهاند. دستدادن روی اولین و آخرین برداشتی که از شما میشود، تأثیر میگذارد.
دستدادن میتواند از شما چهرهای حرفهای به مصاحبهکننده نشان دهد یا کاملاً شخصیت حرفهای شما را زیر سوال ببرد.
دست به سینه نشستن
٪۲۱ از مدیرانی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، یکی از علل رد شدن در گزینش متقاضی را دست به سینه نشستن او هنگام مصاحبه عنوان کردند.
دست به سینه نشستن یک «نه» بزرگ است. این کار نوعی بیاحترامی محسوب میشود و تاثیر منفی بر مصاحبهکننده خواهد گذاشت.
بهکارگیری این اصول ساده در مصاحبههای شغلی تا حد زیادی میتواند به شما کمک کند؛ پس توصیه میکنیم در مصاحبهها به رعایت مواردی که اشاره شد، توجه بیشتری داشته باشید.
مهمترین عاملی که باعث رد شدن کارجو در مصاحبه شغلی میشود چیست؟
طبق آمار، پوشش غیررسمی و نامناسب از مهمترین علل رد شدن در گزینش محسوب میشود.
از طرف دیگر، برقراری تماس چشمی با مصاحبهکننده، کسب اطلاعات دربارۀ سازمان مذکور (قبل از مصاحبه)، ورود صحیح و مشتاقانه به اتاق مصاحبه و برخورد محترمانه و حرفهای، باعث میشوند تا شانس قبولی شما در گزینش یا مصاحبه استخدامی افزایش پیدا کند.
با این حال، ممکن است برای استخدام در ارگانهای دولتی، مصاحبهٔ شغلی شما با مشکلاتی مواجه شود. در ادامه علل رد شدن در گزینش برخی ارگانهای دولتی را خواهیم گفت.
دلایل رد شدن در مصاحبه و گزینش آموزش و پرورش
برای استخدام در آموزش و پرورش، پس از شرکت در آزمون استخدامی، باید مراحل زیر را طی کنید:
- مرحله معاینات پزشکی
- مرحله مصاحبه عقیدتی
- مرحله مصاحبه روانشناسی، تخصصی و علمی
قبول نشدن در این مراحل، میتوانند از علل رد شدن در گزینش آموزش و پرورش باشند.
دلایل رد شدن در گزینش وزارت بهداشت
وزارت بهداشت نیز مانند وزارت آموزش و پرورش آزمون استخدامی دارد؛ همچنین مراحل مصاحبه آن نیز مانند آموزش و پرورش است.
بهطور کلی، ارگانهای دولتی ایران مراحل استخدام تقریبا یکسانی دارند و علل رد شدن در گزینش آنها نیز تقریبا یکسان است.
نتیجهگیری
قبول نشدن در یک مصاحبه یا گزینش، آخر راه نیست؛ اگر علل رد شدن در گزینش استخدام را بدانید، به شما کمک میکند تا در مصاحبه یا گزینش بعدی بهترین عملکرد را داشته باشید و اشتباهات کمتری را مرتکب شوید.
همچنین، دانستن اینکه چه کسانی در گزینش رد میشوند باعث میشود تا مانند آن افراد عمل نکنید و شانس قبولی در آزمون و مصاحبه استخدامی خود را بالاتر ببرید.
5 پاسخ
سلام به نظر من فقط پارتی فقطططططططط
سلام گاهی هم یکسری از اطرافیان از حسادت که قبول شدیم دروغ های کذب با مستندات دروغ میگن که ادمو رد میکنه
بنظرم هیچ انسانی بی عیب نیس وقتی تمام تلاشت رو میکنی ازمون کتبی رو قبول شی بعد هم مصاحبه دیگه نیازی نیس برن تحقیقات محلی که با دروغ گفتن یکسری افراد این همه تلاش یه ادم بر باد بره من که خدا نیستیم دیگرانو قضاوت کنیم ودرموردشون نظربدیم
سلام من مصاحبه و گزینش تموم کردم تمام مراحل که فرمودید انجام دادم ولی بنده یک بار تی شرت پوشیدم و شخصی از گزینش منو دید تو خیابون آیا در اینکه منو رد کنن تاثیر داره؟
سلام وقت بخیر اقای علیزاده این موردی که گفتید بستگی به سازمانی داره که دارید جذب میشید ولی اصول حرفه ای که در مقاله اشاره شده جزوه اصلی ترین علل رد شدن در مصاحبه استخدامی است