ماهان

کو برندینگ (برندسازی مشارکتی) چیست؟

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    نگاهی به مفهوم کو برندینگ، استراتژی‌ها، مزایا و نمونه‌ها

    کو برندینگ (Co-branding) روشی موثر برای توانمندسازی شرکت‌ها و کسب و کار‌ها است که اغلب منجر به افزایش محبوبیت برند و کاهش هزینه‌ها می‌شود. بسیاری از شرکت‌ها از برندسازی مشارکتی برای ایجاد محصولات ارزشمند و دسترسی به بازار‌ها و موقعیت‌های جدید استفاده می‌کنند. اگر شما فردی علاقه‌مند به بازاریابی و کسب و کار هستید، لازم است مفهوم برندینگ مشترک را به خوبی درک کنید.

    منظور از کو برندینگ چیست؟

    کو برندینگ یا برندسازی مشارکتی نوعی استراتژی بازاریابی است که در آن دو و یا چند کسب و کار به هم ملحق می‌شوند و از مزایا و نقاط قوت یکدیگر استفاده می‌کنند. در اینجاست که این شرکای تجاری منابعی مانند فناوری، تخصص و بودجه را ادغام کرده و اقدام به ایجاد محصولات و سرویس‌های جدیدی می‌کنند که ارزش منحصر‌به‌فردی را برای مشتریان به همراه دارد.

    این محصول یا سرویس ارائه‌شده معمولا تحت نام و لوگوی خاصی بیرون داده می‌شود. برندینگ مشترک اغلب بین شرکت‌هایی صورت می‌گیرد که ارزش‌ها، رسالت‌ها و اهداف مشابهی دارند. کمپین‌های کو برندینگ موفق مزایای زیادی را برای شرکا به همراه دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به افزایش سودآوری و اعتبار اشاره کرد.

    استراتژی برندسازی مشارکتی نسبت به دیگر تلاش‌های بازاریابی امکان موفقیت بیشتری دارد زیرا ریسک در اینجا در بین همه شرکا تقسیم می‌شود. این نوع مدیریت ریسک می‌تواند استرس را در سطح سازمانی کاهش داده و تاثیر مضاعفی بر سازندگی داشته باشد.

    چرا کو برندینگ مهم است؟

    ملحق شدن مردم به یکدیگر همواره در طول تاریخ ارزشمند بوده است. انسان‌ها همیشه از همفکری با هم به نتایج بهتری می‌رسند و این دقیقا چیزی است که در برندینگ مشترک صورت می‌گیرد. زمانی که منابع در مقیاس برندی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، توانمندسازی صورت گرفته و نتایج مثبتی ایجاد می‎‌شود. از جمله دلایل اهمیت برندسازی مشارکتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    توسعه دسترسی به برند

    کو برندینگ مخاطبین شرکای مختلف را در کنار هم قرار می‌دهد که این به معنی افزایش یافتن طرفداران درهمه سطوح است. مشارکت شرکای مختلف بایکدیگر نتایج شگرف زیادی دارد و می‌تواند برند را به سمت مکان‌ها و جمعیت‌های جدیدی سوق دهد. به این ترتیب، موقعیت‌یابی برند در حد وسیعی تقویت می‌شود و این موفقیتی بزرگ برای کسب و کار‌ها است.

    اشتراک منابع و هزینه

    بازاریابی و برندسازی مخصوصا در مقیاس عمده بسیار پرهزینه است. برندینگ مشترک منابع تیم‌های مختلف درگیر را در اختیار یکدیگر قرار می‌دهد که این به معنی افزایش پرسنل، بودجه و دانش است. کو برندینگ همچنین منجر به ایجاد موقعیت‌های شگفت‌انگیز یادگیری برای هر یک از تیم‌ها می‌شود و طرفین می‌توانند از تخصص و دانش هم استفاده کنند.

    افزایش اعتماد به برند و وفاداری مشتری

    در اینجا اعتبار برند جدید به واسطه برند‌های موجود تقویت می‌شود و این سطح اعتماد را در مشتری‌ها بالاتر خواهد برد. کو برندینگ وفاداری مشتریان را با یک برند دیگر ترکیب می‌کند زیرا مشتریان به ارزش برند ایجاد‌شده یقین خواهند داشت. زمانی که یک برند معتبر با یک برند جدید مشارکت ایجاد می‌کند، نوعی سرمایه‌گذاری در نوآوری صورت می‌گیرد و این در نهایت می‌تواند راه را برای محصولات جدید و هیجان‌برانگیز باز کند.

    تقویت فروش و درآمد

    افزایش طیف مخاطبین، بهبود اعتماد و وفاداری مشتریان منجربه افزایش فروش و درآمد خواهد شد. مشارکت‌هایی که در برندینگ مشترک صورت می‌گیرد منجر به ایجاد یک درآمد اضافی ناشی از محصولات و سرویس‌های جدید می‌شود. این در حالی است که اگریک شرکت به صورت انفرادی کار کند، بعد از مدت زمانی بسیار طولانی به این مزایا دست خواهد یافت.

    استراتژی‌های کو برندینگ

    متخصصان بازاریابی و برندسازی بر این باورند که چهار استراتژی برندسازی مشارکتی مجزا وجود دارد:

    1- استراتژی نفوذ به بازار: نوعی استراتژی محافظه‌کارانه است که در تلاش برای حفظ سهم بازار و اعتبار برند طرفین مشارکت‌کننده است.

    2- استراتژی برند جهانی: در این استراتژی سعی می‌شود که به همه مشتریان از طریق یک برند مشترک جهانی خدمت شود.

    3- استراتژی تقویت برند: نمونه این استراتژی استفاده از یک نام برند جدید است که می‌تواند منجر به تقویت اعتماد و اعتبار شود.

    4- استراتژی توسعه برند: این استراتژی مربوط به ایجاد یک نام برند مشارکتی جدید است که تنها در یک بازار نوین می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

    کو برندینگ در تقابل با کو مارکتینگ (co-marketing)

    کو برندینگ و کو مارکتینگ دو مفهوم مشابه هستند که در هر دوی آن‌ها برند‌ها با هم مشارکت برقرار می‌کنند و سعی می‌کنند که تلاش‌های بازاریابی خود را از این طریق تقویت کنند. اما توجه داشته باشید که تفاوت ظریفی در اینجا وجود دارد و آن نحوه اجرای این دو روش است.

    کو مارکتینگ در راستای تلاش‌های بازاریابی دو یا چند شریک تجاری صورت می‌گیرد اما منجر به خلق محصول و یا سرویس جدید نمی‌شود. این در حالی است که کو برندینگ بر ایجاد محصولات و سرویس‌های جدید متمرکز است.

    چند نمونه از کو برندینگ

    برندسازی مشارکتی همواره در اطراف شما موجود بوده است ولی ممکن است متوجه آن نشده باشید. در ادامه چند نمونه آورده شده است تا بهتر متوجه موضوع شوید:

    کو برندینگ سازمان بین‌المللی نجات پرندگان با مواد شوینده ظرفشویی دان

    مشارکت شرکت اوبر (Uber) و پاندورا میدیا که یک لیست پخش را در اختیار رانندگان و مشتریان اوبر قرار می‌دهد تا در خلال سفر مورد استفاده قرر دهند.

    مشارکت Citi AAdvantage با American Airlines که منجر به پاداش دادن به خرید‌های واجد شریط می‌شود.

    کو  برندینگ پیلزبری (Pillsbury) و هرشی (Hershey) در زمینه مواد غذایی

    لیستی از مزایای برندسازی مشارکتی

    • افزایش پایگاه مشتری در مناطق و موقعیت‌های جدید
    • تقویت فروش و ایجاد محصولاتی با کیفیت بیشتر
    • ایجاد نوعی درآمد انحصاری و خاص
    • به رسمیت شناختن برند و تقویت آن
    • افزایش اعتبار و احترام برای همه طرفین مشارکت‌کننده
    • اشتراک بار مالی بازاریابی، توسعه فناوری و رویداد‌های تبلیغاتی که در نهایت منجر به کاهش هزینه‌ها خواهد شد.
    • کسب درآمد از فناوری متقابلا ایجاد‌شده توسط شرکای مختلف
    • اشتراک ریسک در میان همه مشارکت‌کنندگان و افزایش آرامش خاطر در سطوح مختلف کاری

    جمع‌بندی

    کو برندینگ یکی از مفاهیم جذابی است که درک آن می‌تواند کسب و کار‌ها را متحول کند. اگر به بازاریابی و تحول کسب و کار خود علاقه‌مند هستید، حتما باید درک درستی از برندینگ مشترک داشته باشید. برندسازی مشارکتی مزایای زیادی را به همراه دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش ریسک و هزینه‌ها اشاره کرد. محصول و یا سرویس جدیدی که در نتیجه مشارکت شرکت‌های مختلف ایجاد می‌شود، در واقع درآمدی جانبی را برای طرفین درگیر به همراه دارد.

    نظر شما چیست؟ کو برندینگ چه کمک‌های دیگری به کسب و کار‌ها می‌کند؟ چه نمونه‌های دیگری از برندسازی مشارکتی را می‌توانید در اطراف خود نام ببرید؟ فراموش نکنید که نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

    پرسش‌های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      جدیدترین های جعبه ابزار
      Victim-of-the-political-divide
      پروژه ها و بخش خصوصی؛ قربانی شکاف سیاسی مدیریت تکنوکرات و مدیریت جهادی
      Folderq (1)
      نقش انسان‌گرایی در نهادینه‌سازی مسئولیت اجتماعی شرکتی
      چالش‌های اخلاقی در دنیای دیجیتال
      بررسی چالش‌ های اخلاقی در دنیای دیجیتال
      3 تمرین برای افزایش هوش هیجانی در محیط کار
      3 تمرین برای افزایش هوش هیجانی در محیط کار
      بررسی ویژگی یک مدیر بازاریابی موفق
      ویژگی‌های یک مدیر بازاریابی موفق
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.