چرا ایدههای ناب هیچ موقع شما را پولدار نمیکند
رابرت کیوساکی اشارهی جالبی میکند، او میگوید اغلب مردم از ادیسون بهعنوان مخترع لامپ یاد میکنند اما واقعا اینطور نبوده، ادیسون لامپ را اختراع نکرده بلکه آن را بهبود داده است. پس چرا اسم ادیسون بهعنوان مخترع لامپ بر سر زبانها است؟
در 31 دسامبر سال 1879، توماس ادیسون اولین نمایشگاه عمومی لامپ رشتهای را برگزار کرد. لامپ، امروزه بهعنوان نماد اختراع و هوشمندی شناخته میشود. اما باید در نظر داشت که بسیاری از مخترعین قبل از ادیسون لامپهای رشتهای را اختراع کردند. بهعنوانمثال آلساندرو ولتا دانشمند پرآوازه ایتالیایی در سال 1800 سیم ملتهب (Glowing Wire) را معرفی کرد، همچنین هنری وودوارد و متیو اوانز اختراعات مشابهی داشتند. برخی دیگر که نسخههای اولیه اما غیرتجاری از لامپهای الکتریکی رشتهای را توسعه دادند شامل همفری دیوی، جیمز بومن لیندزی، مووز جی فارمر، ویلیام ای سایر، جوزف سوان و هنریک گوبل هستند.
بسیاری از این لامپهای اولیه قابل تجاریسازی نبودند. نبوغ ادیسون کشف کاربرد تجاری لامپ برای عموم مردم و پیدا کردن راهی برای تجاریسازی آن بود. هنگامیکه ادیسون برای اولین بار لامپ برقی خود را معرفی کرد گفت: «برق را بهاندازهای ارزان خواهیم کرد که تنها ثروتمندان از شمع استفاده کنند». این موضوع نیروی محرکه ادیسون بود و مابقی چیزی است که همه در مورد آن میدانیم.
آیا به ایده لامپ برقی نیاز دارید؟
امروزه بسیاری از کسانی که تمایل دارند کارآفرین شوند در دام این تفکر میافتند که به یک ایده ناب و جدید نیاز دارند، چیزی که بازار هرگز به خود ندیده است. این طرز تفکر اشتباهی است که مانع پیشرفت بسیاری از مردم است.
نیازی نیست تا ایدههای خوب همیشه جدید یا منحصربهفرد باشند. این ایدهها تنها باید بهتر از ایدههای قبلی باشند. بسیاری از افرادی که ازلحاظ مالی موفق هستند لزوماً افرادی با ایدههای خلاقانه نیستند. بسیاری از آنها تنها ایدههای سایر افراد را کپی کرده و آن ایده را به میلیونها و یا میلیاردها دلار تبدیل میکنند.
پولدار شدن با ایده دیگران
وقتی به زندگی افرادی مثل توماس ادیسون نگاه میکنیم متوجه میشویم که خلق ثروت و موفقیت آنها بیشتر از جنبه شبکهسازی و شبکه های خلق ثروت بوده است. ثروتمندترین افراد در جهان شبکه ایجاد میکنند، درحالیکه دیگران به دنبال کار میگردند. بیل گیتس سیستمعاملی که او را به یکی از ثروتمندترین افراد دنیا تبدیل کرد، اختراع نکرد. بیل گیتس این سیستمعامل را از برنامهنویسانی که آن را اختراع کرده بودند خرید و سپس مجوز آن را به شرکت IBM داد. جف بزوس کتاب چاپ نکرد، بلکه شبکهی آمازون را برای فروش کتاب ایجاد کرد. قدرت در اختراع نیست بلکه در شبکه است، اگر میخواهید ثروتمند شوید باید بهترین راهبرد را برای تشکیل شبکه قوی، زنده و رو به رشد ایجاد کنید. برای خلق ثروت به شبکههای قوی و پویا نیاز خواهید داشت. اگر از شما در مورد شبکهی تولید ثروتتان بپرسند پاسخ شما چیست؟