ماهان

کسب و کار خدماتی؛ آشنایی و معرفی ایده‌های کسب و کارهای خدماتی

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    امروزه کسب‌و‌کار خدماتی یکی از شغل‌های پربازده شده است که به وسیله آن می‌توان به مشتریان، خدماتی از جمله تعمیر و نگهداری، طراحی، آموزش، مشاوره، حمل و نقل و موارد دیگر را ارائه داد و یا یک خدمات را برایشان ایجاد کرد تا با خیالی اسوده به امورات خود رسیدگی کنند. به طور کلی خدمات در مقایسه با محصول، به صورت فیزیکی عرضه نمی‌شود زیرا با توجه به عملکرد و یا فعالیتی که به نفع مشتریان است، انجام می‌شود. این شغل به مهارت، توانایی و تخصص احتیاج دارد و افرادی که در این مجموعه همکاری می‌کنند حتما باید تجربه لازم برای انجام این کار را داشته باشند. به صورت کلی کسب و کار خدماتی به جهت ارائه خدمات بسیار متنوع، تشکیل شده است که به رفاه مجموعه، شرکت و غیره نیز کمک می‌کند.

    در این مقاله از مدرسه کسب و کار ماهان به بررسی این حیطه شغلی خواهیم پرداخت و تفاوت این کسب و کار را با شغل های قدیمی مقایسه می‌کنیم.

    کار خدماتی

    کار خدماتی، بخش مهمی از یک جامعه کارآمد و در حال رشد است. مشاغل خدماتی افراد با استعدادی را استخدام می‌کنند که خدمات ارزشمند و کالاهای غیرمادی ارائه می‌دهند.

    کار خدماتی یعنی صنعت خدمات که محصولات یا خدمات نامشهود را در اختیار مردم قرار می‌دهد و وظایفی را نهایی می‌کند که برای ارباب رجوعان، مشتریان، کسب‌وکار‌ها یا عموم مردم مفید است.

    صنایع خدماتی، برخلاف صنایع ساخت و تولید، برای کسب سود، متکی به فروش کالا و محصولات مادی نیستند. در عوض، افرادی که کار خدماتی ارائه می‌دهند، بر تکمیل وظایف و ارائه خدمات تمرکز می‌کنند.

    شغل خدماتی چیست؟

    یک شغل خدماتی، نوعی از اشتغال است که خدمات خاصی را به ارباب رجوع یا مشتری ارائه می‌دهد. این مشاغل در بسیاری از صنایع مختلف وجود دارند و تحت عنوان‌های شغلی بی‌شماری قرار می‌گیرند.

    اغلب این شغل‌ها ملزم به تعامل مستقیم با ارباب رجوعان یا مشتریان و ارائه خدمات خاص یا نوعی کمک به آن‌ها هستند. برخی از صنایع و مشاغل خدماتی رایج در آن‌ها عبارتند از:

    • خرده فروشی: فروشندگان و صندوق‌داران
    • صنایع غذایی: کافه‌چی 
    • خدمات مشتری: کارمندان بخش ارتباط با مشتری
    • مراقبت‌های بهداشتی: پزشکان، پرستاران
    • تناسب اندام و سلامت: مربیان خصوصی، مربیان یوگا
    • حسابداری: حسابداران، مشاوران مالی، حسابرسان

    کسب‌وکار خدماتی یکی از انواع کسب‌وکار محسوب می‌شود که امروزه بسیار پردرآمد است و در حوزه‌های مختلفی قابلیت اجرایی‌شدن دارد. در حقیقت کارهای خدماتی هستند که هدف آن‌ها جذب مخاطب و ارتباط با مشتری است و این کار را از طریق تمرکز بر خدمات و محصولات خود انجام می‌دهند.

    کسب‌وکار خدماتی می‌تواند نرم‌افزاری خدماتی یا کاری فیزیکی باشد. در حال حاضر بسیاری از نرم‌افزارهای خدماتی یا نرم‌افزارهای فروشگاهی که در فضای مجازی ارائه می‌شوند، به‌نوعی با همین هدف ایجاد شده‌اند.

    این مدل از کسب‌وکار به فعالیتی گفته می‌شود که در آن خدماتی در قالب فروش محصول یا خدمت به مشتریان ارائه می‌شود. به‌عنوان مثال، اگر بخواهیم کاری را در نظر بگیریم که در آن یک فرد بتواند فعالیتی را در جهت کمک کردن به دیگران و کاهش فعالیت‌های آنان انجام دهد، می‌گوییم که فعالیت خدماتی است.

    تفاوت کسب‌ و کار خدماتی جدید با روش‌های قدیمی

    امروزه کسب‌وکارهای خدماتی جدید در قالب وب سایت‌هایی که خدماتی را ارائه می‌دهند، ایجاد شده‌اند. باید بدانید که انواع مختلف فعالیت خدماتی ممکن است بر بسترِ اینترنت در دسترس قرار داشته باشد. پس می‌توانیم کار خدماتی را به‌عنوان یکی از کسب‌وکارهای اینترنتی در نظر بگیریم.

    در واقع، کسب‌وکار سنتی مدل اولیه‌ای از خدمات است. تفاوت عمده گذشته با امروز اهمیت پیدا کردن زمان است. شاید در گذشته انجام شدن یک فعالیت اهمیت داشت؛ اما امروزه سرعت عملکرد و کیفیت آن نیز اهمیت دارد.

    کسب‌وکار خدماتی سنتی و امروزی شامل مواردی مانند نظافت منزل، کارواش، تعمیرات مبلمان و غیره است. فعالیت‌های سنتی به شما این امکان را می‌دهند که در خانه و بدون نیاز به خرید تجهیزات خاصی مانند یخچال و ماشین لباس‌شویی خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنید.

    کسب‌وکارهای خدماتی معمولاً خدمات مختلفی را ارائه می‌کنند که در نوع خود ایده جذابی هستند. با گسترش کسب‌وکارهای اینترنتی، افراد بیشتری به استفاده از خدمات آنلاین روی آورده‌اند.

    کسب‌وکار خدماتی خوب باعث می‌شود تا برند شما شناخته شود همچنین، نیازهای اساسی افراد را برطرف کند.

    تفاوت کسب‌وکار خدماتی با کسب‌وکار عادی چیست؟

    8856

    قبل از این که تفاوت کسب‌وکار خدماتی و کسب‌وکار تجاری را بررسی کنیم، باید تعریف مختصر و مفیدی از این دو داشته باشیم. خدمات، فعالیتی است که براساس نیازهای جامعه طراحی و راه‌اندازی می‌شود.

    به‌طور کلی، فعالیت‌های خدماتی برای رفع نیازهای مردم راه‌اندازی می‌شوند و کسب‌وکارهای خدماتی به بخش‌های مختلفی نیز دارند.

    انواع کسب‌ و کار خدماتی

    ایده‌های متفاوتی برای کسب‌وکارهای خدماتی وجود دارد. برخی از افراد با ایده‌ای خلاقانه اقدام به ایجاد کسب‌وکار اینترنتی برای فروش محصولات خود می‌کنند و برخی نیز با راه‌اندازی یک وب سایت، خدمات خود را به‌صورت آنلاین می‌فروشند.

    همهٔ این ایده‌ها امکان‌پذیر هستند اما مهم‌ترین آن‌ها چیست؟ چگونه می‌توان ایده خود را به مرحلهٔ اجرا رساند؟ چرا ایده‌های متفاوت موفق می‌شوند؟

    به نظر می‌رسد ایده‌های خلاقانه در حوزهٔ خدمات، موفقیت در کسب‌وکار بیشتری دارند؛ زیرا این نوع مشاغل برای این که درآمد خوبی داشته باشند، نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارند.

    همچنین تنوع این ایده‌ها با توجه به گستردگی فعالیت‌ها بسیار زیاد است. بسیاری از افراد در این نوع کسب‌وکارها سرمایه‌گذار دارند یا با همکاری آن‌ها این ایده را به مرحلهٔ اجرا می‌رسانند.

    به‌عبارت دیگر، لازم است به تمام این موارد توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین ایده را برای کار خدماتی جدید خود به کار بگیرید. برخی از مهم‌ترین موارد به شرح زیر هستند.

    طراحی وب اپلیکیشن و نرم‌افزار

    شما می‌توانید برای کسب‌وکارهای خدماتی جدید یک وب اپلیکیشن طراحی کنید. همچنین می‌توانید نرم‌افزار جدیدی بسازید تا برای مشتریان شما یک سرویس مشاوره ایجاد کند.

    هر کدام از ایده‌هایی که برای خدمات یا محصولات خود دارید، می‌تواند به موفقیت شما کمک کند. با داشتن استراتژی کسب‌وکار مطلوب می‌توانید ایدهٔ مناسبی برای کسب‌وکار خود داشته باشید.

    علاوه‌بر این، با ایده‌ای عالی می‌توانید خدمات و محصولات خود را به مشتریان ارائه دهید و خدمات خود را به دیگران بفروشید. صاحبان مشاغل در همین قسمت نیز باید با روندهای صنعت تغییراتی را اعمال کنند. ایجاد بخش‌های جدید برای اپلیکیشن‌ها و صفحات وب از جمله این تغییرات هستند.

    این اپلیکیشن و وبسایت باید در دنیای رقابتی امروز برای همه قابل دسترسی باشد و یک شرکت و کسب‌وکار را از بقیه متمایز کند.

    پشتیبانی کسب‌وکارها امروزه اهمیت زیادی دارد. امروزه شرکت‌ها به‌طور مداوم با مشتریان خود در ارتباط هستند. این موضوع باعث شده تا مارکتینگ به‌عنوان پایه و اساس کسب‌وکار شما شناخته شود.

    در طراحی سایت شرکتی باید ویژگی‌هایی در نظر گرفته شود که کاربر از طریق آن‌ها بتواند از کسب‌وکار شما با خبر شود. سایت شرکتی باید دارای ویژگی‌های مهمی باشد.

    طراحی سایت شرکتی باید با هدف کسب‌وکار شما هماهنگ باشد. این هماهنگی برای تمام شرکت‌ها متفاوت است و می‌تواند در شرکت شما تاثیر متفاوتی بر جای بگذارد. طراحی سایت شرکت با هدف‌های گوناگون باعث می‌شود که کسب‌وکار شما در بین رقبا گم شود و مشتریان شما را در اولویت قرار ندهند.

    برای طراحی سایت شرکت باید از کارشناسان خبره و باتجربه در این زمینه کمک بگیرید تا نتیجهٔ مورد نظر برای کسب‌وکار خدماتی جدید شما به‌دست بیاید. طراحی سایت‌هایی مانند سایت‌های تبلیغاتی و آموزشی می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد.

    فعالیت در زمینه استارتاپ

    212

    یکی از بهترین گزینه‌ها در حوزهٔ کسب‌وکار استارتاپی، شرکت اسنپ است. در حقیقت آنان توانسته‌اند که با طراحی برنامه‌ای در دسترس، نیاز افراد را در حوزهٔ جابه‌جایی درون و برون شهری به‌طور کامل برطرف کنند. از دیگر استارتاپ‌های خدماتی می‌توان به دیوار و تپسی اشاره کرد.

    برخی از این ایده‌ها به دلیل جدید بودن و تازه بودن به سرعت مورد استقبال قرار می‌گیرند. در هر حال، این شما هستید که باید با استفاده از ایده‌های خود بهترین و کارآمدترین گزینه را برای پیشرفت کسب‌وکار خود برگزینید.

    استارتاپ‌های خدماتی الزاماً به‌دنبال خلق ایده در حوزه خدمات نیستند؛ بلکه برخی از آن‌ها صرفاً در جهت تسهیلِ کارهای خدماتی قدیمی ایجاد شده‌اند.

    از بهترین استارتاپ‌های دارای این رویکرد می‌توان به آچارچی اشاره کرد. این نرم‌افزار توانسته که در حوزه اجاره ابزار روشی جدید را به وجود آورد. همچنین نرم‌افزار دیوار استارتاپی کاملاً قدیمی و پیشرفته است که بستری کاملاً پویا را برای تبادل هرگونه کالا و حتی تعیین نرخ به‌وجود آورده است.

    خدمات بازاریابی

    خدمات بازاریابی یکی از مهم‌ترین خدمات است. کسب‌وکارهای نوپا بر این باور هستند که با استفاده از بازاریابی مناسب می‌توانند مشتریان بیشتری را به‌دست آورند. اگر شما به تازگی کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کرده‌اید یا به فکر توسعه و گسترش آن هستید، باید به‌دنبال پیدا کردن یک مشاور بازاریابی باشید.

    به‌عنوان یک مشاور فروش لازم است تا چه معیارهایی را داشته باشید و قرار است برای چه کارهایی خدمات ارائه دهید؟ باید در نظر داشت که بازاریابی، تنها به تولید محتوا یا بازاریابی معطوف نمی‌شود.

    در واقع، هدف از بازاریابی این است که روی تولید محتوای متناسب با دسته‌ای از مخاطبان تمرکز داشته باشد. برخی از کسب‌وکارهای تجاری مانند شهرک‌های رفاهی و تفریحی، تیم بازاریابی بسیار قوی دارند.

    در کسب‌وکار خدماتی بازاریابی از مرحله نیازسنجی تا بازخورد گرفتن از مشتریان بر عهدهٔ این گروه است. ایده‌هایی در این حوزه موفق‌تر هستند که نتایج بهتر و دقیق‌تری را در زمان کمتری ارائه دهند. همچنین باید بتوانند چرخه بیان شده را به‌طور کامل به وجود آورند.

    خدمات ترجمه

    خدمات ترجمه یکی از مهم‌ترین موارد در حوزهٔ کسب‌وکار خدماتی محسوب می‌شود. این کار امروزه توسط دارالترجمه انجام می‌شود، اما مشکل این است که تمامی موارد حضوری هستند. تعدادی شرکت نوپا به دنبال ترجمه آنلاین و غیرحضوری هستند.

    همچنین فعالان این حوزه می‌توانند با تبلیغات متفاوت در شبکه‌های اجتماعی و در حالت‌های مختلف، خدمات خود را معرفی و دیگران را با خدمات خود آشنا کنند.

    خدمات آموزشی

    با همه‌گیری کرونا، بسیاری از افراد به حوزه‌ٔ خدمات آموزشی روی آورده‌اند. در حقیقت آموزش از گذشته تا به امروز وجود داشته است؛ اما آنچه که امروزه بیش از حد پیشرفت کرده، آموزش آنلاین و غیرحضوری است. در حقیقت در این مدل خدمات، شما دانش و اطلاعات را در اختیار افراد قرار می‌دهید.

    کسب‌وکار خدماتی و آموزشی همواره جز بهترین موارد است؛ زیرا هیچ‌گاه از رونق نمی‌افتد و همواره دانش‌آموزی برای آن وجود دارد. فرقی ندارد دانش‌آموزی قوی یا ضعیف باشید، در هر صورت به‌دنبال ارتقای سطحِ دانش خود خواهید بود.

    خدمات آموزشی امروزه پیشرفت می‌کنند از دو فاکتور مهم برخوردار باشند. اول از همه بهره‌بردن از اساتید حرفه‌ای یا محتوای کاملاً جذاب و مورد دوم نیز ایجاد خلاقیت است. این خلاقیت باید در روند آموزش مانند نحوه تمرینات و مشاوره کسب‌وکار باشد.

    خدمات عمده

    در حقیقت این خدمات امروزه در قالب فروشگاه‌های بزرگ ارائه می‌شود. یکی از این نمونه‌ها که در حوزه کالا فعال است، مراکز هایپر یا فروشگاه‌های بزرگ هستند؛ اما امروزه فروشگاه‌های نسل جدید به صورت آنلاین فعالیت می‌کنند.

    حوزهٔ صنعت بیمه یک کسب‌وکار قدیمی و خدماتی می‌شود که در حال حاضر برخی از گروه‌ها با ترکیب آن با تکنولوژی توانسته‌اند خدمات بیمه‌ای را از حالت حضوری خارج کنند و به‌صورت آنلاین در بیاورند.

    خدمات سیار

    یکی از دیگر مواردی که خیلی کاربردی است، کارواش‌ها و پمپ‌بنزین‌های سیار هستند. این کارواش‌ها و پمپ‌بنزین‌ها در هر مکانی که شما هستید حضور پیدا می‌کنند و مشکل شما را رفع خواهند کرد.

    از دیگر خدمات سیار، پیک‌های آنلاین هستند که توانسته‌اند حمل‌ونقل را با سرعت بیشتری انجام دهند. همچنین، نظافت منزل نیز در این حوزه قرار می‌گیرد.

    ویژگی‌های کسب‌وکار خدماتی

    665

    کسب‌وکار خدماتی با توجه به مواردی که در بخش‌های قبل اشاره شد، باید چند نکته اصلی را رعایت کنند. اول از همه باید برطرف‌کنندهٔ نیازی اساسی باشند. دومین مورد سهل‌بودن در استفاده از آن است.

    سومین موردی که اهمیت زیادی دارد، مسئلهٔ به‌روز بودن است. این که شما خدمات ارائه‌شده را نسبت به تغییر نیازِ افراد تغییر دهید. استفاده از تکنولوژی از نکات مهم در بهترین ایده‌ها است.

    چند نکته کوتاه

    در سال‌های گذشته به‌دلیل رشد چشمگیر تکنولوژی در کشور ما، بسیاری از کسب‌وکارها در حوزهٔ خدمات به‌صورت آنلاین فعالیت می‌کنند.

    در حال حاضر بسیاری از این کسب‌وکارها خدمات را با سرویس‌های قدیمی و سنتی ارائه می‌دهند که باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد تا علاوه بر معرفیِ خدمات و بهبود تجربهٔ مشتری، ارزش پیشنهادی کسب‌وکار آن نیز حفظ شود.

    بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های خدمات‌دهنده، وبسایت دارند و با به‌کارگیری سیستم‌های آنلاین مدیریت خدمات، فعالیت‌های خود را به‌طور کامل معرفی می‌کنند. این شرکت‌ها، تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا خدمات خود را به بهترین شکل ارائه کنند.

    کسب‌وکارهای خدماتی ویژگی‌های زیادی دارند. می‌توان گفت این کسب‌وکارها به‌دلیل داشتن درآمدی بالاتر از بقیه کسب‌وکارها، سود بیشتری دارند.

    به‌عنوان مثال، شرکت‌های بیمه، فروشگاه‌های اینترنتی، سایت‌های فروش محصول، آرایشگاه‌ها، دفاتر خدمات مسافرتی، مدارس، آموزشگاه‌ها، شرکت‌های حقوقی، مراکز ورزشی و موسسات خیریه از جملهٔ این موارد هستند.

    نتیجه‌گیری کسب و کار خدماتی

    در این مقاله به مهم‌ترین نکات درباره کسب‌وکار خدماتی اشاره شد و ویژگی‌های هرکدام مورد توجه قرار گرفت. به‌عبارت دیگر، هرکدام از این خدمات به بهترین شیوه به شما ارائه می‌شوند و ویژگی‌های زیادی ارائه می‌کنند. کافی است تا تمام نکات آن را بدانید و با توجه به ویژگی‌های خود شروع به کار کنید.

    برای این که بتوانید کسب‌وکارهای خدماتی خود را توسعه دهید، ابتدا باید ببینید نیاز جامعه چیست و جامعه هدف شما چه گروهی هستند. سپس باید در نظر بگیرید که برای رفع این نیاز چه ابزاری در اختیار دارید.

    کسب‌وکار خدماتی چیست؟

    کسب‌وکار خدماتی، کسب‌وکاری است که به‌جای فروش محصولات فیزیکی، به مشتریان خود خدمات ارائه می‌کند. این مشاغل، خدمات مختلفی مانند خدمات شخصی، تجاری یا اجتماعی را برای بهبود زندگی مشتریان خود ارائه می‌دهند. به‌عنوان مثال، می‌توان به آموزش تناسب اندامِ خصوصی، طراحی گرافیکی، کمک‌های مجازی و مشاور املاک اشاره کرد.

    چرا باید کسب‌وکار خدماتی راه‌اندازی کنیم؟

    راه اندازی کسب‌وکار خدماتی مزایای متعددی مانند هزینه‌های راه‌اندازی کمتر در مقایسه با خدمات فروش دارد. از آنجایی که شما محصولی تولید یا ارسال نمی‌کنید، هزینه‌های سربار شما کاهش می‌یابد. علاوه بر این، مشاغل خدماتی انعطاف‌پذیر هستند و به شما اجازه می‌دهند تا مهارت‌ها و اشتیاق خود را برای ایجاد کسب‌وکاری متناسب با علایق‌تان به‌کار بگیرید.

    پرسش‌های متداول

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
      عضویت در خبرنامه ماهان
      جدیدترین های جعبه ابزار
      بررسی ویژگی یک مدیر بازاریابی موفق
      ویژگی‌های یک مدیر بازاریابی موفق
      How-work-foreign-freelance-sites
      چگونه در سایت های فریلنسری خارجی کار کنیم؟
      مدیریت فرایند BMP چیست ؟
      مدیریت فرآیندهای کسب و کار چیست؟ 5 نقش BPM کسب و کار
      بازی دسته جمعی دوره رهبری
      بهترین تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده و عدم اطمینان با 10تکنیک موثر
      IMG_0487
      استراتژی تیم‌سازی با عملکرد بالا برای مدیران
      عضویت در خبرنامه ماهان

      شما میتوانید با درج نام و ایمیل خود، از آخرین مقالات، مطالب و اخبار مدرسه کسب و کار ماهان در ایمیل خود مطلع شوید.