در واقع تبلیغات فرایند تولید و معرفی محصولات، خدمات و کالاهای مختلف است. کمپین تبلیغاتی بهکارگیری استراتژیهای مختلف برای افزایش آگاهی و ارتباط با مخاطب است.
کمپین تبلیغاتی از سالهای بسیار دور بهوجود آمده و کاربردهای زیادی داشته و دارد. با این تفاوت که در دنیای مدرن امروز، کمپینها پیشرفت چشمگیری داشتهاند؛ بنابراین اگر در حوزه تبلیغات و بازاریابی فعالیت میکنید، یادگیری اصول کمپین تبلیغاتی بدون شک میتواند مفید باشد.
در این مطلب، به سراغ جواب سوال کمپین تبلیغاتی چیست میرویم. مزایای استفاده از کمپین را بررسی خواهیم کرد و با انواع مختلف آن آشنا خواهیم شد. پس با ما همراه باشید.
چرا کمپینهای تبلیغاتی مهم هستند؟
یکی از اصول بازاریابی و طراحی کمپین تبلیغاتی توجه به منحصربهفرد بودن برند است. در واقع، هر برندی منحصربهفرد است و این ویژگی در ارائه خدمات و اهداف آن مشخص میشود.
یک کمپین تبلیغاتی موقعیتی است که یک برند بتواند عملکرد خود را نشان دهد. در واقع، باید مشتریان و مخاطبان را متقاعد کند که چرا باید از محصولات یا خدمات آنها استفاده کنند. بهطور کل، میتوان گفت کمپینهای تبلیغاتی بهدلایل زیر مهم هستند:
- به ارتقای خدمات، یافتن مشتریان جدید و گسترش دسترسی کمک خواهند کرد.
- این اختیار را دارید که براساس سلیقه خود آنها را طراحی کنید و پیش ببرید.
- کمک میکنند پیام مناسب را در زمان و مکان مناسب به مخاطبان برسانید.
اهداف کمپینهای تبلیغاتی
اگر بخواهیم به جواب سؤال کمپین تبلیغاتی چیست برسید باید در مورد هدف آن نیز بدانید. هدف اصلی یک کمپین تبلیغاتی این است که با مخاطبان شما ارتباط بگیرد و آنها را تشویق کند تا محصول شما را امتحان کنند.
علاوه بر این، یک کمپین تبلیغاتی اهداف دیگری نیز دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- هدایت ترافیک به یک وبسایت یا یک صفحه فرود (لندینگ پیج)
- پیشنهاد افزایش نرخ فروش
- بهبود آگاهی از برند و تقویت تصویر برند در بین مخاطبان هدف
- ایجاد سرنخ (لید) برای یک محصول، رویداد یا خدمات آتی ارائهشده
- عرضه محصول به عده خاص
- اعلام یک معامله، پیشنهاد یا تخفیف برای جذب مشتری
- کمپینهای تبلیغاتی یک برند را تا مدتی طولانی در یک پلتفرم پیش میبرند.
مراحل راهاندازی یک کمپین تبلیغاتی
برای ایجاد یک کمپین تبلیغاتی باید مراحلی را پشت سر بگذارید. در زیر شما را با مهمترین مراحل این فرایند آشنا خواهیم کرد.
- وضعیت فعلی را بشناسید یا موقعیت برند را تحلیل کنید.
- برای کمپین، هدفگذاری و مأموریت تعیین کنید.
- بازار هدف خود را تعریف و آن را مشخص کنید.
- مکان هدف را مشخص کنید.
- عمر خدمات محصول را مشخص کنید.
- پیامهای تبلیغاتی را انتخاب کنید.
- محتوای تبلیغاتی خود را باتوجه به لحن و صدای برند و اهداف کمپین تولید کنید.
- رسانههای تبلیغاتی خود را انتخاب کنید.
- زمان انتشار کمپین را انتخاب کنید.
- ارتباط یکپارچهای با بازاریابی داشته باشید.
- هزینه کمپین را بودجهبندی کنید.
- اتفاقات غیرمنتظره و احتمالی در طول کمپین را پیشبینی کنید.
- برای حل مشکلات احتمالی برنامهریزی کنید.
- برای زمانبندی محتوا و تقویم اجرایی برنامه ارائه دهید.
- نتایج را اندازهگیری کنید.
مزایای استفاده از کمپینهای تبلیغاتی چیست؟
برخی از مزایای استفاده از کمپینهای تبلیغاتی عبارتاند از:
- جذب مشتریان جدید: یکی از مزیتهای اغلب کمپینهای تبلیغاتی این است که یک برند قدیمی یا یک برند جدید مشتریان جدیدی پیدا خواهند کرد؛ یعنی مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل تبدیل میشوند.
- تقویت برندسازی شرکت: اینکه برندی در ذهن افراد ماندگار باشد، موضوع مهمی است. یکی از مزایای کمپین تبلیغاتی درست این است که برندی که حرفهای عمل کند، افراد ارتباطشان را با آن برند حفظ خواهند کرد.
- افزایش آگاهی از محصول: وقتی یک شرکت محصول جدیدی تولید میکند یا سازمانی خدمات تازهای ارائه میدهد، میتواند برای ارائه محصولات و خدمات تازه خود از کمپینهای تبلیغاتی استفاده کند؛ زیرا این کمپینها ابزار مفیدی برای اطلاعرسانی هستند.
انواع کمپینهای تبلیغاتی
بهطورکلی کمپینهای تبلیغاتی در ۴ نوع مختلف وجود دارند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
کمپینهای تبلیغاتی چاپی:
کمپین تبلیغات چاپی قدمت زیادی دارد. خیلی از سازمانها و شرکتها سالیانه هزینههای هنگفتی برای کمپینهای تبلیغاتی چاپی صرف میکنند. رسانههای چاپی محبوب عبارتند از روزنامه، مجلات، بروشو، بیلبورد، آگهی و غیره.
کمپینهای تبلیغاتی رادیویی:
تبلیغات رادیویی یکی از تبلیغاتی است که همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. بازاریابان از تبلیغات رادیویی برای تبلیغ محصولات یا خدمات محلی در منطقه یا جغرافیایی خاص استفاده میکنند.
کمپینهای تبلیغاتی تلویزیونی:
تبلیغات تلویزیونی در سال ۱۹۴۰ آغاز شد و یکی از محبوبترین و تأثیرگذارترین رسانههای تبلیغاتی محسوب میشود. تبلیغات تلویزیونی همیشه بخش مهمی از یک کمپین بازاریابی موفق بوده است.
با این حال، بهمرور زمان بانفوذ روزافزون تبلیغات OTT یا Over the Top و پلتفرمهای دیجیتال مانند نتفلیکس، هولو، آمازون پرایم و غیره تبلیغات تلویزیونی به آرامی جذابیت خود را از دست داد.
کمپینهای تبلیغاتی دیجیتال:
کمپین تبلیغات دیجیتال در سالهای اخیر بسیار فراگیر شده است. این کمپین شامل جستجو، تبلیغات نمایشی، اجرای تبلیغات در رسانههای اجتماعی، کمپینهای PPC (تبلیغات کلیکی)، بازاریابی موتورهای جستجو، بهینهسازی موتورهای جستجو، تبلیغات ویدئویی حمایتشده و تبلیغات بومی است.
هزینه کمپینهای تبلیغاتی دیجیتال
هزینه کمپین تبلیغاتی براساس اهداف، جمعیت، رسانه و غیره متفاوت است. یعنی هر کمپینی بنا به حوزه فعالیتش هزینه متفاوتی دارد.
طبق اعلام WebFX، قیمتگذاری تبلیغات دیجیتال برای مدیریت چندین کمپین در سال ۲۰۲۳ میتواند از ۱۲۵۰ تا ۱۰ هزار دلار در ماه متغیر باشد (البته این مقدار برای کشور ایران تاکنون مشخص نشده است). اگر شرکتی بر یک روش از تبلیغات دیجیتال تمرکز کند، مانند تبلیغات PPC، میتوان انتظار داشت که میانگین هزینه به ازای هر کلیک (CPC) برابر با ۱.۱۶ دلار باشد.
موارد زیر بر قیمت کمپین تبلیغاتی تاثیرگذار هستند:
- روی چند استراتژی سرمایهگذاری میکنید؟
- کدام استراتژیها را برای سرمایهگذاری انتخاب میکند؟
- تصمیم دارید کمپینهای خود را در داخل سازمان مدیریت کنید؟
- آیا با یک آژانس تبلیغات دیجیتال برای این کار قرارداد میبندید؟
- آیا به ابزارهایی برای کمک به مدیریت کمپینهای خود نیاز دارید؟
چگونه یک کمپین تبلیغاتی دیجیتال موفق ایجاد کنیم؟
هر کمپینی روش مخصوص به خود را برای موفقیت دارد. در زیر به مراحل ایجاد یک کمپین اشاره میکنیم.
هدف کمپین تبلیغاتی خود را تعیین کنید:
هدف شما باید خاص، قابلاندازهگیری، عملی، مرتبط و محدود به زمان باشد. مثلاً از خود بپرسید قصد دارید به چه چیزی برسید. آیا میخواهید مشتریان جدیدی بهدست آورید؟ آیا قصد دارید محصولی فعلی را تبلیغ کنید یا میخواهید آگاهی از برند را بهبود بخشید؟
برجستهکردن هدفتان به برنامهریزی، استراتژی و بهینهسازی کمپین شما کمک میکند.
مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید:
قبل از انجام هر کاری مرتبط با کمپین تبلیغاتی، خوب است بدانید که برای چه کسی کمپین را اجرا میکنید. بهترین روش تجزیهوتحلیل سرگرمیهای آنها براساس سن، موقعیت جغرافیایی، جنسیت و موارد دیگر است.
از همه این دانش برای ایجاد یک پرسونای مخاطب هدف استفاده کنید تا با کمپینهایتان مرتبط شود.
مخاطبان خود را تقسیمبندی کنید:
اینکه چقدر مخاطبان خود را تقسیمبندی میکنید، اثربخشی استراتژی تبلیغاتی شما را تعیین میکند؛ بنابراین، همیشه باید مخاطبان گسترده خود را به بخشهای متمرکز مشتری تقسیم کنید.
یک رسانه تبلیغاتی مناسب انتخاب کنید:
تنها مانعی که بین شما و موفقیت کمپین تبلیغاتی شما وجود دارد این است که چگونه پیام خود را به این مخاطبان منتقل میکنید.
ارتباطی شفاف و جذاب ایجاد کنید:
باید یک پیام تبلیغاتی واضح، سازگار و جذاب ایجاد کنید تا مخاطبان احتمالی را جذب کند. برای کپی رایتینگ، پیام و ارتباطات هوشمندانه وقت بگذارید.
برای ایجاد کمپین تبلیغاتی خود یک کپیرایتر یا یک آژانس دیجیتال مارکتینگ ماهر در حوزه برند استخدام کنید.
به طراحی خود توجه کنید:
طراحی بهاندازه پیام مهم است. از طراحی واکنشگرا و وبسایتهای دارای تجربه کاربری مناسب برای جلب نظر مخاطبان خود استفاده کنید. اول با مشاهده آنها را خوشحال کنید و سپس هر آنچه که باید را به آنها بگویید.
متریکها و KPI-ها را ردیابی کنید:
اندازهگیری در بسیاری از زمینههای مختلف مهم خواهد بود؛ اما در دنیای تبلیغات، کاملاً حیاتی است. اگر نتایج خود را ردیابی نکنید، نمیدانید چه چیزی خوب پیش میرود یا چه چیزی را میتوانید بهبود دهید. در یک کمپین تبلیغاتی، معیارها باید بخشی جداییناپذیر از آن باشند.
از چه نوع کمپینهای تبلیغاتی میتوانید استفاده کنید؟
در زیر به برخی از انواع کمپینهای تبلیغاتی که میتوانید برای تبلیغ محصولات و خدمات از آنها استفاده کنید اشاره میکنیم.
کمپین راهاندازی برند
وقتی شرکتها برندهای جدیدی را در سازمان خود راهاندازی میکنند، یک کمپین تبلیغاتی میتواند به مخاطبان کمک کند تا در مورد محصولات جدید و برندسازی اطلاعات کسب کنند.
کمپینهای راهاندازی برند ممکن است شامل اطلاعات پسزمینهای درباره برند و روشهایی برای دسترسی به خدمات یا محصولات باشد.
بهعنوانمثال، یک شرکت مد ممکن است یک برند جدید را زیر نظر شرکت مادر راهاندازی کند تا به مخاطبان جدید دست یابد. بخشی از کمپین راهاندازی برند ممکن است یک رویداد نمایش مد با تمرکز بر برند خاص باشد.
کمپین بازاریابی محتوا
کمپین بازاریابی محتوایی طرحی است که در آن یک شرکت یا برند، خود را بهعنوان ارائهدهندهٔ تخصصی در یک موضوع معرفی میکند.
برای انجام این کار، کمپین شامل ایجاد استراتژی بازاریابی محتوا مرتبط با محصولات و خدمات برند است. بهعنوانمثال، یک شرکت تولیدکننده بطری آب ممکن است مقالاتی را در مورد اهمیت هیدراته ماندن و مزایای نوشیدن آب کافی تولید کند.
کمپین ریبرندینگ
ریبرندینگ فرایندی است که از طریق آن یک شرکت یا سازمان هویت و تصویر خود را تغییر میدهد. سازمانها ممکن است برای دستیابی به مخاطبان جدید، بهروزرسانی هویت بصری یا پیامهایشان یا پاسخ به خرید یا ادغام، ریبرندینگ را انتخاب کنند.
کمپین ریبرندینگ اغلب میتواند طولانیتر و دقیقتر از دیگر کمپینها باشد؛ زیرا هدف ایجاد شخصیت جدیدی برای کسبوکار یا برند است.
بهعنوانمثال، یک شرکت غذای میانوعده ممکن است شخصیتهای جدید و مدرنتری ایجاد کند تا انواع مختلف چیپس را تبلیغ کند و شعارها و پیامهای فعلی خود را تغییر دهد.
کمپین فصلی
بسیاری از شرکتها در صورت فروش محصولات یا خدمات خاصی میتوانند از تغییرات فصلی بهرهمند شوند. یک کمپین فصلی بر نیازهای در حال تغییر مخاطب با تغییر آبوهوا یا اهداف فصلی تمرکز میکند.
بهعنوانمثال، یک شرکت کالای کمپینگ ممکن است کمپینهای تبلیغات فصلی را در طول ماههای گرمتر اجرا کند؛ یعنی زمانی که مشتریانش تمایل بیشتری به کمپینگ یا ماهیگیری دارند.
یک شرکت اسباببازی ممکن است کمپینهای فصلی را برای تعطیلات زمستانی راهاندازی کند تا مشتریان خود را تشویق کند که هدایای بیشتری برای کودکان بخرند.
چند استراتژی برای کمپینهای تبلیغاتی موفق
کمپینهای تبلیغاتی میتوانند از روشهای زیادی بهطور همزمان برای ایجاد مطالب مؤثر و استراتژیهای موفق استفاده کنند. این چند استراتژی برای تبلیغات موفق است که میتوانید از آنها استفاده کنید:
وبلاگنویسی تجاری
وبلاگ، یک صفحه وب است که مالک آن را بهطور مرتب با متن یا مقاله جدید بهروز میکند. وبلاگنویسی تجاری نوعی استراتژی تبلیغاتی یا بازاریابی است که متخصصان میتوانند از آن برای نشاندادن تخصص یک شرکت در موضوعی خاص استفاده کنند.
علاوه بر این،وبلاگنویسی تجاری برای افزایش بازدید سایت شرکت، با اطمینان از بهروزرسانی منظم آن مفید است.
رویدادهای شرکت
یک شرکت ممکن است از رویدادهایی برای تبلیغ محصولات خود استفاده کند. راههای زیادی برای استفاده از این نوع تبلیغات وجود دارد، از حمایت مالی از رویدادهای محبوب گرفته تا ایجاد و میزبانی گردهماییهای سازمانی.
بهعنوان مثال، یک شرکت نوشیدنیهای انرژیزا ممکن است رویدادی را در محوطه دانشگاه برگزار کند تا محصولات رایگانی اهدا کند و میزبان مسابقاتی باشد که مشتریان بالقوه میتوانند برای دریافت جایزه در آن شرکت کنند.
اینفلوئنسر مارکتینگ
استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ حالتی است که کارشناسان بازاریابی رسانههای اجتماعی میتوانند برای تبلیغ کالاهای خود از آن استفاده کنند. اینفلوئنسر فردی تاثیرگذار در فضای آنلاین است که با شرکتها معامله میکند تا محصولاتشان را تبلیغ کند.
بهعنوان مثال، شخصی که ویدئوهای دستور پخت غذا درست میکند و آن را در رسانههای اجتماعی به نمایش میگذارد، ممکن است با یک برند محصولات غذایی ارگانیک قراردادی ببندد و به مخاطبان خود در مورد کیفیت مواد غذایی آن برند بگوید.
ردیابی معیارهای تبلیغات
متریک، معیاری است که توسط آن یک متخصص میتواند موفقیت یا عملکرد یک تبلیغ یا کمپین را درک کند. برخی از معیارهای تبلیغاتی شامل ترافیک سایت، تعداد بازدیدها، هزینه تبلیغات، کلیکها، ارزش طول عمر، تعامل و دسترسی است.
تبلیغکنندگان با ردیابی معیارهای کمپینهای تبلیغاتی، میتوانند کنترل بیشتری بر عملکرد داشته باشند و تنظیماتی را انجام دهند که موفقیت کمپین را بهبود بخشد.
نتیجهگیری
در جواب سؤال کمپین تبلیغاتی چیست باید گفت، بازاریابان از کمپینهای تبلیغاتی برای رساندن پیام خود به مشتریان بالقوه استفاده میکنند.
یک کمپین تبلیغاتی میتواند مجموعهای از آگهی در رسانهها باشد که برای ایجاد آگاهی و علاقه به یک محصول یا خدمات استفاده میشود. کمپینها از طریق رسانههای مختلفی چون رادیو، تلویزیون، چاپ، پست مستقیم یا اینترنت به دست میآید.