این روزها گوگل به عنوان یک غول بزرگ تبلیغات و پلتفرم آنلاین مطرح شده است که اگر میخواهید در بازارهای جهانی موفق باشید، حتماً باید بتوانید خودتان را به گوگل اثبات کنید.
هرچند تبلیغات در گوگل تحت عنوان گوگل ادز یک راه حل بهینه برای افزایش فروش است، اما موقتی است و فقط تا زمانی که پول پرداخت میکنید میتوانید از این تبلیغات بهرهمند شوید. اما سئو یک راه حل متفاوت و کاربردیتر است که میتواند با هزینه کمتری و به مدت طولانیتری شما را در صدر موتورهای جستجو به خصوص گوگل نگه دارد.
اگر هنوز برای سئو و بهینهسازی در موتورهای جستجو تلاش نکردهاید و یا تلاش کردهاید و موفق نبودهاید، وقت آن رسیده است که با یک متخصص سئو مشورت کنید.
متخصص سئو کیست؟
یک متخصص سئو (SEO) یا کارشناس بهینهسازی موتورهای جستجو، یک وب سایت را آزمایش، تجزیه و تحلیل کرده و تغییراتی در آن ایجاد میکند تا برای موتورهای جستجو بهینه شود و متعاقباً وب سایت در نتایج جستجو در موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل و بینگ رتبه بالاتری کسب میکند.
یک متخصص سئو بهینه سازی صفحه را برای تمامی صفحات یک وب سایت انجام میدهد تا اطمینان حاصل کند که نتایج جستجو مرتبط هستند و تجربه کاربری مثبتی ایجاد میکند. یک متخصص سئو باید اطمینان حاصل کند که در نتیجه اقدامات او ترافیک وب سایت رو به رشد خواهد بود. به عبارت دیگر، یک متخصص سئو مانند سایر کارشناسان دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی سنتی در تلاش هستند تا فروش بیشتری را برای شرکتی که در آن کار میکنند ایجاد کند.
متخصصان سئو متخصصان مارکتینگ هستند که از تحقیق و تجزیه و تحلیل در بازار در جهت بهبود رتبه وب سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده میکنند. آنها محبوبترین و مرتبطترین کلمات کلیدی مورد استفاده در موتورهای جستجو را پیدا میکنند و آنها را در وبسایتها قرار میدهند و به موتورهای جستجو کمک میکنند تا آن سایتها را پیدا کنند و آنها را به کاربران وب نمایش دهند.
چرا به یک متخصص و کارشناس سئو نیاز دارید؟
بسیاری از شرکتها موتورهای جستجو را به عنوان یک ابزار بازاریابی میبینند، زیرا آنها بخش جداییناپذیر بازاریابی و تماس با مشتریان هستند. با این حال تعداد کمی از مردم موتورهای جستجو را با جزئیات درک میکنند، به خصوص بهینه سازی موتور جستجو یا SEO.
بیشتر بازاریابان تمایل دارند فکر کنند که سئو قرار دادن چند کلمه کلیدی در صفحات وب است، اما سئوی موفق بسیار بیشتر از این کار است و نیاز به تخصص و اطلاعات دقیق در این زمینه دارد.
اینجاست که تخصص سئو مطرح میشود. واقعیت این است که شما باید نکات و پیچیدگیهای جستجوی ارگانیک را بدانید تا برای وبسایتها و صفحات وب رتبه خوبی کسب کنید. کسبوکارهای هوشمند میدانند که اگر میخواهند در صفحه نتایج جستجو برنده شوند، به فردی نیاز دارند که بیشتر از اصول اولیه بداند، و بنابراین به دنبال یک متخصص سئو میگردند تا در رقابت صفحه اول گوگل برنده شوند.
در نتیجه، تقاضا برای کارشناسان خبره سئو در بازار رو به افزایش است. بر اساس گزارشهای جدید Smart Insights و CMO.com، سئو پر تقاضاترین شغل دیجیتال مارکتینگ است. بر اساس گزارشهای سایت کاریابی Indeed.com که یک پلتفرم آنلاین استخدام در کانادا و امریکا است، بیش از 10300 شغل مرتبط با سئو در ایالات متحده و 8400 شغل در کانادا وجود دارد.
10 وظیفه و مهارت اصلی متخصص سئو
1- تحلیل و بررسی
یکی از مهارتهای ضروری که یک متخصص سئو باید داشته باشد، مهارتهای تجزیه و تحلیل است. از یک متخصص سئو انتظار میرود که توانایی به دست آوردن اطلاعات در مورد جنبههای مختلف بازار را داشته باشد و سؤالاتی که مطرح میشود از قبیل، «چرا» و «چگونه» را درک کند و همچنین بتواند پاسخ و راهحلی برای این سؤالات پیدا کند.
به عنوان مثال، افزایش ترافیک ارگانیک را در نظر بگیرید. وظیفه یک متخصص سئو در اینجا این است که به گزارش موردی نگاه کند و نشان دهد که کدام تاکتیکها باعث افزایش ناگهانی ترافیک سایت شدهاند. آنها همچنین به کاهش رتبهبندی در زمانهای اخیر نگاه میکنند تا دلایل اصلی مشکل را پیدا کنند. آنها از صدها و هزاران کلمه کلیدی برای شناسایی بهترین راه حل ممکن برای این شکست استفاده خواهند کرد.
2- تحقیق و پژوهش
بعد از تجزیه و تحلیل، دومین مهارتی که یک کارشناس سئو باید داشته باشد، مهارت تحقیق و پژوهش است. رایجترین شکل تحقیق با تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی شروع میشود. این نوع تحقیق بینش ضروری برای ایجاد پایه استراتژیک برای کمپینها را ارائه میدهد. با این حال، در سئو، کارشناسان در مورد ابعاد مختلف موضوع مانند نحوه فروش، نیازهای بازار، ویژگیهای مشتریان و … بیشتر تحقیق میکنند. خواندن آخرین اخبار و بهروزرسانی در مورد سناریوهای فعلی جهان مربوط به فنآوریهای موتورهای جستجو از مهمترین وظایف متخصص سئو است.
4- ارتقاء کلمات کلیدی برای بهبود نرخ تبدیل
استفاده از کلمات کلیدی خاص بهجای کلمات کلیدی معمول، باعث افزایش کلیک گوگل و در نتیجه بهبود رنکینگ سئو میشود. سنگ بنای استراتژی موفق سئو، انتخاب دقیق کلمات کلیدی است. انتخاب بهترین کلمات کلیدی منجر به کلیک بیشتر و در نتیجه نرخ تبدیل بالاتر میشود.
انتخاب کلمات کلیدی، یعنی باید حدس بزنید مخاطبان شما و کسانی که به دنبال خدمات شما هستند، چه چیزهایی را در گوگل جستجو میکنند. انتخاب کلمات کلیدی کلیشهای دیگر کمک چندانی نمیکند.
خوب شاید این جمله به نظرتان کمی عجیب بیاید. برای درک بهتر آن به این مثال توجه کنید.
شما فروشنده مکملهای ورزشی هستید و قصد دارید با تبلیغ در گوگل ادز و افزایش کلیک گوگل فروشتان را بیشتر کنید. کلمات کلیدی از قبیل «بهترین مکمل ورزشی»، «مکمل برای ورزش» و «انواع مکمل ورزشی» شاید به نظرتان کلمات پر بازدیدی باشند، اما … کافی نیستند.
ما اینجا برای شما پیشنهادات بهتری داریم.
بیایید با هم فکر کنیم که چه کسانی به دنبال مکملهای ورزشی هستند؟ خوب معلوم است ورزشکاران حرفهای و صد البته بدنسازان. کسانی که به دنبال افزایش حجم در عضله هستند. خوب حالا نظر شما در مورد کلمات کلیدی «عضله سازی بیشتر»، «راههای افزایش عضله»، «بهترین مکمل برای عضله سازی» و «بهترین روش افزایش حجم عضلات» چیست؟
این کلمات توسط مخاطبان و جامعه هدف شما جستجو میشوند و حالا اینجاست که شما میتوانید با کمپینهای متنوع افزایش کلیک گوگل را تجربه کنید. انتخاب دقیق کلمات کلیدی باعث میشود تبلیغات شما در جای مناسب و در زمان مناسب نمایش داده شوند؛ درست زمانی که مخاطبان شما در جستجوی انواع محصولات یا خدماتی هستند که شما ارائه میدهید.
این یک مثال خیلی ساده بود. کارشناس متخصص سئو این عملیات را در سطح بسیار پیچیدهتری انجام میدهد و در نهایت میتواند ترافیک سایت شما را افزایش دهد.
5- بهينه سازي محتوا و کلمات کلیدی
همانطور که گفتیم، سئو به چیزی بیش از کلمات کلیدی نیاز دارد و بهینه سازی بخشی از نقش کارشناس سئو خواهد بود. این فرآیند شامل بهینهسازی درون صفحه میشود، تا اطمینان حاصل شود که محتوای با کیفیت، ابر داده خوب، ساختار HTML تمیز، لینکهای داخلی و صفحاتی که بهسرعت بارگذاری میشوند را ارائه میشود. همچنین باید المانهای مختلف برای تعیین چگونگی بهبود نرخ تبدیل در هر صفحه وب، مورد بررسی قرار بگیرند و چندین بار آزمایش شوند تا در نهایت یک روند بهینه به دست بیاید.
6- لینک سازی
گوگل نه تنها به وبسایتها و محتوای شما نگاه میکند، بلکه به آنچه دیگران درباره شما میگویند نیز نگاه میکند. منظور ما از «چیزی که دیگران میگویند» لینکها هستند. وقتی وبسایتهای دیگر به وبسایت شما لینک میدهند، این یک رأی اعتماد به محتوای شما است و گوگل هنگام رتبهبندی سایت شما به آن توجه میکند. بخشی از وظایف یک متخصص سئو، دنبال کردن فرصتهایی است تا سایر وبسایتها به صورت قانونی به وب سایت شما لینک بدهند.
7- ساخت URL
این احتمال وجود دارد که سازمان یا مشتری شما چندین نوع کمپین را به طور همزمان اجرا کند تا ترافیک را به صفحات وب سایت خود هدایت کند. یک متخصص سئو باید بداند کدام ترافیک از کدام منبع آمده است. برای مثال، ممکن است شخصی روی لینکی در یک خبرنامه یا توییت کلیک کند. آنها ممکن است از طریق یک پست فیس بوک یا از یک تبلیغ به وب سایت سازمان رسیده باشند. یک متخصص سئو URLهای منحصر به فردی را برای این منابع تولید میکند تا بتواند دقیقاً مشخص کند که ترافیک وارد شده به سایت از کجا میآید.
8- هماهنگی با سایر تیمهای دیجیتال مارکتینگ
یک متخصص سئو کارهای زیادی را در برنامه خود خواهد داشت، اما لازم است که با سایر تیمهای دیجیتال مارکتینگ نیز همکاری داشته باشد. تیمهایی که یک متخصص سئو با آنها همکاری میکند، عبارتاند از:
- تیم بازاریابی رسانههای اجتماعی: بازاریابی رسانههای اجتماعی و سئو در کنار هم بسیار خوب عمل میکنند. یک متخصص سئو، احتمالاً با تیم رسانههای اجتماعی برای کمک به افزایش آگاهی از برند و در نتیجه افزایش اعتبار (چیزی که Google هنگام رتبهبندی سایت در نظر میگیرد) همکاری سازندهای خواهد داشت.
- تیم بازاریابی گوگل ادز: تبلیغات کلیکی (PPC) روی گوگل ادز و تبلیغات در گوگل متمرکز خواهد بود، اما احتمالاً برای یافتن کلمات کلیدی بهینه باید یک متخصص سئو در تیم وجود داشته باشد.
- تیم روابط عمومی: انتشارات مطبوعاتی و سایر مطالب تبلیغاتی محتوا هستند و محتوا برای سئو مورد نیاز است. تیم روابط عمومی با یک متخصص سئو کار میکند تا مطمئن شود هر محتوایی که تولید میکنند برای سئو بهینه شده است.
- تیم بازاریابی محتوا: همانند تیم روابط عمومی، نقش متخصص سئو این است که اطمینان حاصل کند که محتوای تولید شده برای سئو بهینه شده است. در نتیجه وجود یک متخصص سئو به عنوان بخشی از تیم استراتژی بازاریابی محتوا، الزامی است.
- تیم توسعه وب: سئو بدون ساختار خوب در پشت صحنه اتفاق نمیافتد. تیم توسعه وب که وبسایتها و صفحات فرود را میسازد باید با یک متخصص سئو مشاوره داشته باشد تا مطمئن شود صفحات تمیز هستند و سریع بارگذاری میشوند.
9- دانستن مبانی کد نویسی
لازم نیست یک متخصص سئو یک کد نویس یا برنامهنویس حرفهای باشد، اما قطعاً باید مبانی کد نویسی را بداند. امروزه، عملکردهای اولیه سئو اغلب در سیستمهای CMS ساخته میشوند. با این حال، داشتن دانش اولیه در زمینه کد نویسی و فناوریهای مرتبط، مزیت دیگری خواهد بود. این به کارشناسان کمک میکند تا به کد منبع وب سایت ارائه شده با دید وسیعتری نگاه کنند.
10- بررسی مداوم الگوریتمهای جستجو
بررسی تغییرات الگوریتمهای موتورهای جستجو، بخشی از کار یک متخصص سئو است که شامل خواندن مقالات، وبلاگها و انجمنها می شود تا از تغییرات و تحولات در سئو مطلع شود. گوگل دائماً در حال تغییر الگوریتمهای سئو است، و شما باید بدانید که چه کاری انجام میدهد تا غافلگیر نشوید.
برای مثال گوگل میگوید که از سال 2018 شروع به بررسی شاخصهای دادههای تلفن همراه کرده است و این بدین معنی است که نباید فقط دادههای مربوط به سیستمها را در نظر بگیرید. دادههایی که از تلفن همراه و اپلیکیشنها به سایت شما وارد میشوند، میتوانند سرنخهای خوبی برای بهینه کردن رتبه بندی سئو داشته باشند.
تنها راه برای دانستن اینکه چه عاملی عملکرد بهتری در سئو دارد، بررسی مداوم تجزیه و تحلیلها و الگوریتمهای جستجو است. به عنوان یک متخصص سئو، شما به طور منظم تجزیه و تحلیلها را بررسی میکنید تا ببینید وب سایتها، صفحات فرود و کلمات کلیدی چگونه کار میکنند.
مسئولیتهای متخصص سئو
یک متخصص سئوی حرفهای باید بتواند در فیلدهایی که مربوط به زمینه کاری او هستند نیز فعالیتهای سازندهای داشته باشد. به همین دلیل علاوه بر مهارتها و وظایفی که گفته شد، یک متخصص سئو باید توانایی انجام مسئولیتهای زیر را نیز داشته باشد:
- برنامهنویسی در جاوا اسکریپت، CSS و HTML
- اجرای کمپینهای PPC را برای افزایش درآمد کسبوکار
- آگاهی از ساختار سایت و سئو فنی
- دنبال کردن مداوم رتبه بندی در موتورهای جستجو
- توسعه و ادغام استراتژیهای بازاریابی محتوا
- نظارت مداوم بر الگوریتمهای تنظیمشده توسط موتورهای جستجوی مختلف
حقوق متخصص سئو
حقوق یک متخصص سئو بیش از هر چیز به میزان تواناهایی او بستگی دارد. اگر یک متخصص سئو دانش لازم را داشته باشد و همچنین به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد میتواند به صورت فریلنسری برای دیگر کشورها کار کند و درآمد دلاری داشته باشد.
به صورت میانگین درآمد یک متخصص سئو در ایران از 10 میلیون تومان برای یک متخصص سئوی مبتدی شروع میشود و میتواند تا 50 میلیون تومان برای متخصص سئوی حرفهای و تنظیم کنندگان استراتژیهای سئو موفق، افزایش بیابد.
اگر قصد دارید به عنوان یک متخصص سئو مشغول به فعالیت شوید و یا یک متخصص سئو را برای پیشبرد اهداف سازمان استخدام کنید، باید در نظر داشته باشید که شاخص اصلی تعیینکنندهی حقوق متخصص سئو، میزان دانش، مهارت و سابقهی کاری موفقی است که دارد.